Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naspořit peníze, které dostávám na intr

Od: adriccek* odpovědí: 15 změna:
Zdravím, přicházím sem s otázkou, a potřeboval bych poradit. Jezdím na intr, a vždy dostávám na týden 500, a jízdný 50,- navíc. Tož mám 500 na týden, a rád bych si chtěl naspořit na nějaké věci, aby mi to nikdo nemusel kupovat, páč chci ukázat že fakt umím něco našetřit. Problém je v tom, že se neudržím, a mám tendenci vše utratit během pár dní. Máte nějaké rady, jak to neutratit? Děkuji moc předem.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Stačí se ukáznit a používat zdravý rozum.

kmet
hodnocení

6x

Co to chce je jednoduchý, vypsat věci, co je nutné z těch 500Kč platit, seřadit si je podle zbytnosti a priority a některé poškrtat. Na první pohled se mi ale 100Kč/den zdá velmi málo.

Pokud má hrazený pobyt i stravování, případně sport (bazén, posilovna atd.), nekouří a zábavu si nechává na víkend, kdy mu přispějí rodiče (kino, posezení s kamarády...), určitě lze ze stovky na den vyjít. Psát si výdaje a vyškrtat zbytnosti jak píšete, je ta nejlepší rada.

adriccek*
hodnocení

Asi tak bych to řekl, nepiju, nekouřím. Když chci do kina, což je fakt jednou možno dvakrát za rok, tak mi to zaplatí.

hodnocení

6x
Z 500Kč na týden toho moc našetřit nejde. Samozřejmě záleží na okolnostech.
Hned si dejte stranou 100Kč a zkuste hospodařit jen s 400Kč, ať Vás to nesvádí.
Když to vyjde, zkuste dát stranou další týden 150Kč...

hodnocení

6x
200 nechat doma "v prasátku" a odjet jen s 300. Jinak si najít přivýdělek.

hejk
hodnocení

2x
Z pětikila prakticky nelze. Je to stejné, jako radit chudému člověku, kterému skoro nic nezbyde z výplaty, že musí šetřit. Tvůj problém není snažit se uspořit z nicotné částky, ale zvýšit svůj disponibilní příjem. Můžeš šetřit jako blázen, v podstatě odepsat několik měsíců života, kde nebudeš žít, ale přežívat a ve finále zjistíš, že z pětikila stejně zázrak neuděláš, aneb z lejna bič neupleteš.

jenik
hodnocení

0x

A práci bokem můžeš dělat?

liska5
hodnocení

0x

Pěkně spoř, polovinu ukládej. To se Ti bude hodit na léky, protože budeš podvýživenej, a tudíž často nemocnej.

Jako máš pravdu, ale mladý člověk nespoří na léky. Na to myslí až někde nakonec, pokud vůbec.;)

n2o
Gumidek a víš ze na konci (70+) je limit Doplatku na léky 500,- za rok?

názor, že staří lidé mají málo peněz kvůli tomu, že musí kupovat léky, je hoax

vzp.cz/...

n2o

Není to hoax!

Také jsem si to myslela, že doplatky mi pojišťovna vrátí. A opravdu mi je tak nějak vrací.

Ale je tu ale:

- ne všechny doplatky jsou započitatelné!

- když mi je po léku špatně, lékař mi doporučí, abych si koupila ještě xx potravinové doplňky (ty léky mě připravují o látky, kterých jako starší osoba mám i tak málo) a ty už mi nikdo do limitu nezapočítá! Sama doktorka mi jinou náhradu nedá, protože mi dělá špatně právě ta účinná složka. Jediná možnost je nižší (a méně účinné) dávkování.

- není-li lék (a že jich dneska dost chybí), započitatelný doplatek je nastaven na hodnotu nejnižšího doplatku v té skupině léků

- prodejní ceny léků nejsou ve všech lékárnách stejné, ale doplatek je (pokud je) stejný. Vybrat si vždy nelze, ty ceny se mění a hlavně jsem závislá na tom, kde lék momentálně mají.

A mohla bych pokračovat. Je to trochu zmatené, ale opravdu za léky zaplatím mnohem víc, než podle známého jednoduchého pravidla o vracení doplatků.

Jsem si vědoma toho, že jsou na tom lidé mnohem hůř.

liska5
hodnocení

0x

Tak si zapisuj výdaje. Já to dělala denně po celý rok po přestěhování, když najednou nebyla životodárná zahrada. A pak mi vyšlo, kde nejvíc zbytečně utrácím... A potraviny to, k mému údivu, nebyly! Ty si můžeš vést evidenci kratší dobu, tolik položek nemáš, jako je u bytu. Myslím tím energie, odpady, Tv, ...

daby
A co to bylo? Hadry, energie, jizdny?
Dnes mlady uzraceji na Starbucks, pivinka, predplatny, rychly uspokojeni…
Davat na sporici ucet to nema moc smyslu pri inflaci o 2 body vyssi… prehled forum.finexpert.e15.cz/...

Za pivinka se utrácelo vždycky. To není nic zvláštního.

Podle youtube dnes utrácí za elektroniku a tenisky za nesmyslné částky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma intr

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]