Dobrý den je možné reklamovat u Grand Optical špatně změřený zrak a že výrobek neplní danou funkci? Na jedno oko vidím rozmazaně,pobolívá mě a mám v něm takový mírný tlak. Brýle byly koupeny před třemi měsíci, levé oko 2 dioptrie pravé oko 2,5. Myslím si že v tomto případě kdy nemám brýle ani půl roku a už blbě vidím je to na odstoupení od smlouvy a vrácení peněz.
Špatně změřený zrak nereklamujte, korekce zraku se kontroluje pomocí zkušebních obrub se zkušebními skly, případně foropterem, to je realný test, nejde nic obelhat. Občas ale skla špatně vybrousí a nebo popletou osu cylindru a je to, tedy reklamovat brýle, ne měření. Správně by měli před vydáním brýle překontrolovat lensmetrem.
Reklamovat určitě můžete. Otázka však je, zda za problém co popisujete mohou brýle, nebo něco jiného. Mírný tlak a bolest v oku asi nebudou od brýlí. Nejprve navštivte svého očního lékaře, ať něco neprošvihnete.
kmet6545
Tam jsem byl ale naprosto zbytečně zabitá hodina. Rozkapal mi oči,vypsal zprávu a řekl že kromě dioptrií vše v pořádku a měl bych nosit brýle a odeslal mě za optikem. Myslíte že by mi uznali reklamaci?
Myslím, že ano. Někde chyba být musí, ale těžko říct kde. Dioptrie Vám měří lékař, optometrista pak dioptrie ještě upřesňuje a zkouší, než skla objedná. A v tomto řetězci se něco pokazilo. U svého optika jsem tak hodinu, než skla vybereme..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.