Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koleno a algifen

Od: libor* odpovědí: 28 změna:

Dobrý den. Večer mne začalo bolet koleno a přidala se na částech těla pálivá bolest bolest kuže. Vzal jsem si v noci 30kapek algifenu. Bolest neustoupila tak ráno opět algifen ale bez učinku. Je mi 68let. Jaké mohou být příčiny když bolest stále pokračuje.Děkuji.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Algifen je na bolesti, kde jde o křeče, stahy hladkého svalstva, takže ne na hlavu a zuby, ale na žlučník, močový měchýř , dělohu /menses/.

Na artrozy i revmatismus podávat Zn zinek a vitamín B6, E vitamín dlouhodobě nalačno, Zinek je taky první, co léčí pokožku. Nejvíc je ho v semínkách /dýňové, slunečnice/, plodech moře, v otrubách, klíčcích, řepné melase. Tam je nejvíc všech minerálů, jako Fe, Mg ap. Také vitamín užívat C dlouhodobě, ideálně v ovoci a zelenině.

Koleno souvisí s ledvinami. Pak tedy zařadit vše, co prospívá ledvinám. Propláchnout je opakovaně vodou, urologickým čajem, mezi jídly vypít sklenici vody s lžicí jablečného octa nebo s kapkou citronu.. Na koleno zábaly, třeba z listů kapusty.

Omezit sůl, cukr, uzeniny, masové vývary i to maso, vynechat rajčata, papriky, tropické ovoce i kečup.

Jinak jíst hodně zeleniny, hlavně syrové, ořechy, celozrnné pečivo, cereálie, luštěniny, ryby.

U té homeopatie je třeba sdělit, za jakých okolností se bolest horší, zda v noci, nebo po pohybu, zda je otok, zdaje koleno rudé..

Je taky možné, že tohle je první známka nějaké virozy. Udělejte si test na covid. je ho teď hodně.

No vidíte, mně algifen na zuby a na bolest od páteře pomáhá na rozdíl od jiných přípravků spolehlivě. Naopak na bolest zad v oblasti beder je naprosto neúčinný.

liska5

Vstřebávání Zn umožňuje vitamín A. Ten Vám ale neprodají, jelikož nadměrné dávky jsou toxickél. Proto ho přijímáme pestrou stravou: rybí tuk, zelená petržel, žloutek, játra, maso, hrášek, rakytník, meruňky...

ben®
magdon - tak jste to přivolal .

hodnocení

1x

Algifen Vám asi v tomhle případě nepomůže, ten je spíš na bolesti zubů a hlavy. Je jen na předpis - na co Vám ho lékař předepsal? Bolesti čehokoliv v tomhle věku nejsou nic výjimečného, ale pokud jsou velké, nebo přetrvávají, je na místě navštívit lékaře. Tady Vám těžko na dálku někdo poradí.

(I když diagnozy po telefonu dneska začínají praktikovat i někteří lékaři *bzum*).

23.11.23 11:19
Za 1200.
ben®
magdon - ale poradí i zde místní léčitelky. Poradí něco vycucat např. 2-2-2 .

@ben : tragikomedia je, radili to este aj na psychozu, co uz je jasne porusenie pravidiel a poskytnutie nebezpecnej "rady".

ben®
peter - máte pravdu. Zatím asi nejhnusnější byla ta rada něco cucat 2-2-2 pro smíření se s matčinou smrtí (je to v rubrice Nejen pro ženy).
Pánové, ale vámi zmiňované "vycucat 2-2-2" určitě neměla být rada, která by měla být považována za "hnusnou". Homeopatie je prostě jen jiný způsob, nikoliv věc určená k napadání. Ne každý však pro to má pochopení. Ale je to rada, jen další z tipů k ostatním. Já ji zde neradím, neboť v tomto oboru nemám certifikace, ale sama nepoužívám klasické léky, pouze homeopatika. Jejich použití je velmi širokospektrální, opravdu od úzkosti, smutku apod. až po tělesnou bolest. Ne každý je k této cestě nakloněný, ale ta možnost tady je, tak proč ji nezmínit.

Homeopatikům opravdu věřím, mám je vyzkoušená. Ne na sobě, ale na svém synovi, který měl tenkrát 6 let, takže bych nepředpokládala u něho "věř a víra tvá tě uzdraví". Prostě to zabralo.

Ved to je presne to, viera. Ziadna klinicka studia ucinnost nepotvrdzuje. Ak mal syn nejaku beznu chorobu, ktora by aj bez liecby casom odoznela, pripadne bral aj bezne lieky, nemozno vyliecenie pripisat homeopatii.

liska5

Proč máte potřebu oponovat, když nevíte, o co jde? Homeopatiky se léčí miminka i zvířata. A v té typologii, v tom, na co, které a u koho použít, je třeba se umět orientovat. To se musí studovat.

