Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych si nechat vánočkové těsto na druhý den, nevadí vánočce kynutí v lednici jde o 24 hodin .Děkuji za radu
Dobrý den.
Pokud zpracujete těsto s kváskem nebo omládkem, v lednici bude dál kynout. Nikoli ovšem tak, že během čtyřiceti minut zdvojnásobí objem. Bude kynout velmi pomalu, u vánočky je to žádoucí.
Já, pokud chci mít kynuté knedlíky velmi jemně pórovité, je nechávám do druhého dne kynout v ledničce. (a nazývám je posle zakladatele spodního kvašení v Prazdroji: knedlíky podle Grolla)
Ostatně: těsto na pizzu je ve stáncích uloženo také v lednicích.
Tedy ano, těsto bude kynout, ale vzhledem k množství tuku to bude ještě pomalejší než na knedlík, uvidíte podle zvětšení objemu.
Při běžné teplotě kyne těsto cca hodinu, při 50°C to je na 20-30 minut. V lednici to je na 24 hodin akorát.
Jediné co riskujete, že ho vytvarujete a budete čekat déle než zase zteplá a dokyne. Pizza se běžně nechává kynout 24 hodin v lednici a naopak je to nejlepší těsto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.