Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úhrada za malování

Od: zuzana* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den ,chci se zeptat zemřela mi matka která žila v obecním domě. Starostka chtěla byt vyklidit a vymalovat, to jsme udělali (její děti)ale p. starostce se nelíbylo vymalování že je to flekaté.vymalovali to znova a chtějí zaplatit malování. Já jsem v bytě dala udělat na vlastní náklady koupelnu (výměna vany ,zhotoven sprchový kout )dá se říci bezbariérovou. jelikož se jedná o dům pro seniory.(několikrát se žádalo ale starostka to nebrala v úvahu). V LONI VEDLEJŠÍ BYT NÁJEMNÍK VYPLAVIL A VZLÍNALA VODA DO VÝŠKY 50CM. Mamka to musela vysoušet na vlastní náklady ohromnou vysoušečkou musel se odstavit nábytek.Starostka to jinak neřešila. Teď řekla že je to flekaté ,ale nedalo se to vymalovat aby tam nebyla mapa, pak se nelíbyl strop na wc. Komora, kuchyň a koupelna při předání říkali že je to dobré. Teď mluví že to musely taky přemalovat. Vedlejší byt museli celý zrenovovat a neúčtovaly nájemníkovi za renovovaci nic . Je to nespravedlivé a nevím na koho se obrátit aby se na to podíval. Někdo nemusí zaplatit nic a jiný musí platit vše? Měla by být nějaká kontrola jejich hospodaření. Poraďte na koho se mám obrátit. Z.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sisel
hodnocení

0x
Mám to chápat tak, že vám poslali fakturu za to vymalování bez informace, že se bude znovu malovat?
No tak jednoduše odpovězte opět písemně, že už jste to vymalovali, přiložte fotografie jak jste to vymalovali a neopomeňte zmínit o tom, že při předání ke kvalitě vaší výmalby nebylo připomínek (jak nám tvrdíte že řekli že je to dobré) a tím považujete věc za vyřízenou.
Otázka je, jak to jejich převzetí bytu s výmalbou bez připomínek budete prokazovat, máte na to aspoň svědky?
Vady je třeba vytknout ze strany pronajímatele ihned, A ne že vám po měsíci bez upozornění na to, že byt nechají vymalovat, pošlu fakturu, to moc šancí nemají.I kdyby se dodatečně nějaké fleky vyskytly dodatečně, tak by vás nejprve museli vyzvat k nápravě.
Na druhou stranu, o kolik peněz se má jednat? Aby kvůli pár tisícovkám jste si ne rozhádali paní starostku

hodnocení

0x

Musíte být hodně malá obec, když o bytech a jejich udržování rozhoduje starostka, která má být hlavně ekonomem. Údrby a opravy, o to by se měl starat někdo úplně jiný, nejspíše technik, který tomu rozumí a vede v evidenci všechny opravy a úpravy. *alene*

hodnocení

0x
Mé známé jednou při "problémech" se starostou pomohlo to, že se zmínila o tom, že to dá do televize. Překvapivě měla pak klid :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]