Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jmeno maliře

Od: sklar® odpovědí: 20 změna:

zdravim obraz je nalezeny pri vyklizeni pudy a nejde precist jmeno malirew. nevite o jakeho malire se jedna:? dekuji sklar

Jmeno maliře
Jmeno maliře #2

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

já čtu Novák...jestli se nemýlím*nevi*

liska5
hodnocení

8x

Existoval malíř a umělecký sklář Jiří Novák nar. v Poděbradech, působení Mladá Boleslav. Zemřel v r. 1994. Mimo jiné i olejomalby vesměs malých formátů. V aukci kolem 2000,- kus. Jestli to není on?

liska5

Doplním: nar. 1925, zemřel v Plzni.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, bude to pan Novák a maloval to v roce 1960. Zdravím!
doplněno 23.11.23 15:37: lojza - chodil jsem do základní školy a tam se probíraly i písmenka. Na střední byla i výuka číslic. No, a na VŠ jsem se naučil tyto znaky nejen rozeznat, ale i použít. Ale, zde to byl "oříšek" .
lojza
Jak jste přišel na ten rok? Smekám...

lojza - *sok* vždyť je to tam zcela čitelně napsané. Stejně jako jméno malíře.

Páni. Ze vše stran poslouchám, něco o tom že české školství upadá.
No ale že až takhle?*sok*
lojza
23.11.23 17:16
*zed* ironie?
ben®
lojza - jistě, ale Vy jste s tím začal.

racio
hodnocení

2x

Prd vidím, školy nemám, ale zkusil bych si tipnout:

1. prvním písmenkem bude N, které je zdobeno nahoře i dole vodorovným prodloužením (originálně každé na jinou stranu),

2. druhé písmenko autor docela zmastil, ale přikláním se k písmenku O,

3. třetí písmenko odpovídá písmenku V s drobnou ozdobou v podobě malého podtržítka,

4. čtvrté písmenko je zcela jistě dlouhé A (Á),

5. páté písmenko jen nejčitelnější a je jednoznačně K,

6. dále autor volil moderní styl a využil číslic (jako dnes často používané 4you), první číslice je sice anglicky psaná jednička (chybí tolik vlastenci ctěný počáteční ocásek), ale dá se řící, že se skutečně jedná o 1,

7. druhá číslice je neproblematičtější. Na první pohled připomíná spermii nebo pulce. Pokud přistoupíme na teorii, že v této části podpisu jsou obsaženy výhradně číslice, pak by se mělo jednat o číslici 6,

8. poslední dvě číslice jsou nejjednodušší - obě jsou skoro učebnicové a jedná se o číslice 6 a 0.

Z výše uvedeného vyplývá, že autor tohoto zcela jistě vzácného obrazu se jmenoval: Novák Jedentisícdevětsetšedesát

Záhada je vyřešena ... nemáte zač.

liska5

*palec*Chce to jen zapojit racio...

racio

V bodu 7. jsem udělal chybu - napsaný znak se nejvíce přibližuje číslici 9 (chybně bylo uvedeno 6 - pulec, ani spermie přece necouvá). Za tuto chybu se omlouvám.

kmet
hodnocení

0x

Zdá se mi, že v oblasti nápisu, zejména v části N, o a á někdo šmrdlal a možná, že i šmudlal a dokonce celá ta vystouplá světlejší oblast pod nápisem může být nanesena na jiném nápisu a v rámci maskování byla roztažena až pod trs.

hodnocení

0x
Co že to nejde přečíst?
Je to jasné na první pohled.
hodnocení

čtu vase odpovedi takze obraz je k nicemu. nechat si jenom ram?

hodnocení

0x

Já tam pod tím jménem vidím nápis Acer. Pozor na podprahovou reklamu! *smich*

slon

To mi pos.r holý záda ... Já taky !

jiofa

Tam toho je napsáno mnohem víc a víc řádků. Je to k nepřečtení i po vylepšení kontrastu, doostření.

liska5

Mne spíš zaujalo, že podpis je zcela vlevo. Z grafologického hlediska tak činí lidé, co od budoucnosti nic nečekají. A taky to vypadá, jak by byl přemalován bělobou a znovu signován.

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 24. 11. 2023 13:20:17
Prosím, nenapadejte poradce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]