Zdravím rád bych se poradil, budu k poslednímu Prosinci končit ve stávajícím zaměstnání ze zdravotních důvodů a od Ledna se tedy půjdu nahlásit na pracovní úřad a budu na neschopence, než vyřeším zdravotní problémy omezující práci. Můj dotaz se týká toho, zda podporu v nezaměstnanosti se vypočítává jak z hlavního pracovního poměru, tak já u stávajícího zaměstnavatele mám i smluvně druhou práci, ale na dohodu o provedení práce, zda i z této druhé smlouvy, kde mi chodí pravidelný plat, tak zda mi bude vypočítavaná i podpora v nezaměstnanosti i z této druhé pracovní smlouvy, nebo jen z klasické pracovní smlouvy. Velice děkuji za radu.
Podíval jsem se pro jistotu do výplatní pásky z té dohody o provedení práce a je z ní strháváno jak sociální, tak zdravotní i daň, jako u té klasické smlouvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.