Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co děláte o svém volném čase?

Od: lulu2 odpovědí: 28 změna:

Ahoj všem, jsem sama, je mi 35 let a děti neplánuji žádné . Baví mě hodně práce, ale tam nejsem pořád. Volný čas trávím na počítači na internetu, baví mě seriály nebo vařím. Tak nějak k ničemu moc nejsem , na nic nejsem šikovná abych něco tvořila. Co děláte o svém volném čase vy?
Děti neplánuji, tak mě čeká asi takový flákací život, mimo tu práci.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

4x
Pokud mám volno, pracuji.
makak
To musí být zábavný život...

Makak, jak to chápu já - má spoustu zájmů, kterým dává většinu svého času. A pokud nějaký čas zbude (volno), tak pracuje. Za mě dobrý... A pokud ho práce ještě i baví - super.

liska5

Tohle chápu. Třeba staví dům, buduje zahradu, vyřezává sochy, ...Tvůrčí práce je lék na depky.

hodnocení

1x

Příroda ti nabízí tolik možností- kolo, procházky, chuzi s holemi ... focení - zachytíš krásné každodenní okamžiky . Zajít si občas do kavárny , třeba někoho potkáš a můžete podnikat výlety spolu./ nemusí to být hned muž/.Čtení knih je super na dlouhé večery. ...

hodnocení

1x
Rybařim nebo dělam údržbaře 100km od domova v jednom většim rekreačním středisku na zapadě čech nebo se vrtam v autech občas nevim co dřív *smich*

hodnocení

0x

Volný čas? Co je to?

Tedy takto, když mi nějaký volný čas zbyde, tak k jeho vyplnění je nejlepší sport...a že těch sportů je..

lulu2
hodnocení

Děkuji, zkusím ty procházky, na sport jsem lenoch líná

hodnocení

0x
Hraju scrabble, poslouchám hudbu, překládám, chodím na procházky, cestuju...

hodnocení

0x
Při svém povolání jsem venku prakticky pořád. Takže jsem rád doma.
Takže..Akvaristika, Xbox, sem tam nějaký seriál,film.

janic
hodnocení

0x
Je mi 34 let, také nemám děti a nebudu mít. Bavím se chovem psa, cyklistikou, cestováním. Zvláště cestování je bez dětí o mnoho snazší. Seberu se a klidně na prodloužený víkend jedu někam na chatu do Jeseníků, i se psem, tam túry, je to super, můžeš potkat někoho se stejnými zájmy. Hodně cestuji s kolem, vezmu kolo a jedu do Rakouska, je to blaho, jsem svobodná jako pták, psa dám k mamce. Mým koníčkem je i péče o sebe samu. Dělám si ráda gellaky, blikám se IPL, péče o pleť, pořád něco zkouším a baví mě to. Ráda chodím na koncerty tvrdé hudby, zajdu na pivko i se psem, ráda poslouchám muziku, koukám na instagram. Ale především žiju, prostě zážitky, ať je na co vzpomínat.
Ano,taky mam jednu starší sousedku, která každého otravuje svými zážitky z mládí.
Přátelé se rozprchli, založili vlastní rodinu a chuděra zůstala sama.
Jen ty zážitky a fotky jí zůstali.
janic
Znám taky jedu paní, sedí doma smutně v křesle, 66 let, nedojde si ani do obchodu, zarůstá do křesla. Rezignovala na život a udržování kondice kdysi kolem čtyřicítky. Nikdo za ní nechodí, furt všem mele o dětech, má 4. Co prý jim všecko obětovala, zdraví, kariéru lékařky, čas... Ze slušnosti dojedou na narozky, na Vánoce se ji přehazují jak horký zemák. Je to chudera. Občas ji zajdu pomoct umýt okna, dělám ji pedikúru...
Já mám štěstí. Kam přijdu, potkavám samé fajn lidi. Většinou právě na cestách. Moje rodina jsou všichni veselí a družní lidé, které všude potkavám. Vás bych asi minula, nemáte tu příjemnou energii ani z písemného sdělení, což teprve naživo. Vím, nač narážíte a mohu Vás pouze zkudit pochopit, asi máte svoje bebí.
Já jsem ale neskutečně naplněná a šťastná. *ua* *srdce*

Chápu...," Z jedné věty znám celý tvuj život". A co teprve křištálová koule;)

to janic: Super. *palec2* Taky to mám takhle

Paní 66 roků stále sedí v křesle? Snad je hodně nemocná, ať tělesně nebo duševně, jinak si to nedovedu vysvětlit. Nebo nemá žádný koníček a to je pak neštěstí.:(

vernon
hodnocení

0x
Volného času moc nemám, ale když nepracuji, odpočívám...

