Dobrý den, není to závislost, ale nepříliš častá potřeba uvolnění. Někdo jednou týdně hulí a je to přijímáno společností negativně, jiný do sebe hází pivo každý den po večerech a to společnost toleruje. Takže, jestli Vám to dělá dobře, tak je to zábavný relax, který máte pod kontrolou (ovšem, to pochopí spíše mladí, než senioři). Zdravím!
re4zon
A hele, nekdo rozumny, to se tu ve spolecensky orientovanych otazkach moc casto nevidi
Ahoj, podle mě je to úplně o.k. Na ty chytráky zde v diskuzi se vůbec neohlížej, ti jsou mimo, oni se můžou potentovat jenom proto, že to není úplně legální, že to ti pánové nahoře zakázali prostě tupé poslušné ovce. Já osobně bych třeba celý brko nedokázala vyhulit, radši si dám 1-3 prdy že sklíčka několikrát do týdne.
Záleží jaký v tom máte materiál. Pokud je to něco jen na mírnou pohodu, není jednou týdně větší problém. Na druhou stranu, znám pár lidí co to v mládí užívali docela dost a pak víceméně přestali a jsou z nich vystresovaní paranoici co se bojí každého nesmyslu a normální jsou jen když si zase dají. To ale většinou trošku přepísknou a pak jsou z nich "vytlemení usmívající se blbci". Jo a všichni mluví i za střízliva pomaleji a mají problém vyslovovat delší a složitější slova. Takže z mozku to dělá bezpochyby kašičku a docela dost. Zlatý alkohol.
No řekl bych, že většina čechů evidentně na něčem "jede", bud rezavá voda, šnaps, nikotin, prášky atd., jen tak je možné že mlčky strpí hrůzovládu cenzury a šmeliny nejhorší v Evropě. Obecně je rozšířený také omyl, že pokud užívají trávu, makovice, lysohlávky atd., že "je to příroda" a tudíž prý neškodné. Mají pravdu, jen se trvale pletou v četnosti užívání a cca s notnou rezervou brané 100 násobném množství. I makovice jsou ve starším herbáři uváděné jako lék na něco, problém je když někdo trvale a v násobcích množství užívá ne jako lék, že.
Dneska lidi vidí problém v tom, že si dá někdo jointa jednou týdně, ale to, že si dá průměrný Čech minimalně jednou týdně alkohol (chlapy jdou na pivo, žena si dá víno večer u televize) je vlastně v poho. Přitom takový alkohol prokazatelně škodí našemu tělu více.
makak
Jednou tydne? Haha, to by čeští nebyli na špici ve spotřebě alkoholu...to je jedno pivo k obědu, večer taky něco popijou, o víkendu do hospody na pár kousků...k tomu samozřejmě cigára... a pak dělají závisláka z někoho kdo si dá jednoho jointa za týden.
Skoro každý bere nějaké drogy: kávu, cigára, alkohol, hulení, čaje, atd. Já bych se řídil, že všeho moc škodí. A míru má každej jinou, takže si musíte odpovědět sám. Každý to má jinak, viz. jiné odpovědi. Za mě je třeba určitě lepši hulit než lejt chlast...asi tak. Stejně tak 1 joint týdně je za mě v klidu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.