Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké boty do sněhu aby se nerozmočíy?

Od: snih odpovědí: 27 změna:
Když chodím celý den ve sněhu, tak se mi boty rozmočí a pak mě zebou nohy.
Jsou nějaký boty, který se neprotečou, Tedy mimo holinek?
Teď je to ještě v pohodě, ale až bude - 15, tak mi asi umrznou prsty

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Když bude -15, tak se vám boty nerozmočí. Ideální je kvalitní kožená a ošetřená obuv. Ale ta nestojí pár stovek. Když píšu kožená, myslím kožená, ne šmejd z koženky, nebo z ekokůže.

Na menší občasnou zátěž někomu mohou stačit sněhule, které jsou ke kotníku gumové a výš šusťákové:

bighorn.cz/...

liska5
hodnocení

5x

Pohorky neboli trekingová obuv, když chodíte celý den ve sněhu. Po kotníky a s vibramem, ať Vám to neklouže.

hodnocení

2x

Já jsem přesvědčená, že bota, která je do vlhka určená, nepromokne. Jsou to spešl materiály, nevím jak se jim říká, ale dostanete je ve sportovních a v obchodech specializovaných na výlety, adrenalinové sporty atd. Mívají uvedený vodní sloupec, který je zárukou, že neprosáknou. Dokonce se můžete přebrodit přes potok. Nejsou zrovna levné, ale jsou spolehlivé. *hej*Jinak všechno kožené, co doma máte, je potřeba nastříkat impregnací. Než v botách poprve vyjdete, je potřeba je nastříkat. Vlastní zkušenost. Nejraději mám značku Kiwi.

julie12345
29.11.23 22:30
hodnocení

2x
Jaké boty do sněhu aby se nerozmočíy?

To je ono *palec* Po zkušenostech jsem pořídil podobné od firmy Columbia s gumovým spodkem, a je po problému, sice se v tom dost potí noha, ale náhradní fusky to řeší.

jirib
hodnocení

0x
Mám kotníčkové Salamony a konečně boty,co něco vydrží i v -25℃.Ale musíte si našetřit 3.tisíce...
fitanu.com/...
mopo3

to je něco se salámem!? můžu odkaz?

liska5

To je Salomon - stará dobrá značka sport. obuvi, lyží a dalších sport.potřeb.

hodnocení

0x
Já mám cca 3 neděle tydle zatim bez námitek
sportovna.cz/...

pb®
hodnocení

0x
Na hory do sněhu mám pracovní holínky zateplené neoprenem. Ty fakt neprpomoknou a zima mi v nich nikdy nebyla, ani když je člověk venku celý den.

hodnocení

0x
Určitě kvalitní boty s funkční membránou - např. goretex. Ošetřovat impregnací... Já konkrétně mám sněhule značky Columbia. Jsou prakticky neprůstřelné

hodnocení

0x

Správně a kvalitně naimpregnovaná bota z pravé kůže Vám "nepromočí", ani když projdete po kotníky potokem.

Takže ano, existuje. Ale musíte se o ní starat.

S tím si dovolím nesouhlasit. Pro občasné namočení impregnace funguje, ale sebelépe naimpregnovaná bota nejpozději do hodiny začne prosakovat když je trvale mokrá, např. při chůzi v mokré trávě. Proti vodě funguje pouze membrána nebo guma (nebo nepromokavé ponožky).

Mám to odzkoušené jak ve Vysokých Tatrách, tak ve Slovenském ráji. Tak jako ano, nešel jsem kontinuálně 5h vodou, ale vody a mokra tam bylo opravdu dost a dost. A sníh (pokud není úplně mokrý), je "lepší" než čistá voda.

P.S.: Mám i známého co dělal u Horské služby a má za sebou jednu osmitisícovku. Ten prohlásil cosi o tom, že jedině kožené boty, Goretex mu nesmí na nohy.

