Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to se značkou TESLA?

Od: tomkk® odpovědí: 27 změna:

Zdravím, zajímalo by mě, jak je to se značkou TESLA (nemyslím Muskovu Teslu). Lze ji dnes najít na spoustě výrobků, které žádná Tesla zcela jistě nevyrobila. Většinou se jedná o noname výrobky, které se identické prodávají i pod jinými značkami. Viz například tato fritéza. Chápu to dobře, že tuto "mrtvou" značku (stejně jako jiné) někdo koupil, věnuje se jinému podnikání a jen prodává použití té značky, protože dříve měla jméno? Jestliže taková firma nyní nemá na výrobu a kvalitu daného produktu žádný vliv, není to podvod na úrovni šmejdů, kteří oblbují důchodce? Zvlášť když třeba Alza má tu drzost pod tuto pritézu napsat:
"TESLA je česká značka, která si svou oblibu u spotřebitelů zachovává už více než 70 let. Mezi výrobky TESLA nyní najdete robotické vysavače, multifunkční hrnce, set-top boxy, mediaboxy a další výrobky, které se vyznačují svou kvalitou, výhodnou cenou a moderním designem s českými popisky a ovládacími panely. Podpořte i Vy českou značku TESLA"
A zvlášť když když ji dnes vlastní TESLA ASSET HOLDING LIMITED, Londýn, Velká Británie..

Jak je to se značkou TESLA?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Tahle Tesla je sice česká značka, ale nechají si vyrábět v číně. Ano, většinou to jsou stejné oem výrobky na které vám asijský přítel dá logo dle libosti. To samé je ale Eta a další. Pokud si firma hlídá kvalitu výroby a nedělá caviky s reklamací, není to nutně úplně špatně. Jen pokud chcete podpořit českého výrobce, moc to zde neklapne.

Eta je český výrobce s reálnou fabrikou v Hlinsku a výroba je v jejich režii, i když často probíhá v Číně. Tesla je už jenom obrandovaná Čína, která s Českem nemá nic společného, tedy s výjimkou kdysi slavné značky (kterou někdo koupil). Alza buď schválně lže a klame své zákazníky, nebo ty popisky dělá nějaký hňup, který o problematice vůbec nic neví

hodnocení

To Libor007: Takže vy se domníváte, že dnes si "TESLA" kvalitu těchto výrobků hlídá? Tedy že její odborníci navštíví čínskou fabriku, zkontrolují kvalitu návrhu, provedení i celého procesu výroby i zdrojů a následně tam dělají pravidelné audity? Takhle se to má dělat, ale tomu nevěřím.
makk

Takhle dnes "vyrábí" skoro každý. Číňan vyhoví každému, ale chceš kvalitu? Tak zaplať. Chceš co nejnišší cenu? Tak nečekej kvalitu. Legendární mp3 přehrávač o Apple, který stával přes 2000.- koupíte v Číně za 45.-Kč, ale kvalita nelze srovnat. Naopak mám přes 10 let akušroubovák Bosh vyrobený v Číně a nemmůžu si ho vynachválit. Čínský výrobek už dávno není synonymem špatného výrobku, ale vyrábí to, co bylo objednáno.

hodnocení

4x

Zrovna Tesla nikdy extra kvalitou neoplývala.

I ve své době radiomagneťáků a HiFi věží byl na špici Japonský trh výrobků k zakoupení v Tuzexu. Když si vzpomenu, tak i z doslechu nikdo nechtěl opravovat poruchové magnetofony Tesla M710, které měli zastaralou techniku a na servisování totálně nepropracované (prostě rozdělat do šroubku k vůli každé blbince).

Maximálně konkurence schopný byl Condor.

Dnes je to čína nevalné kvality. Jasně. Dnes je většina čína, ale dle zadavatele je čína kvalitní a nekvalitní.

