Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kadeřnictví v rodinném domku

Od: bratrh® odpovědí: 17 změna:

Známá si vybudovala v rekonstruovaném RD kadeřnictví .Vlastní ŽL v oboru.Musí být RD zkolaudován,aby mohla začít podnikat?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer
hodnocení

2x

RD ne. Provozovna ano- musí odpovídat mj. i hygien. předpisům apod...! Nemůže podnikat v ničem. Provozovna musí být

označena, včetně dalších - ičo apod...

hujer

Třeba zalovit v jiných vodách :

4 kroky pro zřízení provozovny ve vlastním rodinném domě

Obecně lze podnikatelskou činnost vykonávat v prostorách, které jsou pro daný typ užívání schváleny (zkolaudovány) stavebním úřadem. Pokud prostory pro tento účel schváleny nejsou, je nutné provést jejich rekolaudaci. O rekolaudaci se žádá na příslušném stavebním úřadě.

Pro účely stavebního řízení je nutné obstarat závazné stanovisko hygienické stanice, která musí obsahovat náležitosti popsané v následujícím dokument

Můžete prosím sdělit, podle jakých předpisů má být provozovna zkolaudovaná? Problematika provozoven je ošetřena v §17 živnostenského zákona a tam se nic o kolaudaci nepíše.

okolik

Kamarádky dcera v lázeňském městečku v domku kamarádky provozuje kadeřnický salon.

Už poměrně dlouhou dobu, podrobnosti neznám.

O kolaudaci se sice nepíše,ale musí být adresa provozovny,a bez kolaudace adresa není.

Kolaudace a adresa je na rodinný domek. Zajímá mě to, co píšete ve své odpovědi. Já jsem to v žádném předpisu nenašel. Tím ale nechci tvrdit, že to neexistuje.

Nerozumím otázce,přečti si ještě jednou moji odpověd.Pro hlada-co je to za nesmysl,že nemúžu podnikat doma?*zed*

hujer

No blbost to není. Ofiko potřebuješ k podnikání doma splnit třeba Hygienické předpisy, požární (také hasiči se k tomu vyjadřují a mnoho dalších. Domluvit se pro vše potřebné se stav, úřadem! Fakt to není blbost a provozovnu si jen tak doma otevřít nemůžeš!

To by znamenalo,že všechny kadeřnice které mají salon doma dělají na černo,u nás jsou dvě.Vím o čem mluvím na rozdíl od tebe.

hodnocení

1x

Podle mě bude potřebovat na kadeřnictví v RD povolenou změnu užívání. To vše by jí měli říct na stavebním úřadu, musí se tam inforrmovat. Každopádně bude potřeba určitě minimálně vyjádření hygieny a revizní zpráva od hasičů.

Kdysi jsem měnila bývalou sušárnu v paneláku na sklad, a to bylo bez jakýchkoliv stavebních úprav a byl to pěkný "vopruz" a čekání několik měsíců...

velkybobr
hodnocení

1x

A k tomu všemu ještě platit daně za dům k podnikání.

hanyd
hodnocení

1x
Potom všechny kadeřnice které dělají doma ,vlastně dělají na černo?Asi moc nevíš jak to funguje.

Ano, dělají to na černo vzhledem ke stavebnímu úřadu.

liska5
hodnocení

0x

Než to zkolaudujou, tak snad může stříhat a barvit s docházením ke klientkám.

hola
hodnocení

0x
Rekonstruovaný rodinný dům není zkolaudován? Takže nemá číslo popisné? :)
Kadeřnice formuluje dotaz… je tak těžké se dotázat na živnostenským úřadě? Prostě zapíše provozovnu do čísla popisného (kde je vlastníkem anebo má souhlas vlastníka) na živnostenským úřadě a je hotové, kdyby chtěli cokoliv, tak jí to řeknou!

To jako,že si napíše provozovnu k cizím lidem?

Je zkolaudován k bydlení, ne jako provozovna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]