Nejste přihlášen/a.
Ahoj , pracuju v živočišné výrobě u zvířat. Vydělám si kolilk si vydělám.nad 23 tisíc mám. Někdy si říkám, jestli se ve fabrikách nemají finančně lépe než u krav. Kolik si vydělá v čistém normální dělník ve fabrice? Třeba fabrika Hartmann nebo Valeo či Lion a další fabriky kde jsem obyčejným dělníkem? Jsem žena je mi 35let a mám střední zemědělskou školu s maturitou
Pokud někdo pracuje v nějaké fabrice a chce prozradit svůj plat , budu ráda
...já si říkám potajmu, radši hospodu si pronajmu... (JUDr. Jahelka)
Nejdřív by bylo dobré zamyslet se nad důvodem vaší úvahy. Vzdělaná odbornice s patnáctiletou praxí bez závazků si jistě může vybírat práci za úplně jiné peníze. Možná, že by bylo dobré zamyslet se nad tím, proč tyto možnosti nevyužíváte a také proč jste v tomto věku sama a bydlíte u rodičů. Jedno může souviset s druhým.
Mě by rovněž zajímalo jak může někdo kdo má plat 22 tisíc měsíčně platit nájem , jídlo ,auto a ještě dojíždět. Práci bych si našla i s bydlením přímo někde pokud by mi to bylo přáno, ale ještě platit nájem a dojíždět to je s mým platem prostě nulová šance se uživit.
Asi bych si našla práci u zvířat i s bydlením , kde poskytují nějaký azyl bydlení k práci .
A teď si představte, že i s menším platem lidé musí vyžít, Když jsem dělal u jednoho v Třeboni , z bídou 15 000, měsíčně jsem projeli cca 3000 a denně od 07:00 do 17:00...cca 10 roků zpět
Není fabrika jako fabrika... Tolik kolik píšeš, tak třeba na lince ve strojírenském podniku v Brně co pracuji vydělají lidé taky tak... Pracující na ranní směnu. Ale třeba bývalý spolupracovník co pracuje na lince ve Škodovce v Mladé Boleslavi teď to bude necelý rok co tam dělá má okolo 65.000 brutto...
Chodí na sociálku pro různé příspěvky... Kdyby se zrušily tak by firma musela nabídnout normální plat, protože jinak by každý utekl a stát by nebyl 3 biliony v mínusu.
Ano, Gumídku, mnoho lidí co znám z okolí má 2 práce, ne většina lidí co znám, ale DOST.
mathew
Hlavně je třeba říct, že naprostá většina firem by na to zvýšení platů s přehledem měla. Takže to zacvaká stát. Svinstvo...
Jak už jsem napsal, nemůžeme říkat, že si za to lidi můžou sami, protože jsou v továrně a nedělaj lepší práci. Protože lidi v továrnách potřebujeme všichni-fabriky na nářadí, potraviny, oblečení, stavební materiály
Ve volném čase chodí dopňovat zboží třeba do Lidlu... Jen tady často píší lidé co dělají běžně za 50-60 tisíc na "obyčejných" pozicích... A že by pod 50l nevstávali...
Když jsem dělal ve fabrice jako dělník tak minimálka, ale i mimo fabriku. Ale nemám specializaci takže třeba zámečníci si vydělali mnohem lepší peníze... Vedoucí směny taky lepší. A to jsem ještě jezdil na cesty mimo město a neměl jsem to proplacené jako služební cestu. Korejská firma pracující v oblasti automotobilového průmyslu. A musel jsem dojíždět do práce asi dvě hodiny, ráno možná hodinu a 3/4.
A ve které prosím? Třeba v Husky (3 pobočky v eu kanada zrušila) si vydělali cca ke 40 000-ale odborná práce. třeba syn má průměr v expedici masokombinátu 35 000 + příspěvek na dopravu , stravu zadarmo + deputát za malou cenu, tamtéž ve výrobě až do 30 000kč . A stará data před cca 20 roky moje v Magna Certech group, obsouha svářecích lisů a měla tehdy od 20 000 do 25 000kč
aký je průměrný plat ve společnosti HARTMANN - RICO? Společnost HARTMANN - RICO aktuálně nabízí 21 nabídek práce na plný úvazek. Nabízená mzda se pohybuje od 18000 Kč do 60530 Kč. Průměrná nabízená mzda v HARTMANN - RICO je 26100 Kč.
zdroj: pracomat.cz/...
