Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohledně dědictví

Od: ekratochvil odpovědí: 16 změna:

Dobrý den zemřela mi matka mám nárok na dějaké děditstí když s otcem vlastnili nemovitost a dva automobily.Děkujiza odpověd.Kratochvíl

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Ja dam vlastni zkušenost když umřela mamka
Narok na dědictví sme měli byli sme 4 sourozenci
Všichni 4 sme se vzdali dědictví ve prospěch otce
Kurva mě by hanba fackovala požadovat po vlastnim otci aby nás vyplácel když mu umřela žena a naše mamka

hodnocení

7x

Na nějaké dědictví pravděpodobně budete mít nárok. Otázka je, jak velkého podílu z předmětu dědictví se vám dostane. Pokud matka nezanechala závět, bude předmětem dědictví jedna polovina společného majetku rodičů. Ta se rozdělí stejným dílem mezi všechny potomky a otce. Jestli nemáte sourozence, bude vám náležet půlka předmětu dědictví, neboli 1/4 společného majetku rodičů. Pokud máte jednoho sourozence, bude se předmět dědictví dělit na třetiny (vy+sourozenec+otec). Druhá polovina společného majetku rodičů připadne otci, ta není předmětem dědictví. Jestliže matka zanechala závěť, může se předmět dědictví dělit jinak.

hodnocení

3x

ANO i NE...Nevíme nic bližšího, obraťte se na advokáta, který řeší dědictví...

kuva
Dědictví mu řeší notář a ne advokát.
Pokavaď matka nebyla rozvedena a nedarovala svůj majetek jinam, tedy pokud je něco předmětem dědictví, no tak nárok má, pokud se ho dědic nevzdá.

hodnocení

3x
Pokud to byla vlastní matka, tak ano.

id
hodnocení

0x
Ano, pokud vás máma nevydědila.

hodnocení

0x

Ano, máte nárok na dědictví.

hodnocení

0x

Jste NEOPOMINUTELNÝ DĚDIC

Nemovitost na katastru rozdělí podle počtu sourozenců a otec Pokud jste jedináček bude to 2/3 otec a 1/3 vy

Podíly jste uvedl nesprávně.

Já bych tipnul 1/4 ona + 3/4 on ,ale díval jsem se na katastr, kde notář po smrti manželky takto rozdělil dům mezi pozůstalé otce a dceru. Žádná závěť nebyla, žena se zabila v autě.

PXXXXvá Yveta, XXXXX 485/15, XXXXXX 1/3

PXXk Jaroslav, XXXXX 485/15, XXXXXX 2/3

kuva
Prosím? Všichni ze zákona dědí stejným dílem, manžel i děti.
Pokud nemovitost měli ve společné mění manželů, tak se samozřejmě dělí jenom ta jedna polovina, ale podle věty první.

Kuva-znáte podrobnosti? jak to bylo s podílem manželů? Neznáte takže máte sice pravdu ale jen částečně, všeobecně.

otázka je, jestli se pouze bavíme o rozdělení podílu zůstavitelky, nebo konečném zápisu na katastru po dědictví.

Já se bavím otom B a n apsal jsem výsledný zápis v katastru po dědictví.

Karle tak zrovna u nás to bylo takto 1/8-1/8-1/8 -5/8 i v katastru.

hodnocení

0x

Pokud je to, že oba byly vlastníci nemovitosti tak pozůstalkost se dělí jen z POLOVINY, protože půlka je otce, půlka byla matky. Matčina půlovina se pak dělí mezi dědice U vás (pokud není nikdo jiný) mezi otce a Vás tzv každý 1/4 nemovitosti, což znamená, že otec má 3/4 a vy jen 1/4. Platí pokud není stanoveno jinak třeba závěť či jiné okolnosti... Vozidla nwn ale asi Vy jedno a otec jedno...

U aut je to stejné jako u nemovitostí. Předmětem dědictví budou - nejspíš - jen dvě půlky aut, takže tazatel zdědí jen jednu "půlku auta".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]