Ale samozřejmě, každému co jeho jest.

asd1

Kvalitní kůže ošetřená voskem vydrží nejmíň dva dny ve sněhový břečce než proteče. Ale to se bavíme o botách tak 7k+

Z levnějších nějaký holinky s filcem. Ve velkých mrazech nepromokavost neni otřeba, to jen když se chodí zima - teplo a zvlhne to. Polárníci nosí extrémně velký boty a několik vlněných ponožek, takže holinky a tři páry silných ponožek jsou taky řešení.

Membrány jsou fajn, ale hlavně na měkkých botách který se při chůzi ohýbají za prstama ta membrána rychle odejde a teče do nich. Pak vlezeš do mokrý trávy nebo sněhový břečky a za čtvrt hodiny máš mokro.

asd1:To by odpovídalo. V roce 2000 jsem ty kožené pohorky kupoval za cca 3500Kč. V dnešních penězích by to bylo 7tis Kč+ zcela jistě.

Mohu vědět, proč mu goretex nesmí na nohy? Mojí zálibou jsou dlouhé pochody. Jdu sama, vyrazím v jakémkoliv počasí, a jdu 15- 20 km, i ve sněhu. Goretex mě nikdy nezradil, nyní značka Columbia, předtím Salomon. Dětem (nyní už puberťáci) kupuju odjakživa membránové boty, značku Geox a Superfit. Nikdy, NIKDY, neměly mokré ponožky. Když vzpomenu na svoje dětství, to bylo jiný kafe :) Kožené zimní boty mám od Bati, ale už jim je patnáct let, a kožíšek, co v nich původně byl, je pryč. Takže jsou na podzimní a jarní pochody. Ale jo, taky byly fajn. Jen oproti těm novodobým botám jsou těžké.
asd1

Alpinistická obuv/...

Tohle měli dělníci v Chamonix jako pracovní boty - kutali něco u zubačky

A 7k stály i před dvaceti lety..

Ta membrána se v místech ohybu prostě ničila...a co je platné, když "všude jinde" těsní, když třeba jen v jednom místě ne.

Já osobně si podobné boty koupil jednou, po týdnu chození v Tatrách (tedy přesněji druhý den) mi povolilo obšití boty. A nebyla to levná bota...Reklamace uznaná, peníze vráceny.

Kožené boty po pár letech výměna podrážky a obsázky a mám je stále.

Já chápu imregnaci jako zvýšení voděodolnosti za cenu akceptovatelného snížení prodyšnosti boty. Samozřejmě když si člověk dá tu práci, např. kůži na botě nasákne voskem s pomocí fénu, až už kůže dál vosk nepřijímá, pak taková bota vodu nepropustí, protože jednoduše v ní nezbydou žádné póry, jenže je pak téměř neprodyšná. To už si můžu za zlomek ceny koupit myslivecké zateplené holínky. Ale ohledně membrány musím souhlasit, mám podobné zkušenosti, při intenzivním nošení začne membrána pouštět, samozřejmě až po záruce.

jendad

asd

Vlněný ponožky jsou naprostý luxus :) Kdo nepoznal , ten nepochopí

ovci-veci.cz/...

Teploučko na tlapky a spokojenej jak želva :)

hodnocení

0x

Mám pohorky Saltic.

Letní teniska se pochopitelně promočí.

doplněno 29.11.23 10:25:

Pokud nechodíš sněhem, tak po městě stačí i něco takového

canis.cz/...

hodnocení

0x

Natrieť kožené topánky rybacím olejom a nepremoknú určite.

doplněno 29.11.23 22:43:

Toto si robili prieskumaci s kanadami keď sa ešte chodilo na vojenčinu.

Ale promoknou, i když to chvíli bude trvat. Ale když ty boty necháte namočené v oleji přes noc (a nemusí snad být nutně rybí), tak asi vodu nepustí. Nejlépe možná před trekem nalít do každé boty půllitr přírodního oleje a nazout, pak se nohy určitě nerozmáchají *zmateny* *smich*

asd1

Oleje nebo živočišný tuky NE

Když už, tak včelí vosk.. Z produktů na trhu např. Sno - seal

hodnocení

0x

Já mám dobré zkušenosti s botama Merell co prodává Decathon

liska5

Já s Alpinama. Jedny Merelly mám asi 3 roky, ale nízké. Na botách se nemá šetřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]