Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitelka v ZŠ- nemoc

Od: hankaa odpovědí: 4 změna:
Zdravím, mám dotaz. Učím na ZŠ od května a ještě jsem ani jednou nebyla na neschopence. Od minulého týdne pokašlávám, ale přes víkend to vypadalo lepší a měla jsem za to, že půjdu normálně do práce. Včera večer asi po 22 hod. jsem dostala silné záchvaty kašle, nemohla jsem se ani dodechnout, závratě a horečku, předpokládám, že z toho urputného kašle. Dnes ráno jsem se tudíž objednala k Dr a do školy volala, jak to je, že bohužel neprijdu a uvidím, co mi řekne Dr. Situaci jsem popsala. No dostala jsem strašně seřváno, proč jsem nezavolala už o víkendu, že to takhle nejde. Já ale normálně fungovala a počítala s tím, že do práce jdu. Stalo se vám tohle někdy taky? Přijde mi to na jednu stranu nefer od vedení, jelikož tohle si člověk nevybere a volat v noci, že neprijdu, by mě opravdu nenapadlo. Jak tohle třeba řešit? Porad jsem ve školství nová a tahle situace se mi stala poprvé.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Především přeji rychlé uzdravení. A teď zavzpomínám. Ještě v prvním desetiletí tohoto století byla moje maminka jednou z učitelek důchodkyní, které byly ochotné v případě potřeby zajít do školy takzvaně suplovat. Nebylo to z hodiny na hodinu, protože ty úplně první dny si vždy škola nějak pomohla a minimálně dozor ve třídě zajistila. Žáci měli místo matematiky přírodopis nebo nějakou vlastní práci pod dohledem. A pokud Vaše škola na takové důchodce nemá kontakt, je to její problém.

Škola si samozřejmě lépe poradí, když učitel na čas odchází na plánovaný zákrok, ale vedení školy jistě ví a jistě se v minulosti muselo setkat s někým, kdo se zranil na ledovce, při autonehodě, komu se akutně zanítilo slepé střevo... Seřvali Vás, ale situaci jistě vyřeší. Brzy na to zapomenete Vy i vedení. Školství má jiné problémy.

hodnocení

2x

Povinnost dle zakoniku prace jsi splnila a vic Te nemusi zajimat.

Neni tvoji povinnosti zajistovat za sebe nahradu, ani nemas povinnost na sebe nechat nejake frustraty stekat.

Pokud si nadrizeny neni schopen nahradu zajistit, svedci to pouze o jeho neschopnosti. Pokud toho schopny je, nema stekat a ukazovat tak svoji neprofesionalitu.

julie12345
hodnocení

1x
Člověk není nikomu dlužen své zdraví. Určitě bych nadřízenému sdělila, že jsem skutečně měla původně v úmyslu to zvládnout, ale zkrátka stav se prudce zhoršil. Je pouze Vaše dobrá vůle a vychování, že nadřízenému vůbec cokoliv ohledně svého zdravotního stavu sdělujete. Hlavně se za nic neomlouvat, můžete max. politovat. Kdyby Vás chytl třebas slepák, také si budou muset rychle poradit. Od toho jsou placení, Vy jste učitelka a učíte, ředitel řídí. Několikrát jsem se setkala s nátlakem typu "takhle by to ale nešlo"... Člověk třebas pět let nemarodil a přecházel nemoce jen ze strachu. Kdepak. Zdraví není nikdo nikomu dlužen.

hodnocení

0x
Jsou lidi. kteří když do práce nepřijdou, tak si toho nikdo ani nevšimne, a pak jsou lidi jako vy, kde při jejich absenci 30 opuštěných dětí zoufale čumí do zdi, někteří prvňáci skáčou z okna a jiní zase vytáhnou drogy. ;)
Na poslední chvíli se záskok řeší blbě, takže příště asi i při podezření bude lepší zavolat dřív, že nevíte, jestli přijdete. Dotyčného/dotyčnou jste asi dostala do úzkých, tak se na vás vybil, i když za to třeba tak úplně nemůžete, to tak v životě chodí. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]