Nejste přihlášen/a.
Co to chce je jednoduchý, vypsat věci, co je nutné z těch 500Kč platit, seřadit si je podle zbytnosti a priority a některé poškrtat. Na první pohled se mi ale 100Kč/den zdá velmi málo.
Pokud má hrazený pobyt i stravování, případně sport (bazén, posilovna atd.), nekouří a zábavu si nechává na víkend, kdy mu přispějí rodiče (kino, posezení s kamarády...), určitě lze ze stovky na den vyjít. Psát si výdaje a vyškrtat zbytnosti jak píšete, je ta nejlepší rada.
Pěkně spoř, polovinu ukládej. To se Ti bude hodit na léky, protože budeš podvýživenej, a tudíž často nemocnej.
n2o
Není to hoax!
Také jsem si to myslela, že doplatky mi pojišťovna vrátí. A opravdu mi je tak nějak vrací.
Ale je tu ale:
- ne všechny doplatky jsou započitatelné!
- když mi je po léku špatně, lékař mi doporučí, abych si koupila ještě xx potravinové doplňky (ty léky mě připravují o látky, kterých jako starší osoba mám i tak málo) a ty už mi nikdo do limitu nezapočítá! Sama doktorka mi jinou náhradu nedá, protože mi dělá špatně právě ta účinná složka. Jediná možnost je nižší (a méně účinné) dávkování.
- není-li lék (a že jich dneska dost chybí), započitatelný doplatek je nastaven na hodnotu nejnižšího doplatku v té skupině léků
- prodejní ceny léků nejsou ve všech lékárnách stejné, ale doplatek je (pokud je) stejný. Vybrat si vždy nelze, ty ceny se mění a hlavně jsem závislá na tom, kde lék momentálně mají.
A mohla bych pokračovat. Je to trochu zmatené, ale opravdu za léky zaplatím mnohem víc, než podle známého jednoduchého pravidla o vracení doplatků.
Jsem si vědoma toho, že jsou na tom lidé mnohem hůř.
Tak si zapisuj výdaje. Já to dělala denně po celý rok po přestěhování, když najednou nebyla životodárná zahrada. A pak mi vyšlo, kde nejvíc zbytečně utrácím... A potraviny to, k mému údivu, nebyly! Ty si můžeš vést evidenci kratší dobu, tolik položek nemáš, jako je u bytu. Myslím tím energie, odpady, Tv, ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.