runner2
hodnocení

0x
Protože mám sedavou práci tak volný čas trávím převážně venku. Nejradši běh, kolo, běžky nebo toulání se po horách.

hodnocení

0x

Chodím plavat (ale opravdu plavat a né se jen válet ve vodě), je to dobré na postavu. Chodím dělat výšlapy na čas na kopce, je to dobré na kondičku a kardio. Díky tomu pak dělám i turistiku a rád poznávám nové místa. Občas když je čast tak i paragliding a s ním spojené cestování. Teď se už blíží čas punčů, tak v Olmiku budeme s přáteli punčovat na náměstí :D

liska5
hodnocení

0x

Nechápu. Mně je víc jak dvakrát tolik a toto jsem nikdy nezažila. Spíš bych potřebovala delší den, abych stihla všechno, co mne baví a naplňuje.. To nemáte žádné zájmy, koníčky? Ve Vašem věku se dá ještě závodit, učit se hrát na něco, chodit na kurzy jazyka, na exkurze, k ochotníkúm do divadla, turist.pochody...Koukněte, co se ve Vašem okolí nabízí. Já bych se ve vaší situaci asi ujala nějakého tvora. Možná i nějakého dítěte, co má těžký osud.

Když se udělá hezky, jdu ven na kolo, většinou si přivezu nějaké plody z lesních cest, co pak musím zpracovat. Chodím ob den pracovat pár hodin na zahradu. Občas hlídám vnuky. Podnikám s kámoškama cesty po republice / vlaky, levné ubytování/. Doplňuji si, co jsem nestihla dříve objet na kole. Přednášky o tom, co mne zajímá. Divadlo. Večer knížky, sudoku, tahle poradna, a taky tvoření. Vyrábím náramky, čelenky, kterými obdarovávám blízké. A teď si šiju masku na pohádkový vánoční večírek.

liska5

Zapomněla jsem na rostliny. Dnes aspoň rozpěstovávám doma muškáty.

tragedie
hodnocení

0x
To asi hodně souvisí s tím, že lidé nemají dnes žádné zájmy a koníčky:
Konzumní svět, Lidé nemají skutečné koníčky, příliš povrchní, konzum, koukají na filmy a seriály - v čase 43:50:

youtu.be/...

tragedie
hodnocení

0x
A tohle mě dostalo, jak v lágru (táta Honzy Krause ) začal stavět dílnu, kde spal a chodil na záchod. jakkoliv mu to někdo dovolil nebo přikázal, A v pohodě (viz video na konci)
—-
Dnes se tomu říká životní mise, neboli mít něco, co vedle práce a dětí děláte… prostě není šance, že by jste se nudili a nevěděli co dělat, v každé chvíli máte spoustu možností, co dělat, to je správná GAME.
Jak tohle lidi nemaj, zejména chlapi, no tak to končí frustraci, prázdnotou, práškama, depresí, hloupýma dotazama… tahle diskuse, resp. kdo jak s volným časem umí nakládat, o vás hodně prozradí, Tak bacha na to, co zde napíšete.
A tazatel řekne, že ani děti neplánuje…
Asi zploštělá generace, která byla tak vychovaná? LZ asi typnout matku samoživitelku, co se dítěti dost nevěnovala?
Víš co je to Drutěva?

youtu.be/...

hodnocení

0x

Zahrádka, keramický kroužek, kolo, knížky z knihovny, káva s kamarádkama.

hodnocení

0x

Jakožto majitel a správce větší nemovitosti netuším, co je to volný čas. A pokud je přece jen chvíle, sedím u PC a čumím na "Poraďte". :(

Ba ne, přeháním ;). Když to vyjde (není to ale moc často), podnikám výlety, procházky a tůry v přírodě po blízkém i vzdálenějším okolí, občas si zajezdím s kolegy Jeepaři v terénu...

111®
hodnocení

0x

Já teřeba přes teplé měsíce zahrada, od října do května zase Jednou za 14 dní předníším důchodcům "Nebojte se počítače" nebo "PC poradna pro seniory" A je mi tak o 45 let více jak tazatelce..Nebo radím tady..

hodnocení

0x

Začněte streamovat, třeba jak hrajete nebo i jak vaříte. To by Vás mohlo bavit.

ml1
hodnocení

0x

Volného času mám minimum. Potřeboval bych, aby den měl 50 hodin a týden aspoň 10 dnů. Pak bych třeba i nějaký volný čas měl. Dá se říct, že ve volném čase spím. Ale jinak dělám všechno možné v době, kdy bych možná měl nějaký volný čas. A to taky děti nemám.

Bez dětí, to bude hodně nudný život. To si pořiďte, a budete mít zcela opačný problém. V pětatřiceti je nejvyšší čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]