A víra Tvá... platí o placebo.

ben®
Já mohu na všechny neduhy těla doporučit, zde nedávno zmíněné, hašlerky - cucat 1-1-1 a potom dlouze vychutnávat. Neléčí a ani neublíží, ale člověk má dojem, že pro své tělo dělá to nejlepší a ještě má svěží dech. Doporučuji vyzkoušet i homeo sektě.
007cz
Cucat 1-1-1 je nutné na levé koleno, na pravé je nutné cucat 2-2-2. V případě hašlerek je dávkování dle chuti.
liska5

Ano, homeopatie zohledňuje stranu těla. A nejen homeopatie, ale často i akupresura.

Hašlerky ne. To je Benova terapie, resp. pokus o humor, kterým maskuje, že v téhle oblasti mu něco ušlo. Mně stačí, když vidím v lékárně regál s homeopatiky, tak začnu aspoň pochybovat...

ben®
liska5 - proč nevěříte v léčivou moc hašlerky? Proč pomlouváte to, co jste ani nezkusila? Opusťte homeo sektu a dejte se k nám hašlerkařům. Budete cucat a ještě levněji. Hašlerky for ever!
liska5

Já nepomlouvám hašlerku. Ta za to nemůže. Na chrapot si ji někdy dám. Ale tou homeo sektou se zbytečně shazujete.

ben®
liska5 - pokud jsem zde někomu, kdo Vás má za experta (anonymního, nedohledatelného, bez záruky) v oblastí zdraví, "otevřel oči", tak jsem se shodil rád. Výraz sekta je správný, protože vás všechny v léčitelském kolektivu udržuje v té demagogii víra a vzájemné utvrzováni se ve své pravdě.
liska5

Ježišmarjá, já se nepasuju za experta! Prostě radím, když mám o věci nějaké povědomí a zkušenost. Zdraví je moje parketa, učila jsem výživu na HŠ, mám na přírodovědě anatomii a fyziologii a zdravotnické kurzy. Radím stejně, jako bych radila svým dětem. Když si nejsem jistá, kouknu do chytrých knih. Těch mám stovky, i ty homeo jsou mezi nimi dlouhá léta. Až zkušenost s AHK mne přiměla se k tomu vrátit.

První roky jsem tu byla registrovaná a někomu to dokonce vadilo, že musím být hned první a že mi jde o nějaké tričko*alene* Ano, to mi jedna osoba napsala. Když mne to jednou na poradnu opakovaně nepustilo, tak jsem to tak nechala, protože mi jde o to poradit a né sledovat nějaká, často pofidérní, hodnocení. A myslím, že zas tak anonymní nejsem. Podle toho, co jsem tu už o sobě napsala, tak by si mne více rádců dokázalo v reálu snadno najít. Víckrát za těch 8 let jsem tu zveřejnila svoji mail.adresu, a tak se osobně znám i s několika rádci. A pro Váš klid: homeopatik je jen jeden!

ben®
liska5 - už se jen opakujete, to všechno už známe.
liska5

Taky mne nebaví se znovu obhajovat! Sama do Vás nerýpu, i když napíšete hovadinu, nechám na tazateli, ať si vybere. S tím snad na poradnu příjde. A myslíte, že ten, kdo je registrovaný, je nějak prolustrovaný a ten, kdo z toho vystoupil, přišel někudy zadem škodit? Většina otázek taky nemá jednoznačné odpovědi. Ovšem Vy máte vždy jasno! I Taky více taktu by Vám slušelo. Já když o sobě napíšu, že jsem babka, je něco jiného, než Vaše zcela zbytečná poznámka ve smyslu: á seniorka se nudí, tak...

ben®
liska5 - pokud je toto určeno mně, tak vložte odkaz, kde jsem o Vás napsal, že se zde jako seniorka nudíte a já se omluvím. Pokud tak neučinite, tak očekávám já omluvu od Vás.
liska5

Masožravkou na smutnice. I když tady to lze vzít jaksi obecně, přeci jen to trochu vyzní, jako buďte k seniorce schovívaví... A já to považovala za smysluplný experiment, když lepové šipky stojí víc.

To varování před sektou, alternativci a šarlatány mi připadá ale nevhodnější. A takovéto, já to věděl, že příjdou...Už je to tady...*alene*

ben®
liska5 - už to necucejte. Ztratila jste smysl pro humor (viz ona stížnosti na příspěvek v dotazu o smutnicich) a jste přecitlivělá i zbytečně urážlivá. Já třeba ty invektivy zde od Vás řeším se smíchem. Končím tuto zbytečnou debatu.
liska5

Vůbec nejsem přecitlivělá, ale nestojím o konflikty ani o to, aby mne někdo cizí kádroval a doporučoval mi, ať si nechám u primáře otevřené dveře, abych mohla rovnou letět až mne vyrazí...Týkalo se mé dcery a tak jsem zpozorněla, protože to bylo přes čáru, když primář je její otec. Toť vše.

okolik
hodnocení

0x

Evidentně vám Agifen vůbec nezabírá na potlačení bolesti. Koleno je prosím která strana levé, pravé?Předcházelo bolesti kolene něco?

liska5

Dokonce častěji bolí artroza v noci, když se noha neprokrvuje pohybem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma algifen

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]