Ahoj, jdu mezi vás s prosbou o radu.Jsem český živnostník, identifikovaná osoba, který provozuje český eshop s digitálními produkty (ne fyzické zboží), které nabízím českým zákazníkům.Chtěl bych vytvořit i slovenskou verzi eshopu prodávající digitální produkty (ne fyzické zboží) slovenským zákazníkům.Otázka zní, zda jako český podnikatel mám mít na slovenském eshopu obchodní podmínky podle českého nebo slovenského právního řádu.Díky moc.
Predáva digitálne produkty,dopravu nepotrebuje. A inak doprava z eschopu sa mi zdá rovnaka,či mi niečo príde zo Slovenska alebo z Česka. Cca 5- 6,5 €.
jirib
Jde o to,kolik platí objednatel a kolik platí ten,kdo to posílá... Česká pošta od 225Kč(do 2kg)...a více... Zásilkovna do 10kg za 150Kč...více za 299Kč... I tam velcí výrobci dotují...malí neposílají na Slovensko vůbec. Ale nechápu podnikajícího,proč se nezeptá svoji účetní...nebo si dělá daně sám?Podniká snad v ČR nebo jde o rezidenta?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.