Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadmořské výšky v mapě

Od: terentinus odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, rad bych Vas požádal o radu ohledně domácího úkolu. Mam určit na mřížce nadmořské výšky označenych oblasti fialove a zelene na mapě zde vrstevnic a údajů v mapě. Dale minima a maxima v mapě. Vzorec pro výpočet minim a maxim a pro výpočet zelenych koleček je uveden tady" NVstřední = (NVmaximální + NVminimální) / 2. Poradíte mi? Děkuji za radu. Potřebují to na na kreslení vrstevnice a reky skrze mřížku. Je to těžké určit? Na internetu jsem našel, že to lze určut z vrstevnic a kotovaných bodů. Poradíte mi?

Nadmořské výšky v mapě
Nadmořské výšky v mapě #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takto mi to připadá jako vytržené z kontextu. Na mapě ani mřížce nejsou žádné označené oblasti. Z mapy se dají odečíst výšky bodů. Jak se z toho mají kreslit vrstevnice a řeky bude nejspíš vysvětlené jinde.

hodnocení

0x

TAky nerozumím otázce. Vidím, že vrstevnice jsou po pěti metrech, ale co máš za úkol? Najít společnou vrstevnici, nebo co?

Výšku vrstevnice v jakémkoli místě mapy zde určíš tak, že si najdeš vrstevnici označenou výškou a každá další vrstva je výškových pět metrů nad mořem nahoru a dolů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nadmořská výška mapa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]