Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadá to fakt špatně

Od: hshskaka odpovědí: 28 změna:
Dobrý den, jsem smutný :(.
Asi mám rakovinu ://.
Mám měsíc tvrdou "kuličkovitou"stolici a občasnou stolici s krví. Už rok mě neurčitě bolí břicho s nadýmáním.
Před 3 měsíci jsem měl extrémně černou průjmovitou stolici s častými hnilobně zapáchajícími větry.
(V nemocnici byla melena vyloučena, jelikož jsem měl v pořádku krevní testy a bylo provedeno vyšetření per rectum ) > trochu se bojím, že to podělali. Gastroskopie dopadla v pořádku (měl jsem dvě gastroskopie)
Dneska mám podruhé stužkovitou stolici. (Dost tenkou)
Všechny krevní testy mám v pořádku, jak na markery, tak i na zánětlivé onemocnění či alergie na mléka.
Achjo, ani nevím proč píšu tento příspěvek, možná anonymní svěření nebo hledám naději, že mi je něco jiného. Možná to není, tak špatný, jak si myslím.
Za měsíc jsem objednaný na kolonoskopii, uvidíme.
Na 20 let, fakt bezva.
Rakovinu tlustého střeva mám v rodině > můj rodič.
Děkuju, snad to dobře dopadne. Nemáte zkušenost s obdobným průběhem?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Rakovina snad né. To je až to poslední. Navíc v mladím věku dost vzácné.

Počkej na tu kolonoskopii.

Klidně to může být IBD a s tím se žít dá. Věř mi. ;)

Do té doby, než bude kolonoskopie, tak ty střeva odlehči. Bude pak i lepší průběh před vyšetření.

Najdi si potraviny a jídelníček diety č.5 a vynech vše, co je špatně stravitelné a dráždí a nadýmá (tučné, čokoláda, zelí, cibule, mrkev, cukr)

nemocnicenachod.cz/...

Vem si, že jsou lidi na vozíku, bez ruky, ... a taky žijou. Najdi si nějaké koníčky a nestresuj se tím, že jsi nemocnej. V dnešní době má každej nějakou nemoc či vadu. Když si najdeš nějaký životní styl a stravování co ti sedne, tak bude vše opět dobré.

:)

hodnocení

7x
Zdravím , jak se stravujete? Jíte dostatek ovoce , zeleniny , vlákniny , kefíru , ryb , ořechů , semen , luštěnin atd. Nebo spíše burgery , energetické nápoje , chipsy , cola? :) . Doporučuji popíjet odvar z puškvorce , příprava je složitější , dělá se za studena přes noc , poté ohřát ve vodní lázni . Na střeva je to zázrak , upravte jídelníček , pijte ještě řebříčkový čaj v kombinaci s měsíčkem . Nejlépe dvakrát denně . Verze mi *slunce*
doplněno 14.11.23 19:31: Oprava : kefír se pije *mír*
doplněno 14.11.23 19:33: Promiňte , jak rychle píšu na mobilu , tak tam mám překlepy , navíc ta oprava slov .. ach jo ..
hshskaka
hodnocení

Dobrý den, řekl bych spíše zdravě. Nezdravím jídlům se vyhýbám. Mám 72 kg na 182 cm. Aktivně sportuju.
Uvedete mi poslední jídla za dva dny? Jestli Vás to neobtěžuje :) . Nezapomeňte na ten puškvorec , dokáže velké věci
hshskaka
hodnocení

Snídaně: vločky s mlékem, oběd: spaghetti s olivami a rajcatovou omáčkou, večeře: chleba s šunkou.
Snídaně: vločky,ořechy a mléko, oběd: Caesar salát s kuřecím masem večeře: spenat s kuřecím masem a nikami.
+ Ořechy si sem tam loupu.

místo mléka pijte spíš zakysané...kefír.

Jídelníček je skoro dobrý , jen přidejte kefír , avokádo , jogurty (bílé , řecké) , bylinky a hodně vody . Několikrát týdně ovesné vločky a pohanku , v jakékoliv podobě , já preferuji kaši . @11hana *palec*. Snažte se nejíst arašídy , jezte spíše kešu a mandle ..
kmet

@mario, bez urážky, ty mezery před čárky a tečky taky přidává automatická oprava slov?

Jako doplněk večeře doporučuji rovněž lžíci drceného lněného semínka zamíchat do jogurtu. Má rovněž dobrý vliv na střeva a vyprazdňování.

@kmet Věřte nebo ne , ale vždy když stisknu mezerník , tak se mi ta potvora vrazí doprostřed . I u tečky se to odrazí od slova *zed* . Zkusím požádat vnuka , třeba to vypne . Děkuji za postřeh , taky mě to se*e . Zajímavé , že u otazníku a vykřičníku to nedělá!

