Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Směny během vánočních svátků

Od: eva* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, pracuji v hypermarketu kde se každý týden pravidelně mění směny - ranní s pracovním víkendem a odpolední s víkendem volným. V týdnu kdy jsou vánoční svátky mi však zaměstnavatel napsal odpolední směny tak, abych volno mělapres svátky a o víkendu šla do práce. Je tohle v pořádku? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To přeci vždy záleží na vás dvou , jak se dohodnete...to se zde nejspíš nevyřeší a my nezhodnotíme zda je to v pořádku.

hodnocení

1x

Je to naprosto v pořádku. Směnnost ve vašem případě není stanovena žádným předpisem a je hlavně na zaměstnavateli, jak ji rozepíše. Vy se s ním můžete maximálně zkusit domluvit na nějaké úpravě, ovšem bude to víceméně jeho dobrá vůle. On musí jen splnit podmínky o denním a týdením odpočinku a celkový měsíční počet hodin. Víc s tím nenaděláte.

hodnocení

0x
Letos vychází vánoční svátky na víkend, tak moc nedává smysl, co píšete. Pokud máte volno na svátky, tak to je víkend.
anna*
hodnocení

25.12. a 26.12. je pondělí a úterý
Máte pravdu, špatně sem se koukl. Každopádně nevidím v tom problem. Pro vás snad i lepší, ne?
eva*
hodnocení

Právě že kdyby svátek tyto dny nebyl, tak jsem v práci a mám volný víkend ( kdy je silvestr). Ale protože tyto dva dny svátky jsou, tak mi zaměstnavatel napsal na pondělí a úterý volno a přehodil směny na víkend, který jsem měla mít volný.

mate59
hodnocení

0x

25. a 26. je stejně zavřeno, svátek.Práci určuje zaměstnavatel tak abyste měla dost hodin.Je to v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]