Nejste přihlášen/a.
Dobrý den zemřela mi matka mám nárok na dějaké děditstí když s otcem vlastnili nemovitost a dva automobily.Děkujiza odpověd.Kratochvíl
Na nějaké dědictví pravděpodobně budete mít nárok. Otázka je, jak velkého podílu z předmětu dědictví se vám dostane. Pokud matka nezanechala závět, bude předmětem dědictví jedna polovina společného majetku rodičů. Ta se rozdělí stejným dílem mezi všechny potomky a otce. Jestli nemáte sourozence, bude vám náležet půlka předmětu dědictví, neboli 1/4 společného majetku rodičů. Pokud máte jednoho sourozence, bude se předmět dědictví dělit na třetiny (vy+sourozenec+otec). Druhá polovina společného majetku rodičů připadne otci, ta není předmětem dědictví. Jestliže matka zanechala závěť, může se předmět dědictví dělit jinak.
Jste NEOPOMINUTELNÝ DĚDIC
Nemovitost na katastru rozdělí podle počtu sourozenců a otec Pokud jste jedináček bude to 2/3 otec a 1/3 vy
Já bych tipnul 1/4 ona + 3/4 on ,ale díval jsem se na katastr, kde notář po smrti manželky takto rozdělil dům mezi pozůstalé otce a dceru. Žádná závěť nebyla, žena se zabila v autě.
PXXXXvá Yveta, XXXXX 485/15, XXXXXX 1/3
PXXk Jaroslav, XXXXX 485/15, XXXXXX 2/3
Kuva-znáte podrobnosti? jak to bylo s podílem manželů? Neznáte takže máte sice pravdu ale jen částečně, všeobecně.
Pokud je to, že oba byly vlastníci nemovitosti tak pozůstalkost se dělí jen z POLOVINY, protože půlka je otce, půlka byla matky. Matčina půlovina se pak dělí mezi dědice U vás (pokud není nikdo jiný) mezi otce a Vás tzv každý 1/4 nemovitosti, což znamená, že otec má 3/4 a vy jen 1/4. Platí pokud není stanoveno jinak třeba závěť či jiné okolnosti... Vozidla nwn ale asi Vy jedno a otec jedno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.