Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest dolních končetin, sedavá práce

Od: gayre odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, 2 dny pociťuji divnou tupou bolest stehen a lítek. Je mi 29 let, 1.5 roku sedavá práce, léky dlouhodobě neberu, teď 1.5 měsíce Diozen. Bohužel jsem si neuvědomil rizika sedavé práce, nikdy předtím jsem neměl bolesti nohou.
Trpím hyperkyfozou od 15 let, řekl bych že celkem velká. Nikdy jsem ro neléčil. Cítím že sedavá práce mi extrémně neprospívá.. Již jsem si vyseděl hemeroidy a pul roku citim divný tlak bolest v oblasti dolniho zadku v hrázi. Nechápu tu bolest nohou. Není to nějak extrémní, dá se to přežít, lepší je když chodím. Nejvíc to cítím když ležím večer. Bohužel nijak necvicim takže to bude asi ono. Již 5. Měsíc v práci jsem pocitoval psychicky problém i fyzicky, bolel mě konečník a byli to hemeroidy které jsem do dnes nelecil a zhoršili se, doma jsem přestal úplně sedět, jídlo jím ve stoje, mam psychicky averzi si vůbec sednout někde. Jsem z toho vyčerpaný. :( měl někdo takový problém? Diky moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x
Sed je nejhorší poloha, kterou člověk může zaujmout. Trpí při tom celé tělo. Pokud to práce umožňuje, měl byste měnit polohu a ne celou pracovní dobu sedět. Stát, co dvě hodiny se procvičit a sedavé zaměstnání kompenzovat pohybem. Pokud to nepomůže, pak změnit práci. Jak chcete vydržet pracovat ještě 40let?

house
hodnocení

3x

Jak mu dokážete radit, vždyť netušíme, jestli váží 55 nebo 155 kg, a kolik měří.

Jediná rada je poslat ho lékaři na koberec.

gayre
hodnocení

Mám 85kg i méně. Díky

stoplesticum
hodnocení

0x
Možná moc často letíš anténu. Dej si detox

liska5
hodnocení

0x

To chce změnit komplet životní styl. Plno lidí má sedavé zaměstnání, ale nějak to kompenzujou. Sport, cvičení, fyzická práce, tanec. I během toho sezení se dá vstávat a cvičit. To jste s tou hyperkyfozou nechodil na speciální cvičení? Pak upravit stravování, aby se podpořila kvalita cév i střev, a vůbec... V tomhle věku byste měl být v kondici a ne zhroucený a bolavý.

Jste takový zacyklený. Vaše fyzické potíže dopadají na psychiku a ta psychická trápení zhoršují hemoroidy. Chtělo by to nejdřív vyřešit hemoroidy. Možná operativně, i když někdy stačí jiné metody. Váš praktic.lékař by Vás měl poslat na rektoskopii. Taky se objednat na rehabilitaci, abyste se naučil cvičení. Dá se i najít na internetu. Jste mladý, tak i sport, který by Vás i bavil a hlavně celkově zvedl kondici a náladu. Ideální na vaše záda je tu lezení na stěně, chůze s trek. holemi plavání...

riva
hodnocení

0x
Mladý kolega to měl jako příznak covidu. Dokonce musel následně na rehabilitace.

hodnocení

0x

Zaměstnavatel by Vám měl umožnit "stací pracovní místo". Lepší firmy Vám ho zařídí, chudší firmy by Vám ho měli povolit s tím, že si ho zajistíte sám. Když jdete na wc, projděte se víc - schody, dřepy. Začněte cvičit. Večer nebo ráno si zacvičte - jděte běhat, zacvičte si nějaké posilovací cviky třeba doma, nebo choďte do posilovny. Víkendy travte venku na dlouhých výletech na kole, hikingem, ...

Bolest dolních končetin, sedavá práce

hodnocení

0x

Existuje židle " klekačka" .

Zkus se na ni někde v obchodě s nábytkem posadit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]