Tak jestli to není tím, že měli úplně jinak postavené daně než ve fabrice, a druhak-dutáty, za směšnou cenu několik metráků obilí, několik metráků brambor, v zimě pak cca50kg cukru aspoň v 70 a 80 a části 90 let. Utíkali lidé ze zeměděltství, ale spíše ne tolik namáhavá práce od nevidím do nevidím... Když bylo obilí mnohdy dlouho do noci a brzy ráno opět slunce ve strojí pařilo -horko jak sviňa, prach z obilí a z ječmene? kdo nezkusil,ten neví jaké to bylo.
Jo je to hezký, práce u krav mě baví, přesně jak píšete, mám padla, sleduju večerní seriály nebo tak. Zodpovědnost je, ale dá se to. Tady jde o to, že jsem sama a bydlím u rodičů , až jednou nebudou tak se s tímhle platem neuživím. Budu muset hledat práci, která nabízí i bydlení.
Je treba se na to podivat komplexneji. Zena, 35 let, bydlici sama a u rodicu. Tak na to staci mesicni prijem 15 tisic cisteho. Spokojena u kravicek, doma u serialu. Neber to nejak zle, ale takto mi to zni strasne moc pohodlne. Kdybys mela dve deti, manzela a barak treba na hypoteku, nutilo by te to fungovat a premyslet uplne jinak. Tady je treba zacit uplne nekde jinde. Hlavne u sebe. Takto to zni jako kdyby to psala nejaka patnactka.
Bobane, praveze ona to ma strasne jednoduchy! Kravicky, bydleni u rodicu, vecerni serialy. Tecka. V realite ta doba je strasne na pi..u. Taky se mam dobre s detma a manzelkou. Ale musim se sakra otacet. Jak v praci, tak i doma. A to jsem pondeli az patek do 15hod v praci. Prijdu domu a jedu jeste u sebe v dilne. Clovek proste musi zabrat, sakra hodne aby se mel dobre. Ja si nestezuji. Jo a nejsem typek co nevidi jak decka rostou. Kazdy den se tam motaji se mnou. Ted tu vseci v dilne i vecerime. Roba prinesla klobasky.
Petrović
Ano, my ti věříme, že jsi šikovnej, schopnej. Asi děláš v oboru po kterým je poptávka, což je mimochodem většina řeemsel. Ona je ženská, svařovat se taky může naučit, to je pravda, ale v tomhle to maj ženský těžší.
Uvědom si že potřebujeme lidi, co hákujou ve fabrice, abychom měli hadry na sebe, potraviny, NÁŘADÍ.
V tý situaci jako je tazatelka se může ocitnout tvá manželka, nebo jiná rodinná příbuzná, zatímco ty můžeš mít úraz, těžkou nehodu, kterou si zaviníš sám.
To je takove j ten přístup "voni si za to můžou sami" nebo "je to jejich boj"-mimochodem takovouhle aroganci jsem slyšel(PŘED VÁLKOU) od Ukrajinců z Podkarpatský Rusi(západní Ukrajina) něco ve smyslu "že je nezajímá, jak na východní Ukrajině umírají civilisti a že celej Donbas je něco jako póvl(říkali nějakou ukrajinskou nadávku na kterou si už nevzpomenu). No a dneska jsou tihle západní Ukrajinci jako lovná zvěř, kterou loví odvodoví komisaři aby je nahnali do války.
Nikdy nevíš v jaký budeš situaci.
Faktem je že uživit se v týhle zemi je čím dál horší.
Pokud máte maturitu zkuste státní správu. Nebo dodělejte BC. (BA, DIS, LIC) Ona taková účetní s DIS je účetní profesionál, zatímco s Bc účetní standardy nezná ani z rychlíku.
Jediná taková škola STOHL zanikla a nyní jsou to podvodníci z Prahy, kde za 80.000 semestr máte nekonečný počet opravných možností. Ano i takové školy dávají BC
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.