Pred nedavnem tu byl dotaz na zubni pastu pro deti. Jak je to se zubnimi pastami, nenici akorat tak prirozenou mikrofloru v ustech? Nestaci dukladne cisteni jemnym kartackem na zuby+mezizubni kartacky atd...? doplněno 25.11.23 10:44: Pro doplneni, dotaz je polozenej vuci dospelemu chrupu.
Stačí. Ale pasta obsahuje látky čištění usnadňující + svěží dech. V některých případech pak také přípravky zvyšující ochranu zubů, případně dásní. Nechceme-li mít z dítěte tak trošku prasátko, bylo by dobré jej používání pasty naučit.
Pastu jako dospely nutne nepotrebujes. Nejdulezitejsi je technika a spravne naradi, ovsem velmi malo lidi si umi vycistit zuby poradne a bez pasty skoro nikdo. Mimo jine to (az na vyjimky s prihodnou stavbou chrupu) fakt nejde za dve minuty, ja si zuby cistim 10 minut a vic. A jsou i takovi, co si zuby nemusi cistit prakticky vubec, staci si udrzovat spravne prostredi v puse, hlavne slozenim stravy. To "staci" je ale sakra tezke.
shdfjhgf
"staci" 3 kapky oreganoveho oleje s vysokym obsahem karvakrolu rozpuštěné v kokosovém oleji.
správný čišttění zubů by s mělo učit i na školách,místo těch spoustu kravin, co se tam "učí" Ale to by musel být účel školy něco naučit...ne pěstovat mongoloidy
taky si myslím že hodně dělá strava. Od nějakýho zubaře jsem četl, že zdravý prostředí v puse, poměr enzymů je lepší ta nejlepší "ústní voda"
Bylo srovnání stavu chrupu domorodců s těmi domorodci ,co přijali moderní stravu a způsob života bílých lidí. Ti původní měly krásný chrup.
Je to všecko kravina. Třeeba i na bábovku se dá použít pohanková mouka od Šmajstrly. A chutná dobře.
Z domácích sladkostí mi snadnikdy nebylo špatně. Naopak jsem si dal 2 tatranky po sobě a cítil nepříjemný pocit, trochu kyselý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.