Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpovědnost za nehodu

Od: viktor® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,je hunbuk kolem řidičáků 17ti letých,ale hledám jednu věc a nemůžu najít,kdo ponese zodpovědnost,když mladý řidič s mentorem/čímž je myslen otec-matka/způsobí dopravní nehodu,nebo nehodu se smrtí z opačného auta/nedej bůh/,tak kdo ponese odpovědnost a popřípadě kdo půjde do vězení,mladej,nebo otec-matka?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Za běžné nehody se většinou do vězení ani při usmrcení nechodí. Pokud nehodu nespáchala nastřelená fetka se zákazem, podmínkou a recidivou. Ale i tak spořádanému řidiči ta dvouletá anabáze od nehody po odsouzení na podmínku zkrátí nervama život o hezkých pár let, to si piš.

V 17ti letech je člověk trestně odpovědný. Takže ano, záleželo by na vyšetření a míře zavinění každého účastníka (i mentora, druhého účastníka nehody apod.). Takže tento pohled "kdo pude sedět" je opravdu laický.

hodnocení

3x

Podle zavinění, to je jednoduché.

hodnocení

3x

Pokud půjde do vězení, tak to bude jen viník, ten co řídil, pokud mu prokážou vinu..

Velice jednoduché, proč v tom hledáte složitost?

Milane, v tazatelově příkladu by v případě nehody začátečníka do vězení nikdo nešel. Nicméně jednalo by se o psychicky velice náročnou situaci určeného viníka.

Na druhou stranu, já osobně v mém případě bych rád vyměnil rok dva vězení (s pravděpodobnou "půlkou" prominutí) za ten psychický teror. Nikoli můj, to člověk přijme, ale nejhorší jsou dopady na rodinu a sociální okolí.

ernie, první smovo, které jsem napsal:

Pokud půjde do vězení

Jelikož nejsem jasnovidec, proto jsem to tak napsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]