žitnej chleba, vláknina, luštěniny v dietě na střeva moc dobré nejsou. Na takový to pročištění jak smirkovým papírem je to OK u zdravého člověka. Kdo má střeva je nesmí moc trápit ;). Ani nafukovat bublinkovou minerálkou.

Tak jsem poprosil vnuka a nakonec se to povedlo. Stačilo to nastavit, jen klikl na nějaké ozubené kolečko a bylo to *ua*
liska5

Jestli je tam ale nějak poškozená n. zanícená střevní stěna, tak zase ta zrníčka, kousky ořechú a plno zeleniny a luštěnin budou příliš. Za takových okolností střevu prospívá bramb kaše, pyré z hokkaido, banán, těstoviny, bílé maso, ryby, děts. přesnídávky, pečivo starší bílé s lučinou, v zeleninovém vývaru vaječný svítek, taky ječné kroupy, jsou takové hladivé a dobré na játra. A hodně kousat! Ten louhovaný puškvorec a veeelké mezery mezi jídly, to je velmi dobrá rada.*palec* Ať má střevo čas na hojení. Taky se dá aloe po lžicích víckrát denně. Ale ne limonáda, nýbrž extrakt z lékárny, n. drogerie DM / kolem 140Kč.Aspoň na žaludek dobré. .

14.11.23 22:41

liska5 *palec*

hodnocení

4x
Zkušenost nemám, ale vím, že strašně moc umí udělat psychika.
hshskaka
hodnocení

Děkuji za komentář. Jak vysvětlíte krev ve stolici? Jaký vliv má psychika na krev ve stolici?

Psychika má značný vliv na tvar a strukturu stolice. Krev by mohla pocházet z trhlinek, sám píšete, že máte tvrdou stolici, sliznice svěrače je jemná a k trhlinkám dochází často. Nepanikařte předem, snažte se zklidnit. Je dobře, že jdete na kolonoskopii, aspoň budete mít jasno.

liska5

Psychika, stres, úzkost sevřou střevo, které je následně hůř prokrvené. Jeho sliznice je pak špatně zásobena živinami a kyslíkem a tím náchylnější k zánětům. Když k tomu přidáte mikrobiom poškozený antibiotiky, rozhozený příjmem mléka, přemírou cukru, lepku a soli a chemií z průmyslově vyráběných potravin, tak má sliznice ve střevě problém. A to nepíšu o genetice. Téměř každý máme v těle nějaký slabý článek, nějaké místo, které se ozve první, když nejsme v kondici. Tohle asi dědíme. Tak usuzuji ze svého okolí, jak se rodem táhne nějaký konkrétní zdravotní prpoblém...

liska5
hodnocení

0x

Mačkejte si měkce a hlaďte krouživě střed levého chodidla. Tam jsou zóny trávicího traktu. Oblast konečníku je až u paty mírně zevnitř. Hlavně rozhlazujte případné zatvrdliny.

Na ruce běží dráha tlustého střeva od nehtu ukazováku k lokti, rameno, po straně krku a zboku nosu končí. Dráha se vyhmátne i podle bolesti, když má orgán problém. Na mačkání je významný bod v tom véčku mezi ukazovákem a palcem, v tom mase blíž kosti ukazováku. Mačká se raději na levé ruce, je dlaní dolů u pasu. Mačká palec pravé ruky proti prstům /v dlani/. Opět měkce, jelikož chceme stav uklidnit.

liska5
hodnocení

0x

Jaká koření proti rakovině: Skořice, Kurkuma /je složkou v kari koření/, Bazalka, Rozmarýn, Kmín, Zázvor a dokonce Chilli papričky /prý na žaludek/.

hodnocení

0x
Tak mnoho lidí má srůsty střevních stěn, ty příznaky tomu odpovídají.
Tak jako tak je to často alergie na něco.
Držím palce ať se to zlepší
VŮBEC SE NESPOLEHEJ, ŽE NEMÁŠ NA NĚCO ALERGII. Holt doktoři si fakturu napíšou a nechají zaplatit, i když práci dobře nedovedou

Přesto máme jeden z nejlepších systémů zdravotnictví.

@gumidek
Vzpominam si, že dříve se nesnažili doktoři tak rychle odbýt pacienta, teď většina z nich fakt spěchá a jede se na množství vytvořených faktur.
A to nic nemění na zhoršujícím se stavu obyvatel. Kde je chyba? *nevi*

Za zhoršující stav obyvatel nemohou doktoři tvl...

