Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest na pohmat, ploténky?

Od: vloo odpovědí: 6 změna:
Ahoj, již 7 dní mám svalové křeče nohou a malou bolest zad v bederní oblasti hned nad zadkem. Bolí to jen jakoby na pohmat celý ten pás 5cm okolo, proč takto? Proč to nebolí pořád ale jen na pohmat, může to být vyhrez plotynky? Nikde jsem se nezranil, jen často sedím v práci. Jakoby cítím to na tom místě, ale odráží se to jen do nohou a nejhorší je to v noci i mě to budí a nejlepší při pohybu. Byl jsem před pár dny na fyzio a prý by to neměla být ploténka, při vyšetření jsem byl pod 1 ibalginem a bolest ustala o 80%,takže mě šlo dobře vyšetřit. Ale teď by mě to na ten pohmat trochu bolelo. Díky za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Těsně nad zadkem je křížová kost. Ta je v polopevném spojení s pánví. Tady často bývá posun, tzv. blok. Ten lze rozpustit pomalu a v teple, třeba ležením na elektrické dečce. K tomu si vzít 2 Guajacurany na uvolnění. Až to po čase nebude bolet, tak začít cvičit, posilovat hlavně břišní svaly, aby páteř v pase nebyla prosednutá /hyperlordoza/a tudíž břicho vyklenuté a uvolněné. Pevné břicho srovná sklon pánve... Jinak z křížové kosti vychází nervy, do každé nohy větev sedacího nervu. Nachlazení, špatný pohyb nebo dlouhodobá nevhodná pozice... a ischias /zánět sedacího nervu/ je tady. Pokaždé to chce suché teplo, vhodné lůžko a tabletku na uvolnění těch svalíků kolem obratlů. Ty bývají zatuhlé i vlivem stresu. Pokud jste v bolestivém stadiu, tak to nelámat hned cvičením. Když se to neuvolní samo, tak se objednat na rehabilitaci. Někdy totiž pomůže specifický manévr lékaře.

sasa*
hodnocení

2x

Co po nás chceš? Zrentgenovat na dálku tvojí páteř? Může to být leccos od zánětu nervíku po rakovinu. Maž k doktorům. Ti na to majpřístroje i praxi. Když neuviděj na rentgenu, pošlou tě na další vyšetření MR, CT apod.

hodnocení

1x

Já si myslím, že byste měl na Jůtubu pohledat uvolňovací cviky. Videa s komentářem. Tyhle problémy jsou ošidné. Špatným cvičením můžete poškodit nejen páteř, ale i svalstvo. Před cvičením je potřeba vzít prášek proti bolesti. Z bolesti jsou drobné svaly, které vůlí neovládáme, v křeči a drží páteř ve špatné pozici. *hej*Také by nebylo od věci koupit si v lékárně náplast proti bolesti.

hodnocení

0x

Otravujte lekarov, kym vam nezistia, co vam je, na to su studovani a maju pristroje. Zatial mozete cucat : 4 - 2 - 1

rano 4 x haslerka, na obed 2 x tic - tac, vecer pohar vina

liska5
04.12.23 00:34

Trapné*alene*

liska5

Vlastně i homeopatie by mohla pomoct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]