Tesla patří mezi ty nekvalitní noname značky.

hodnocení

To je hezké, ale sežeňte dnes fritézu Toshiba, JVC, Panasonic.. :-D

Koupil bych Tefal, ale spíš jsem jednu nedávno prodal vzhleme k mému stravování.

hodnocení

No vidíte, já uvažoval před pár lety úplně stejně a koupil manželce "značkovou" tefalku fritovací hrnec, cca 2,5 x dražší, než ty neznačkové a cca po roce jsme se jí zbavili, protože neustále ztrácely kontakt ty zasouvací kontakty vany. Po každém fritování se na nich dělal nevodivý tuhý povlak z olejových par a začalo se i rozpadat jejich gumové těsnění. Bylo to tam nějak blbě vyřešené, přestože to na první pohled vypadalo stejně, jako na jiných fritézách. Vyměnili jsme ji shodou okolností právě za tuto černou noname za tuším šest stovek v náhodné akci Tesku (jen nemá nápis Tesla, proto mě to zaujalo) a už několik let bez problému slouží.
16.11.23 20:23
okolik

TESLA reklama s manipulací mysli zákazníků.

slovan
hodnocení

2x
Rozhodně to je svinstvo a podvod na spotřebitele, protože z původní, vytunelované, rožnovské Tesly zbylo už jen to logo... Nejde tedy o nějakou návaznost a už vůbec ne o podporu české firmy.
Navíc o čínských výrobcích mám autentickou informaci z průmyslu, kdy si asiati na nějakou řemeslnou hrdost rozhodně nehrají a jsou ochotni na jisté výrobky ( odlitky ) nechat přímo ve formě ( protože to bylo ve výkresu ) třeba nápis "Made in Czech", nebo cokoli, i když celý proces výroby toho dílu probíhá v Číně...
Ano, je to podvod, ale celý kapitalismus je na podvodech založen, toleruje je a rozšiřuje.
Už i celá ČR je dnes jen obchodní společností, kterou zastupuje ( a před kým vlastně? ) několik angličanů nebo američanů...
find-and-update.company-i/...

Totalitní režim byl také na podvodech založen, akorát se to tutlalo a lid byl uchlácholen a přesvědčen, že je to super.

Když někdo podal zlepšovací návrh pro něco opravdu velkého, tak to komači ukradli pro sebe. Vynálezci dali maximálně Š105 a sami si to patentovali, vydělali na tom a postavili si vilové domy na Hanspaulkce.

made
Made in Ceskoslovensko znamena, ze vyrobek se finalizuje v CR a ne subdodavka (odlitek).
alois5

U nás ve firmě taky přijdou osazené plošné spoje z číny a krabičky z německa, do kterých se vyvrtá jen pár děr, nalepí štítek, osadí deska a Made in CZ je hotové.

slovan
Osudy dalších asi dvaceti českých značek stručně zmíněny zde :
facebook.com/...

slovan... Zákazník jako vy kupuje ve slevách a to nejlacinější na trhu (dovoz z číny, polska, atd...) a pracně nehledá české výrobky za vyžší cenu.

Zaměstnavatel si raději bere levnou pracovní sílu (slováky, bulhary, cig..., ukrajince,...). Dostane na ně dotace a nemá problém je vyměnit za jiné. IQ nedostačuje ani na stížnosti a neřeší právní problémy ve firmě se vzpourou zaměstnanců.

I přesto jsou stále fungující firmy. Třeba SEVA závod.

hodnocení

2x

TESLA

TEchnicky SLAbší?

hodnocení

To je možné, ale hlavně u seniorů laiků má zpravidla TESLA stále lepší renomé, než nějaký Sencor, nebo Xiao Xing Xung.

To nevím, kde beretu tu statistiku, ale zrovna včera u kávy jsem se s kolegy důchodci o Tesle bavil. Ještě mi přihodili, "pamatuješ, jak TESLA měla největší tranzistorák?"

V době zmenšování. Ale spravedlivé je sdělit, že TESLA, přesněji někteří její technici uměli. Viz Condor.

makk

Ano, to se říkalo :). Já si vždy myslel, že oficiálně to má být podle Nikola Tesly, ale údajně to znamená "technika slaboproudá".

ml1

Za nás se říkalo TEchnicky SLAbé a jako protějšek měl být TESIL.

Nikola Tesla prý opravdu byl inspiracé, tohle vysvětlení si prý vymysleli až poté, co se začli lidi pídit po potomcích nebo dědicích Nikoly Tesly (Předpokládali, že je to podobně jako Verner von Siemens a další, co si zřídili fabriku svého jména).

Tesla je dobrou vzpomínkou, ale co mě přijde (minulý režim pamatuju jen jako malé dítě) tak spíš všichni pokukovali po západních značkách jako BASF, SONY, JVC, Philips, Grundig... nějaká tesla byla spíš jen to, co bylo trochu méně nedostupné.

