Nejste přihlášen/a.
Známá si vybudovala v rekonstruovaném RD kadeřnictví .Vlastní ŽL v oboru.Musí být RD zkolaudován,aby mohla začít podnikat?
RD ne. Provozovna ano- musí odpovídat mj. i hygien. předpisům apod...! Nemůže podnikat v ničem. Provozovna musí být
označena, včetně dalších - ičo apod...
Třeba zalovit v jiných vodách :
4 kroky pro zřízení provozovny ve vlastním rodinném domě
Obecně lze podnikatelskou činnost vykonávat v prostorách, které jsou pro daný typ užívání schváleny (zkolaudovány) stavebním úřadem. Pokud prostory pro tento účel schváleny nejsou, je nutné provést jejich rekolaudaci. O rekolaudaci se žádá na příslušném stavebním úřadě.
Pro účely stavebního řízení je nutné obstarat závazné stanovisko hygienické stanice, která musí obsahovat náležitosti popsané v následujícím dokument
Můžete prosím sdělit, podle jakých předpisů má být provozovna zkolaudovaná? Problematika provozoven je ošetřena v §17 živnostenského zákona a tam se nic o kolaudaci nepíše.
Kamarádky dcera v lázeňském městečku v domku kamarádky provozuje kadeřnický salon.
Už poměrně dlouhou dobu, podrobnosti neznám.
Kolaudace a adresa je na rodinný domek. Zajímá mě to, co píšete ve své odpovědi. Já jsem to v žádném předpisu nenašel. Tím ale nechci tvrdit, že to neexistuje.
Nerozumím otázce,přečti si ještě jednou moji odpověd.Pro hlada-co je to za nesmysl,že nemúžu podnikat doma?
No blbost to není. Ofiko potřebuješ k podnikání doma splnit třeba Hygienické předpisy, požární (také hasiči se k tomu vyjadřují a mnoho dalších. Domluvit se pro vše potřebné se stav, úřadem! Fakt to není blbost a provozovnu si jen tak doma otevřít nemůžeš!
Podle mě bude potřebovat na kadeřnictví v RD povolenou změnu užívání. To vše by jí měli říct na stavebním úřadu, musí se tam inforrmovat. Každopádně bude potřeba určitě minimálně vyjádření hygieny a revizní zpráva od hasičů.
Kdysi jsem měnila bývalou sušárnu v paneláku na sklad, a to bylo bez jakýchkoliv stavebních úprav a byl to pěkný "vopruz" a čekání několik měsíců...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.