Právě díky doktorům a novým metodám diagnostiky a včasné prevence se daří daleko dříve diagnostikovat něco, na co se tehdy umíralo. Proto to budí dojem, že je více nemocných, ale je více zjištěných případů nemocných. I dříve byli lidi nemocní. Akorát doktoři neměli magnetickou rezonanci, CT, ve velým městě tak maximálně první ultrazvuky s mizernou zobrazovací kvalitou a staré rentgeny. EKG ani nebylo v obvodních ordinacích tak často jako dnes. A to ještě v dobách kolem roku 70 byly vidět EKG přístroje v kovové kleci i s vyšetřovacím lůžkem, protože měli mizerné stínění a jakékoliv elmag nebo elektro záření udělalo na papíru artefakty.

Dnešní uspěchaná doba, stres lidí a jejich špatná životospráva a psychycká nepohoda se podepisuje na zdraví. Dřív se do práce lidi chodili flákat a po práci měli čas na melouchy nebo na opravu svých baráků. Dneska chodí do práce lidi pomalu na 12ky a šacují je jak v kriminále na pozicích třeba skladníků nebo jsou všude kamery a ve firemních autech GPS trasování.

Spousta rodičů ani na své děti nemá čas...

Je prostě jiná doba, ale doktoři za to fakt nemůžou, že lidi se stravují tak, jak se stravují. To je blbost. Stejně tak nemůžou za to, že lidi mají půjčky na Vánoce a dovolené a jsou několik let v totálním stresu z nedbalosti a ekonomické negramotnosti.;)

Jinak najde se hodně neempatických a odbytných doktorů. I oni jsou lidi, chodí do práce a jsou ve stresu.

Se koukni na poradně, když si tu lidi fotí zaraženou třísku pod nehtem a ptají se, zda mají jet na pohotovost.

Pak jsou ty urgenty přetížené těmahle bebíčkama. To by mělo být zpoplatněné u takových hypochondrů. Jiné řešení nevidím. Dost by to odlehčilo provoz zdravotnictví.

Chlapci, všechno je to "o lidech". Jak co se týká pacientů, tak i lékařů. Má nedávná osobní zkušenost. V nemocnici, na níž mnoho místních, slušně řečeno "žehrá". Před půl rokem mě večer čapl infarkt. Dcera mě zavezla kolem 20 hodiny do nemocnice. Na příjmu jsem musel sice čekat asi čtvrt hodiny, ale pak už to fičelo. Odběr krve (markry) a infarkt potvrzen. Přišla sestřička, dala injekci proti bolesti a já se zeptal "Tak co sestři, je tam?" Ona se zasmála a odpověděla "Jo, je tam" (Viz film s Hlaváčovou) *smich*.Během pár minut pak sanita na koronajednotku do fakultky do Olomouce. Tam jsem byl v cca ve 23.00 hodin a okamžitě sál a operace. Dali dva stenty a už bylo fajn. 3 dny poležel a pak domů. Za měsíc znova a ještě doplnili další 3 stenty. Pak už druhý den domů. Doktoři i setry, jak u nás, tak v Olomouci, perfektní a profesionální přístup, zkrátka absolutní spokojenost z mé strany.

No a ještě loni. Má manželka (75 let) si na kole zlámala škaredě levou ruku. Tříštivá zlomenina předloketní kosti za zápěstím. Při příjmu v naší místní nemocnici, na ortopedii, tam byl zrovna přítomen i "pan emeritní primář". Starej dědek, víc jak 80 let. A jeho vyjádření mě šokovalo. Doslova "povzbuzující" pro omdlévající manželku (i pro mne). "Milá paní, tak tohle Vám nedá dohromady asi už nikdo. Smiřte se s tím, že ruka už nebude nikdy funkční." No, byl jsem u toho a měl jsem chuť ho něčím praštit. Ale pak se jí ujali mladší lékaři, tak kolem čtyřicítky. Přístup absolutně opačný, empatický a velmi slušný. Okamžitě provedli operaci, velmi náročnou a speciální. Vnější ocelová lišta kolem předpaží, z ní ocelové spony do roztříštěných kostí, které je fixovaly do potřebné polohy. Pak 2 měsíce ruka v obvazech, vynětí a další měsíc ještě v sádře. No a pak, po 2 x opakované rehabilitaci a stálém rozcvičování, už ruka funguje zase skoro normálně. Dokonce manželka už i ryla zahrádku. :-D Takže nakonec práce těch mladších lékařů absolutně perfektní.

Na čemž je krásně vidět, jak je to vše v lidech a o lidech. ;)

hodnocení

0x
Máš vyšetřenou intoleranci laktozy?
Laktoza dělá neplechu a každý lékař netestuje.
Kdyby ho vysetrili pořádně, tak na to přijdou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]