Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Katastr návrh na vklad – navrhovatel

Od: amater* odpovědí: 3 změna:
Kdo jste právně znalý a zkušený, věděl byste vysvětlit, jaký význam má navrhovatel?
Většina vkladů co vidím má navrhovatele obě strany (převodce i nabyvatele), já si dělám návrhy sám, takže jsem navrhovatel jenom já, jakožto nabyvatel, ani můj podpis nemusí být na návrhu ověřený, proto se chci zeptat zkušených, jestli o něco nepřicházím, případně jaké to má případně konsekvence.
Ps: chcete-li psát nějaké domněnky, a nemáte s tím reálnou zkušenost, tak alespoň uveďte odkaz na zdroj, díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to jen označení typu účastníka řízení, které doplní katastr v tabulce účastníků. Ve formuláři jsou účastníci řízení označení číslem a každé pole pro podpis je nadepsané "podpis navrhovatele", takže navrhovatelé jsou všichni. Také to považuju za matoucí, jak jsem ale zjistil, tak to žádný praktický význam nemá.

amater*
hodnocení

A věděl jsi o tom, že NV stačí když podepíše jen jeden a ne obě strany?
to bude asi ono, že když to podepisuju já, tak jsem já navrhovatel …?
A toho druhého obesílají.
A teď nevím jestli obesílají i mě jako navrhovatele

Ano, na formuláři stačí jen jeden neověřený podpis. Jestli se posílá oznámení o plombě věem nevím. Jednotné to není. Odněkud pošlou jen SMS, odjinud e-mail i zprávu do datovky. Z logiky věci ale vyplývá, že by o plombě měli vědět všichni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]