Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Artrosa výměna kolene

Od: pedros odpovědí: 6 změna:

Dobrý den Mám artrosu doktor po rtg mi řekl je to na výměnu kolene. Jenomže čekací doba na výměnu je 2 a více roku. Beru tablety na předpis proti bolesti ale stále brát tablety je dlouhá doba. Četl jsem že na odstranění bolestí se odebere plazma a aplikuji injekce kyseliny hyaluronové které jsou vhodné na artrosu a pohybový aparát. Pojištovny neplatí injekce. Pacient zaplatí cenu v rozmezí 5-7500kč. Jaké máte zkušenosti s injekcemi po aplikaci jak dlouho vydrží od bolesti? Cena je celková injekcí? Kde si žádat o injekce atd? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Mám za sebou jak injekce plazmy tak kyseliny h. Pomohlo obojí. Ne najednou, samozřejmě. Na plazmu jsem šel celkem třikrát (jedna terapie jsou 3 injekce s odstupem týdne),bolesti mi ustoupily na ca 8 měsíců. Třetí aplikace plazmy mi už ale nepomohla. Zkusil jsem proto injekce kys.h.a ty pomohly. Nevím proč napotřetí ta plazma nezafungovala.
Za injekce plazmy jsem platil 1500 za jedno sezení, obě kolena,tedy 4,5 celkem za terapii,na těch 8 měsíců.
Injekce kys.jsou částečně hrazeny pojišťovnou,tuším že jen jednou ročně,cena byla asi 1300 po slevě.
Nicméně naposledy mi lékař pichl něco jiného,asi za 4 stovky a taky dobrý.

liska5
hodnocení

2x

Známý šel před 70 na výměnu kolene do Karviné, i když to má daleko. Jsou to asi 4 roky. Tam začali novou metodu, kde vám vytvoří trojrozměrnou kopii vašeho kloubu, ne univerzální typ. Takže se rychle hojil, neměl komplikace ani bolesti a už zase dělá vlekaře. Tenkrát si řekli o 25 tisíc. Váhal, ale spěchal, tak se na to dal. Prý výborný přístup a fajn kolektiv. Jak je to tam teď, tak to nevím. Ale zkuste je kontaktovat. Budete chytřejší. Jinak na takovou operaci je dobré jít v kondici, před tím jíst zdravě, vynechat vše, co škodí hojení. Mám dvě TEPky, tak vím...

hodnocení

1x

Já si myslím, vlastně jsem přesvědčená, že není jeden doktor a jedno pracoviště, které klouby vyměňuje. Pohledejte jiného a jinde! *hej*Vyzkoušejte spaní s polštářem mezi stehny. Kolena kýčle pak jsou ve správném postavení, nepřepadávají.

hodnocení

0x
Sestra měla pět injekcí za pět tisíc a úleva téměř žádná, po čtrnácti dnech opět bolesti. Řekl jsem jí nežer maso a za týden volá, že to pomohlo. Pak ho ale zase začala žrát a trpěla. Teď už má nové, ale zase jí odchází druhé, tím jak ho víc namahala po operaci a před operací.

Štírku, představ si, že druhá babička, 80let, to má také tak. Masu se vyhýbá a chodí bez chodítka, bez kterého to nešlo.

Vysoký obsah kyseliny močové - DNA - artrosa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]