Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapesné adolescentům kolik?

Od: petrasvetra odpovědí: 25 změna:
Dobrý den.
Prosím kolik peněz dáváte kapesné vašim adolescentům?
Věk a částku.
Děkuji

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

6x

Dávali jsme 500 na týden.Na SŠ.

Asi tak.
Ale nesmí to být moc aktivní sportovec, který potřebuje jídlo častěji než 3x denně, pak by se do 500Kč vešel jen těžko. A cestovné je zvlášť, mimo těch 500Kč.

hodnocení

3x

To je ale otázka! Jestli student jí doma, dostává svačinky a veškery hygienický servis, je to něco jiného, než když je na internátě a musí si zajišťovat svačinky, jídlo ze společné jídelny mu nestačí, musí si koupit na osobní hygienu i na přepírání drobného prádla, které nevozí domů na vyprání. *alene* Potkávám studenty z gymplu ráno, před vyučováním. Má v košíku 5 koblih a 2x nějaké pití v plechu. Nebo chipsy a velkou Colu. To je něco jiného, než někdo, kdo má svačinku a ovoce z domova a doma ho čeká plná lednice. *mir*A teprve teď se můžeme začít bavit o zálibách, koníčcích, utrácení pro radost, pozvání slečny na kafe, atd. . .

liska5
hodnocení

2x

Jsou doma nebo jezdí na intr?

petrasvetra
hodnocení

Otázkou odpovídate na otázku?
molly
@petrasvetra Miluju lidi jako vy. S něčím si nevíte rady, jdete na online zdarma poradnu, kde vám lidi v dobré víře ve svém volném čase odpovídají a vy jste arogantní. Chápu, že někdy jsou tu blbé rady jako "dejte kolik chcete" atp., ale zrovna tento dotaz byl relevantní a vy na něj reagujete takto? Lidem jako vy N.A.S.R.@.T
hlupaotazkazase
Molly a co je to vubec za otazku, co ji je do toho a k cemu je ji ta informace dobra?
K tomu, aby vytrzene z kontextu si vybrala co se ji hodi a nekde s tim argumentovala?
Me se to nezda, anebo nekoho napada K CEMU JE TAKOVA INFORMACE DOBRA?
Vzdyt pan X muze davat 15 letemu adolescentovi mesicne 100.000,- a pani X zase 50,- a jaka je vypovidaci hodnota? Vubec zadna bez dalsiho kontextu.
molly
@hloupaotazkazase Tak finanční poměry rodiny je samozřejmě věc druhá. Když jsem v roce 2004 chodila na gympl, měla naše spolužačka kapesné 5000,- měsíčně. I na dnešní dobu by to bylo dost.
Ale umím si představit, že někdo neví, kolik dát a pak je za mě fakt důležité info - věk, dojíždí, má svačiny, sportuje, má kroužky... Co všechno si z toho platí a co platí rodiče. Pak to může mít nějakou vypovídající hodnotu.
Takže za mě otázka na intr naprosto na místě
liska5

Ad petrasvetra. Mám čtyři vnuky na střední škole. Tři z toho dojíždějí na intr a dva z nich dělají vrcholový sport. Jsou ze dvou rodin s rozdílnými příjmy. Chtěla jsem se rozepsat, jak to řeší, ale zchladím Vás, jako Vy mne: Co je Vám do toho, kolik který dostává!?!

petrasvetra
hodnocení

@ hlupaotazkazase
Tady nikdo nepsal že si neví rady
petrasvetra
hodnocení

@hlupaotazkazase
Všichni ve třídě říkají kolik dostávají peněz, tak jsem se chtěla zeptat proboha, hned děláte z komára velblouda a hned útočíte
@petrasvetra: Agresivní byla tvoje reakce "Otázkou odpovídáte na otázku?". To byl logický doplňující dotaz, protože žák na intru má jiné náklady.
Tady rádci odpovídají z dobré vůle, je proto vhodné s dobrou vůlí k nim také přicházet a nereagovat hned podrážděně. Pokud takto budeš ihned naskakovat i v osobních vztazích, bude se ti to vracet.
Navíc, pokud ti to tedy ve škole "všichni říkají". jaký smysl má ptát se ještě zde?
petrasvetra
hodnocení

Hodně spolužáků chtějí být lepší tak nemusejí říkat pravdu
julie12345
@petrasvetra: Když jseš tak vychytralá, že to zjišťuješ na poradně, tak jistě dokážeš usoudit, kolik si můžou asi dovolit ti vaši dát. Pokud máš málo, val na brigádu. Jestli takhle doma diskutuješ s rodiči a takhle si vyjednáváš lepší podmínky, tak to potěš koště. Život je takovy, někdo má, někdo ne. Nauč se s tím počítat a nebo si jdi přivýdělat.

hodnocení

1x
- kapesné:
○ 1. třída - 15,-Kč/týden
○ 2. třída - 25,-Kč/týden
○ 3. třída - 35,-Kč/týden
○ 4. třída - 45,-Kč/týden
○ 5. třída - 55,-Kč/týden
○ 6. třída - 300,-Kč/měsíc
○ 7. třída - 350,-Kč/měsíc
○ 8. třída - 400,-Kč/měsíc
○ 9. třída - 450,-Kč/měsíc
○ střední škola - 700-900,-/měsíc

janahaj
hodnocení

0x
Věk 12 let. Dávám 8000,- měsíčně. Nač Vám ale tento údaj bude? Když tady pucujete lidi pro upřesňující otázky...? Se nechcete dozvědět nic víc než čísla? K čemu to je dobrý?
"Hele, mami, ptala jsem se na internetové poradně a normálních je 8000. Tak koukej solit!"
;)

@tomk - jí je 14... tak "desítku"*bum*

Ale ve škole bude muset říkat, že 20, aby nevypadala jak chudinka. :)

vili
hodnocení

0x
Nic. Chodí na brigádu.
A co je vám vlastně do toho?

hodnocení

0x

Zaplatím vše předem - faktury a potřebné poplatky, cestovné, stravné,... - proč bych měl dávat ještě peníze "jen tak"?

ka

Treba protoze ma dite nejake zajmy, touhy, chce si na neco setrit, jit s nekym nekam, neco si koupit cestou ze skoly? A v neposledni rade aby melo vlastni penize a mohlo se tak ucit financni gramotnosti? Boze, to jsi opravdu tak omezeny?

má svou platební kartu a svůj účet - asi jsem omezený, ale peníze jsem osobně nedostával a gramotnosti i finanční jsem se naučil...

"pokud má chuť si něco" - no tak si koupí za své NEBO si chuť nechá přejít... Jste tak omezený, že dáváte dětem peníze na vše, když si zrovna řeknou, že mají chuť?

Nezlobte se - já vás napadat nehodlám - já jen odpovídám na otázku. A odpověď na moji podotázku jsem chtěl od tazatele.

Kapesné má dítě dostávat nejen na své osobní potřeby, ale také proto, aby se naučilo s penězi hospodařit. Aby si dovedlo své příjmy a úspory rozvrhnout do doby, než dostane další peníze. Proto má být "apanáž" ve stejný čas a ve stejné výši. Jakmile se toto nenaučí, první peníze budou pro to, aby zahnalo "hlad", ne po jídle, ale po utrácení. ;) Neříkám, že to děláme nejlépe, ale moje děti dostávaly každý týden v neděli určitý obnos. Ten se jim s věkem zvyšoval. Mí vnuci od 12ti let mají už své konto a kartu na výběr a placení. Od určité částky musí schválit rodič. Musím říci, že jsou to velcí Skrblíci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]