Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obchodní podmínky eshopu podle CZ nebo SK řádu

Od: vladimir22 odpovědí: 3 změna:
Ahoj, jdu mezi vás s prosbou o radu.Jsem český živnostník, identifikovaná osoba, který provozuje český eshop s digitálními produkty (ne fyzické zboží), které nabízím českým zákazníkům.Chtěl bych vytvořit i slovenskou verzi eshopu prodávající digitální produkty (ne fyzické zboží) slovenským zákazníkům.Otázka zní, zda jako český podnikatel mám mít na slovenském eshopu obchodní podmínky podle českého nebo slovenského právního řádu.Díky moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Nic nevytvářej...přepni do slovenštiny...
Máš české ičo,tak české podmínky.
Pozor na dopravu na Slovensko...je to drahé...

Predáva digitálne produkty,dopravu nepotrebuje. A inak doprava z eschopu sa mi zdá rovnaka,či mi niečo príde zo Slovenska alebo z Česka. Cca 5- 6,5 €.

jirib
Jde o to,kolik platí objednatel a kolik platí ten,kdo to posílá...
Česká pošta od 225Kč(do 2kg)...a více...
Zásilkovna do 10kg za 150Kč...více za 299Kč...
I tam velcí výrobci dotují...malí neposílají na Slovensko vůbec.
Ale nechápu podnikajícího,proč se nezeptá svoji účetní...nebo si dělá daně sám?Podniká snad v ČR nebo jde o rezidenta?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]