Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návštěva

Od: davidko odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer
V roce 2006 jsem koupil RD, v domě měl trvalý pobyt jeden muž, majitel tvrdil že neví kde se nachází, okamžitě jsem mu trvalý pobyt zrušil na místním obecním úřadu, čas od času došel muži dopis, rozbalil a na uvedené číslo zavolal že dotyčný se nezdržuje, že dům má jiného vlastníka, dnes ho tady někdo hledal, nechci aby mi polepili exekutoři dům, co byste dělali? Dům jsem opravil mám rodinu, jak postupovat?
Děkuji za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Opravdu má zrušený trvalý pobyt?

Exekutor nechodí jen po trvalém pobytu, ale kde by mohl nalézt majetek dlužníka.

čas od času došel muži dopis, rozbalil...****jako, že jste porušil listovní tajemství? Nebo to otevřel někdo jiný?

Já jsem napsal na dopisy, "adresát zde již x měsíců nebydlí" a vhodil zpět do schránky pošty.

hob
§ 182 Porušení tajemství dopravovaných zpráv
Mám takové tušení, ze kdyz uz je dorucena ve schrance, nejde o TČ! Už není v přepravě. to se týká i emailu. Ale naposledy jsme to řešili před 15 lety … tak nevím jestli se něco nezměnilo?
—-
Ale je divné, že by pošta doručila do schránky s jiným jménem. to spíše pošta porušila předpisy, protože ona než mi doručovat do schránky s jiným jménem, anebo na schránce bylo ještě staré jméno?

hob - U rodiného domku na schránce někde na plotě žádné jméno být nemusí a pošťák netuší, že tam už dotyčný nebydlí.

hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud má zrušený trvalý pobyt, tak bych se exekutorů nebál.

Samotnému se mi stalo, že do nově koupeného bytu mi přišel exekutor ale po sdělení, že majitelem bytu jsem nyní já a původní majitel zde již několik měsíců nebydlí, tak se jen zeptali, zda k němu nemám bližší informace a tím to skončilo. Všechno proběhlo v klidu, slušně a bez problémů.

Ve Vašem případě bych je případně odkázal na místní obecní úřad.

hob
Když má zrušen pobyt, tak k němu exekutor určitě nepůjde. Ex má přístup do evidence obyvatel přece, navíc dnes už exekutor při první návštěvě ani nesmí odvážet, že.

hob
hodnocení

0x
Vyměnit vložky dveří :)
A kdo ho hledal? Nemate stihomam? Na me taky jednou volali lidi ze v dome bydlela prababicka, no a co jako :)

Kdo by ho hledal? Třeba policie, nebo exekutor. Není výjimečné, že se mě ptá policie na někoho, kdo v domě nebydlí třeba 10 let a jen se jaksi "zapomněl" odhlásit.

hob
On se nemohl odhlasit, on odstehovany se jen mohl prihlasit jinde. A to dnes lidi nedelaji, protoze na davky TP uz nema vliva… tak proc by se namahali… odhlasit tudiz muze pouze vlastnik. Obcana CR na ohlasovne a cizince na cizinecke policii…
Vsak tazatel ale pise, ze ho davno ODHLASIL, OMG! Policie ani EX ho tam tedy hledat nemuze! To spis nejaky kamarad! Ledaze by byl pohresovanej nezvestnej …
Jako v dome rezisera Menzela, na zahrade zakopany puvodni majitele. Je o tom i dil serie. Jak si s pilkou, kterou porcovali telo, delnik rezal tlacenku nebo chleba…
Ps: to už je, jako když budu hledat kámoše z mládí, na někoho zazvoním, a potrhlý nový majitel bude z toho vypsychlej :) dneska každý druhý už je trošku na hlavu… výpis z registru obyvatel, tedy kdo má trvalý pobyt v jeho nemovitosti, si může každý vyžádat na ohlašovně pobytu za 20-100 Kč stanu A4, nevim presne….

davidko
hodnocení

PČR ho tady hledala cca 4x
Nevím kdo ho hledal nebyl jsem doma

hodnocení

0x

Máte na zvonku nebo schránce z ulice viditelně své jméno? To je asi první indicie pro exekutory, že se tam nezdržuje. Pak trvalý pobyt a z katastru majitel domu a nazdar...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]