Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnota informace pro čtenáře článku

Od: makrofag® odpovědí: 8 změna:

Ahojte lidi!

U článků, které se věnují citlivým případům, je častokrát napsáno: "Muž/žena si přeje zůstat v anonymitě, redakce však její jméno zná."

K čemu je čtenáři informace, že redakce jméno toho člověka zná? Má to sloužit jako doložení toho, že se takový případ opravdu stal?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

9x
Dobrý den, jde o ochranu novinářského zdroje, aby nečelil za své svědectví/informaci případně útokům veřejnosti či policejnímu stíhání/soudu. Zdravím!
hodnocení

Jo jo, to je mi jasné. Díky za odpověď :)

hodnocení

8x
Jo. Ve skutečnosti je ale pravdivost takového článku pro běžného čtenáře stejně neověřitelná.
hodnocení

Právě to mi v hlavě naskočilo jako první věc: že si to může vymyslet každý a prostě... jak píšete vy.

Každopádně díky za vysvětlení :)

bapp
hodnocení

4x

Ano, kdyby někdo podal žalobu, oni mají důkaz, svědka. Tak aby tím rovnou odradili případné žalobce. vždycky mohu říct, máme tady zdroj, Ale jenom soudu

Samozřejmě druhá věc je, co ten člověk je zač, proč se bojí, ale kdo by chtěl zadarmo dělat nějakého mediálního otloukánka, že... meetoo a podobné. doufám že nemyslíš toto, to je hnůj ... když si někdo vzpomene po 20 letech

hodnocení

Rozumím. Dobré vysvětlení. Takové vysvětlení mi stačí. Díky :)

hodnocení

2x

Není podstatné jméno autora.

Podstatné jsou skutečnosti v článku uvedené, a to zda je lze ověřit či nikoliv.

Uvedení jména nemá nic společného s tím, zda se případ skutečně stal či nestal.

hodnocení

Tímto prohlašuji svou otázku za zodpovězenou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]