Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na návštěvě u kuřáků

Od: felix odpovědí: 22 změna:
Byl jsem na vikend pozván na návštěvu k příbuzným.Jsem nekuřák a oni všude kouřili jednu cigaretu za druhou.Začal jsem z toho kašlat a otvíral často okno.Mám mít obavy o zhoršení svého zdraví plic jako pasivní vdechování kouře při celodenním sezení s nimi doma?
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Po jedné takové návštěvě se vám nic nestane, ale být vámi, vícekrát bych takovou návštěvu neabsolvovala. Až vás pozvou příště, řekněte jim na rovinu, že jste nekuřák a kouř nesnášíte, je vám z něho zle. Neničte si dobrovolně své zdraví, Ted se možná jděte vydýchat někam do lesa.

felix
hodnocení

Kromě kouře jsou též v bytě z toho nějaké usazené karcinogenní látky u kuřáků např.na.křesle,gauč,záclony, deky?

Sice nejsem chemik ani doktor, ale dovolím si tvrdit, že v nábytku jsou pouze molekuly toho cigaretového smradu, karcinogenní látky asi ne. Pasivní vdechování kouře prokazatelně nezdravé je, ale ten smrad ne.

Mimochodem pobyt v některých smogově exponovaných regionech ČR je na úrovni škodlivosti kouření cigaret.

Usazené to tam je, ale neplánujete jim snad okousávat omítku/závěsy/koberec/potahy..

je zajímavé, že se bojíš něčehho, v čem oni žijí většinu života, ve dne v noci. Tys tam byl jen pár hodin. Oni žijí a ty už umíráš!

pb®
ernie a ten smrad, to je co? Ano, to jsou molekuly různých látek, které vznikají při hoření tabáku a cigaretového papírku.

riva
hodnocení

11x

Obavy? Zajisté ne. A pokud nějaké pociťujete, tak to může znamenat, že se moc pozorujete, což může skončit i hypochondrií.

tak
hodnocení

3x

Když tam k nim na návštěvu budete často chodit, tak to pro zdraví nebude dobré. A taky, co jsou to za příbuzní, když nemají ohled na nekuřáka, který ještě začne z kouře kašlat. I v tom celém bytě to musí být jako v putice. Tam už asi nepůjdete.

Tohle chování je u opravdu závislých kuřáků běžné. Závislost jim nedovolí si to cigáro upřít ani kvůli vlastním dětem, ani kvůli malým vnoučatům. Moje máma by po dvou hodinách abstinence v autobubusu byla chopna pro cigáro i vraždit.
felix
hodnocení

Už dneska poslední strávený den u kuřáků a k večeru odjíždím.Přítelkyně mne řekla, aby to nevypadalo blbě ať se neschovávám v ložnici kde jsem spal, neustále otvírám v pižamu okno a chci jíst tady mimo dosah obýváku kde je zase plno dýmu a jednu za druhou kouří a mne by bylo zle a vadil by mne dusivý kašel.Mám to prý překonat protože se v opačném případě mohou příbuzní urazit že se od nich odděluji a izoluji.Vypadám podle nich chováním jako malé dítě a ujišťují,že mne jako nekuřákovi nic z toho nebude.Mají balkón ale v zimě se tam nikomu nechce.Už odpočítávám hodiny do odjezdu.Před uvedenou návštěvou mne bylo přislíbeno že budou kouřit na balkoně a ve skutečnosti tomu tak nebylo.Mám se přizpůsobit já a nedělat s tím potíže.V noci jsem se dobře nevyspal a šťípali mne též oči.

Tak když ti řekli, že se máš přizpůsobit ty, není nic jednoduššího. PROSTĚ TAM NEJEZDI. ;)

hodnocení

0x

Máme jednu známou, která HULÍ. Už k ní nejezdíme.

Doporučuji někam do lesa a zhluboka dýchat.

felix
hodnocení

Tady v oblasti polského Śląska jsou převážně uhelné doly a téměř žádná příroda s lesy jenom takové louky a pole.Jsem z Vrchlabí a tam se cítím dobře.Jsem odlišný od nich a nezapadám do party přestože polštinu dobře ovládám.Už se těším moc domů z návštěvy.

Vidíš tam to neznám ... Ale Jeseníky Zlaté hory nebo Beskydy - Bílá, Čeladná ...

chad
hodnocení

0x
Hlavně jsi měl prozkoumat matku své přítelkyně, protože tak to bude tvá přítelkyně se chovat a vypadat za 20 let :)
Zdravotně ti z návštěvy hrozí jen psychosomatický šok. proč tam sedíš celé dny zavřený, můžeš jít na procházku se psem (pokud mají)…
felix
hodnocení

Oni by se urazili že se odděluji od zbytku rodiny mojí přítelkyně a dělám si sám vlastní aktivity jako bych je neměl v oblibě by si mohli říct.
chad
To ti řekla přítelkyně? Přece tam nebudeš od pátku do neděle s nima sedět zavřený v baráku!?
jak to myslíš v oblibě, Ty je vidíš poprvé nebo už je znáš dřívějška?
normálně jsi se mohl táty nebo mámy zeptat, můžu jít vyvenčit psa? A pak na půl dne někde zmizet po obědě do večeře, u jídla snad nehulej.
Taky jsi mohl nabídnout tátovi, jestli nechce posekat dříví nebo nějakou fyzickou aktivitu
A přítelkyně nekouří, nikdy?

pb®
hodnocení

0x
Vy jste nevěděl, že se tam bude kouřit? Já bych třeba nešla ani na krátkou návštevu do bytu, kde mi čudí pod nos, natož v tom být víkend. Z cigaretové kouře mě bolí hlava a kuřák je bezohledné hovado, feťák myslící jen na sebe, který se rozhodně nenechá omezovat. Kuřáka jsem schopná tolerovat jen venku, pokud je to kamarád. Ovšem i tak, pokud kouří, seberu se a poodejdu a přijdu až když nekouří. Naštěstí těch kuřáků mám mezi známými minimum a stýkám se s nimi párkrát do roka.

asd1
hodnocení

0x
Ty jsi je nepoprosil jestli by nemohli vyvetrat a během návštěvy nekouřit,že jsi nekurak a kouř ti vadí?
Pro jednou se nic nestalo,jen jsi to tam musel pretrpet a pak preprat nasmrdeny oblečení. Holt 90% kuřáků je bezohlednych. Dodatečné jim řekni jak ti to vadilo,že sis návštěvu neužil a příště rijdes jedině bez kouře. A pokud si zapálí tak holt odejdes.
felix
hodnocení

Zkoušel jsem si trochu více pospat v posteli ložnice abych zkrátil dobu do odjezdu vlaku a oni navedli přítelkyni aby mne vzbudula když už jsem dobře ráno usnul.Začala řvát proč k nim nejdu a strhla mne peřinu.Nyní piju kávu a hned vedle mne si opět zápálili cigaretu.
asd1
Co takhle se ozvat že ti to vadí. A když to netipne, tak jednoduše odejít. Já bych se teda radši šel procházet po městě než být v zahulenym...

I to chování vaší přítelkyně je zváštní, řve na vás a strhně vám peřinu. Dělejte to, co vyhovuje vám a nenechte se do ničeho ńutiti. Když se ve všem podřdíte, nebude si vás ani vážit.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]