Paměť dost klame, a taky řemeslná důkladnost toho, co přežilo (každý zapomněl, kolik toho nepřežilo, nebo šlo z obchodu hned do servisu) v kontrastu s technikou devadesátých let, možná nějakou nostalgii vytvořilo.

Pokud jde o tranzistoráky, tak na ruský VEF-206 a podobné modely na 6-8 buřtů žádná tesla nemá. Ve srovnání s těmito skříněmi vyráběla miniaturní rádia.

To že Tesla má větší váhu než nějaký Xing Jang je asi jasné, ale to je asi všechno.

O tom, že dnešní výrobky se značkou tesla nemají s tou původní (krom loga) nic společného snad není pochyb. Ale to je skoro u všech značek. Nedávno jsem si koupil fotoaparát agfa a tam někde na krabici nebo návodu bylo, že agfa gmbh neni výrobcem a ani neposkytje žádnou technickou podporu; to už je vyložená drzost (můj předchozí fotoaparát měl značku Rollei, což jsem neznal, ale byla to prý výborná značka optiky, znalci ji znají, ale zase tohle s rollei mělo společné jen to logo a ani jsem to kvůli němu nekupoval (o tom že to neni nějaký čínský výmysl jsem se ostatně dozvěděl až od několika fotografů, kterým při pohledu na kompakt značky rollei trochu spadla čelist)). Jde o to, kolika lidem na tom záleží a při nákupu se rozhodují podle značky.

hodnocení

2x

Tradiční česká značka Tesla se po deseti letech ocitá opět v zahraničních rukou. A to přímo v královských. Akvizici stoprocentního podílu dokončil Malajský královský investiční fond (RIFK) patřící přímo tamní královské rodině. Teslu kupoval od dosavadního majitele, podnikatele Františka Hály.

Tesla loni oslavila sto let od svého založení. V nově vzniklé poválečné republice chyběla jakákoli továrna zabývající se výrobou světelných vakuových trubic a žárovek, a proto 18. ledna 1921 vznikla továrna Elektra – předchůdce Tesly, která se stala jednou ze čtyř továren svého typu v Evropě.

Od té doby ji vlastnil například Philips, po revoluci ji ovládli manažeři firmy a v roce 2008 získal značku irský investiční fond, od kterého ji před deseti lety osm akcionářů včetně Františka Hály koupilo zpět. Hála dnes ovšem figuruje jako jediný prodejce firmy.

Silnou pozici podniku na trhu v roce 2011 potvrdila česká firma INTER-SAT LTD, která od společnosti TESLA a.s. získala licenci na značku TESLA. Při svém vstupu do firmy jasně definovala svůj cíl: Navázat na zlatou éru značky, která má nejenom mezi českými a slovenskými spotřebiteli dobrý zvuk už více než 70 let. Výrobky TESLA vznikají na míru českých a slovenských zákazníků a využívají dokonalé znalosti českého a slovenského prostředí. Dokazují to nejenom ovládací panely, návody a aplikace k produktům v češtině, ale i vynikající tuzemská podpora a prvotřídní servis. S výrobky TESLA nikdy neztrácíte, vždy získáváte něco navíc.

Tedy v roce 2011 inter-sat, rok 2022 "Malaisie", "prodavač stále Hála

hodnocení

0x

Plzenský Prazdroj holt už nie je český ale japonský. Aký je kvalitný viete si určiť,že kedy bol alebo je lepší. Môj dedo tvrdil,že mu v čechách na pene sedela päťkoruna a nesadla na dno. Toto by som rád videl dnes.

slavco31, ale je jasné, že dříve bylo všechno lepší.

ml1

Mě teda dostalo v tom pivovaru, když jsem tam viděl basy s Kozlama a dalšíma značkama. Ale když může být tradiční sedlčanský z Přibyslavi, tak proč by Velkopopovický Kozel nemohl být z Plzně. Jen mi povězte, co potom dělaji v těch popovicích, jestli Prazdroj, nebo jestli je o Kozla takový zájem, že nestíhají...

znacky
hodnocení

0x
Podobně AEG, Sencor, Opavia a vsechny brandy Mondelezu a Nestleho a ze jich je…
A co myslite Varta, taky preprodano, i kdyz mozna na ty monoclanly fabriku maji.
To je tak kdyz 70% lidi netusi tak jede byznys Znackovej :))

okolik
hodnocení

0x

J.P.Morgan do toho hodil vidle.:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]