Dobrý den, pracuji v hypermarketu kde se každý týden pravidelně mění směny - ranní s pracovním víkendem a odpolední s víkendem volným. V týdnu kdy jsou vánoční svátky mi však zaměstnavatel napsal odpolední směny tak, abych volno mělapres svátky a o víkendu šla do práce. Je tohle v pořádku? Děkuji
Je to naprosto v pořádku. Směnnost ve vašem případě není stanovena žádným předpisem a je hlavně na zaměstnavateli, jak ji rozepíše. Vy se s ním můžete maximálně zkusit domluvit na nějaké úpravě, ovšem bude to víceméně jeho dobrá vůle. On musí jen splnit podmínky o denním a týdením odpočinku a celkový měsíční počet hodin. Víc s tím nenaděláte.
Máte pravdu, špatně sem se koukl. Každopádně nevidím v tom problem. Pro vás snad i lepší, ne?
eva*
Právě že kdyby svátek tyto dny nebyl, tak jsem v práci a mám volný víkend ( kdy je silvestr). Ale protože tyto dva dny svátky jsou, tak mi zaměstnavatel napsal na pondělí a úterý volno a přehodil směny na víkend, který jsem měla mít volný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.