Nejste přihlášen/a.
To nemluvení, to je strašný trest, citové vydírání. Takhle nás trestala maminka a bylo to strašné. Nepíšete, jestli máte děti a jak to nesou. S dnešním rozumem, po životních zkušenostech, já bych to neřešila. Vůbec! Přijala bych to, že tady není, zařídila bych si svůj život. Nejprve bych se s tou situací srovnala sama v sobě, došlo by mi, že jsem svobodná. Našla bych si svůj systém žití, zábavu, koníčka, přátele. Jestli se nechcete vdávat, není třeba soudní rozsdek o rozvodu. Konec konců, je to jen papír. Svoboda a nezávislost není v papíru, ale v člověku. Pozor, neplést svobodu se promiskuitou, se sexem!
Z vašeho popisu vyplývá, že jste na takové jednání zvyklá. Já bych takového člověka považoval za naprosto nepoužitelého úchyla a byl by okamžitě vyřazený z výběru při prvním náznaku takového chování. Řešení stejné jako u alkoholu nebo jiné závislosti. Okamžité léčení na psychiartii nebo návrh na rozvod.
Máte již dlouholeté manželství. Vy se asi rozvézt nechcete. Řekla bych, že se v tomto případě jedná o psychické týrání. Nevydržela bych to. Vnímám to jako Vy.
Píšete, že Vám manžel dával tento trest tichem běžně. To znamená, že se to pouze stupnujě k horšímu. Zvykl si na to, že trpíte, tak to dělá nadále. Léčí si na Vás komplex méněcennosti. Stárne, není spokojený sám se sebou, možná je i nemocný a neví jak dál. Myslí si, že pokud by se rozvedl, že by se vše vyřešilo.
Chtělo by to nějakého odborníka. Psychologa. Tam ho ale asi nedostanete. Nevím, jak jste žili doposud, zda máte již velké děti, chodíte do práce nebo jste již v důchodu, bydlíte ve svém, nebo v manželově domě. Nevadí.
Myslím si, že by to od Vás chtělo nějakou pecku aby se vzpamatoval a uvědomil si, že Vás může také ztratit. A to možná asi ani nechce. Hezky bych se oblékla, šla se projít, třeba do města, na procházku, do cukrárny a pod. a po nějaké hodině bych se vrátila. Několikrát do týdne bych to opakovala. Prostě nějakou změnu. Možná si uvědomí, že Vás opravdu ztrácí a začne komunikovat. Pokud ne, tak bych si postupně začala žít svůj život. Jako svobodná.
Držím Vám palce aby se vše změnilo k lepšímu.
Dobrý den.
Tak jsem o Vás ještě přemýšlela a napadá mě ještě něco.
Pokud se jedná o postaršího muže, který během svého života toho moc nenamluvil, spíše samotář, jedináček, který míval svůj svět, nyní vyžaduje svůj klid. V tomto případě bych ho nechala v klidu dožít. Starala bych se nadále o domácnost, nebo jak to u Vás chodí a naučila bych se žít vedle něj v klidu dál. I když vím, že by mi to velice vadilo. Chtěla bych mít ten náš společný život zpět. Ale v takové situaci, pokud se nechcete rozvést, jiná možnost asi není.
Pokud máte již dospělé, samostatné děti, mohly by pomoci tím, že by Vám daly třeba k vánocům společný dárek. Například lístky na fotbal, hokej, divadlo nebo na nějaké vystoupení kapel. Na něco, co měl manžel v životě rád. Možná to přijme a potěší Vás to oba.
Někdy si člověk ani rozvodem nepomůže.
Zdravím a držím palce. Vše se může ještě změnit.
Jak už psali jiní, nemá ani za mně smysl se s ním trápit. Podle popisu se jedná o člověka, který není schopný komunikovat a řešit problémy na úrovni dospělého člověka.
Rozvod by byl asi smysluplnější pro obě strany. Ukončíte, minimálně své, trápení a ve finále možná budete schopni následně spolu rozumně komunikovat a třeba si i přátelsky popovídat. Ale za současného, manželského, stavu asi nikoli.
Přeji brzké vyřešení a do budoucna i rozumnějšího chlapa, se kterým budete spokojenější.
Máte v podstatě 2 možnosti. Buď podat neprodleně žádost o rozvod, nebo mu to "vrátit" tím, že se totálně přestanete starat o domácnost. Ovšem obávám se, že k rychlému rozvodu povedou obě možnosti. Ať tak nebo tak, vy si uvolníte prostor pro další kvalitní život namísto života vedle věčně uraženého malého kluka. Nic jiného totiž váž "manžel" není.
Dneska se tomu říká pasivní agresivita. Já se mám ráda, já už bych byla dávno pryč. Život je krátkej, proč ho protrpět? Tak tu žádost o rozvod podejte... Nepíšete věk, děti, důvod proč setrváváte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.