Nejste přihlášen/a.
Myslíte, že v Praze by se našla nějaká restaurace, kde bych si mohl dát k obědu svatomartinskou husu s knedlíkem a červeným zelím bez toho, že bych si musel to dopředu rezervovat jak naznačovali nyní v televizních novinách, máte nějaký tip kam zajít se najíst?
Já nedávno našel recept, že se dá i kuře upravit tak, že se to dá i k té huse přirovnat. Jsme s manželkou sami a tak si to zkusíme.
Velmi jednoduše - vezmeme celé kuře a do něj, dovnitř, vložíme patku z chleba, ve které vydlabeme střídu a nahradíme ji několika lžícemi vepřového (nebo lépe husího) sádla. Pak kuře osolíme, hodně pokmínujeme (to bylo zdůrazněno) a pečeme běžným způsobem v pekáči v troubě. Trochu podlejeme (možno i trochu bílým vínem). Pečeme nejdříve zakryto alobalem, občas podlejeme a ke konci pak alobal sundáme a dopékáme "na kůrku". To sádlo jej údajně "prostoupí" a dodá mu i výraznější vůni a šťávu. No a včera jsem koupil, v Penny, celé kuře 1,8 kg v akci, za cenu 80,- kaček.
Já jen, že tyhle nehorázné ceny , pokud je člověk ochotný je akceptovat, přináší další a další zdražování. Hospody narvané, tak co, zdražíme ještě víc... ať se ta inflace hezký točí. Němci mají 4x tolik, ale nejdou proti sobě, protože ví, že příště jim obchodník naúčtuje ještě víc a bude to zkoušet tak dlouho, pokud to budou akceptovat. U nás mají restaurace podstatně vyšší zisky při nižší návštěvnosti. Někde bude chyba a i proto máme nejvyšší inflaci v Evropě.
Včera dcera říkala, že její skoro tchýně šla s kamarádkami na tu husu, domluvili si stul, kde se dobře vaří, ale byly hodně překvapené. Počítali, že to něco bude stát, ale když jim řekli 4800 za čtyři lidi, tak se málem složily pod stul. A to v tom byl malý předkrm, než se donese ta husa, potom zákusek a dvě deci vína. Další víno už jim nedonesli, jednoduše je poslali někam, protože stul je již rezervovaný pro další dobrovolné dárce peněz. Holt na víně se tolik vydělat nedá. A milá husa nebyla vůbec dopečená, dodělaná a dobrá. A tohle se týkalo vesměs většiny co odešli nespokojení. Takhle to dopadá, když se vyhlášená hospoda i přes meníčka přeorientuje na zisk než spokojenost zákazníka. Myslím, že tam dlouho nikdo nepáchne, jestli vůbec.
Tak to je hodně divnej příběh.A zajímalo by mě co konkrétně ! to je za restauraci.
Protože nechat ve 4 lidech za cca hodinu skoro 5 tisíc utraty aby jim personál pak řekl že už nic nedostanou a at "vypadnou" trochu divný ne? Pochopil bych to kdyby usrkávali jen sodovku ale tohle..
Při takovém chování k zákazníkům už by museli dávno zkrachovat.
Běžná past na "cizince", stáhnout o prachy a vzít dalšího. Turistů je dost, tak tihle sice už nikdy nepřijdou ale místo nich dorazí další.. A tihle půjdou do sousední resturace, ti ze sousední zase do týhle. Proto i takový restaurace dlouhodobě fungujou a nekrachnou. Když už krachnou tak to prodá a přesune se jinam na další kolo - prostředky na to má.
Spíš krachne nadšenec s dobrou kuchyní za lidový ceny, hodně práce za malý zisk, něco do toho vletí a je v mínusu z kterýho se nevyhrabe..
Toto "konstatování" uvedené zkušenosti, je hezké, ovšem celkem zbytečné. Podstatně významější by bylo, zveřejnit konkrétně o kterou restauraci šlo a případně se to pak snažit rozšířit , třeba i co nejvíc na inetrnetu. Jinak pokud je někdo nespokojený, tak tam sice příště nepůjde, ovšem nahradí jej jiní, kteří o tom nevědí. A jak vidno, je stále dost těch, kterým víc jak 500,- ze porci, vůbec nevadí.
Stejná poptávka je po levných potravinách. Co EU už ne*ere, rozmrazí se někde kamion nebo zkazí na slunku na parkingu, se vyveze čechům do Kauflandu.
Poptávka je. Dokud ty svinstva bude někdo kupovat, tak na druhou stranu češi si nemají na co stěžovat, když to sami podporují a kupují.
Společné je jen to chování poptávky vs nabídky.
Až lidi přestanou kupovat předražené husy v hospodách, kde si nesednou a pomalu k vůli takové blbosti si vyběhají i covid pas a nechají se naočkovat kde čím, jak jsme viděli před pár lety, tak se nic nezmění.
007cz... jsi to pěkně pomotal dohromady a nebo jsem to spíš špatně nastínil. Lidi by se především neměli chovat jako prodejné ovčí stádo. Pokud by se sešla masa inteligentních lidí, tak s námi vláda a gastro takto necvičí. Bohužel se vždycky najde většina, co to akceptuje a brble pak v diskuzích a doma. Přesto to udělá a jde na ruku jak prodejná de*...a
Tak to je opačný extrém. To bych nechtěl v žádném případě (viz ČSN normy). Lépe nějakou rovnováhu. Zlatý střed .
No, začíná bussiness na lidech, kteří nevaří. Zachvilku bude kapr přes Vánoce za 1000kč.
Nejlepší je uvařit si husu sám.
V restauracích do toho kydnou tunu oleje a vše možného koření v čem to plave, dá 590kč a pak ještě cejtí žaludek do půlnoci na mrzáka.
...
Bez rezervace doporučuji mimo obědové časy nebo pozdní večerní či před začátkem večera. Prostě časy mimo špičku.
Určitě by se dalo někde něco najít. Mé celoživotní "krédo" zní "Tomu kdo vytrvá, nic není nesnadné. Pamatuj, jedinou ranou dub nepadne". Ovšem marnit čas, Tebou řešeným problémem a pak za to dát jěště ty "nekřesťanský" prachy, co za to chtěj dnes, to bych si ji raděj opravdu upek doma, v klidu a v pohodě.
Ale jak jsem uved - "Tomu kdo vytrvá... A tak přeji úspěšné hledání a hlavně spokojenost s celkovým výsledkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.