Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reakce dásně na anestezii - může bolet po 14 dnech?

Od: pajam odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
před 14 dny mi byla vrtaná spodní pětka. Ještě ten den se mi na dásní udělala nějaká reakce (nejspíš na tu anestezii). Přikládám fotky vývoje a současný stav. Když mezi zub zajedu nejmenším mezizubním kartáčkem, tak hned začne krvácet.
Moje otázka je hlavně - je možné, že mě ten zub či jeho okolí (těžko říct) bolí ještě skrz tuto poraněnou dáseň? Může tohle způsobovat skoro neustálou bolest?
Samozřejmě doufám, že to není bolest od vrtaného zubu, už jen proto, že podle všeho zub i okolí (i podle rtg) vypadají v pořádku a byla to v podstatě jen zkouška (převrtavala se stará plomba, jestli nedělá problém).
Děkuji.

Reakce dásně na anestezii - může bolet po 14 dnech?
Reakce dásně na anestezii - může bolet po 14 dnech? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Proč si nezaběhnete ráno k zubaři- na té druhé malé fotce je to jakoby tam byl nějaký zánět- ale jistěže fotka může zkreslovat...

pajam
hodnocení

Myslíte zánět dásně? Zubařky jsem se ptala a mám to zatím zkusit natírat gelem s chlorhexidinem. Za poslední rok jsem tam pečená vařená, tak nechci pořád běhat, pokud k tomu opravdu není důvod.

tohle není jít tam zbytečně - jasně je vidět že tam zánět je - nenechala bych se odbýt

Reakce dásně na anestezii - může bolet po 14 dnech? #3

liska5
hodnocení

2x

Trochu zanícené to je. Zkusila bych kloktat šalvějí, roztokem propolisu, nosit za tváří kousíček česneku /menší než čočka a měnit ho/.

Spodní pětka souvisí s trávením, nejvíc se žaludkem. Pak se zaměřit na pestrou zdravou stravu, která nedráždí žaludek. Omezit kafe, alkohol, ostrá jídla, potraviny se stabilizátory a konzervanty, ale i sladkosti, plísňové sýry... Déle kousat každé sousto, brát probiotika.

pajam
hodnocení

Děkuji za rady. Bohužel propolis nemůžu, ten jsem už zkoušela dvakrát a dvakrát mě pak pálila celá pusa tři dny poté. Šalvěj můžu. Zatím zkouším vyplachovat řepíkem, ten mám doma. Občas na to plácnu herbadent gel. S tím česnekem - myslíte dát za tvář kamkoli nebo přímo k tomu místu? K tomu by to asi pálilo předpokládám.
liska5

Ten česnek se dává za tvář kamkoliv, aby nevypadl, když jsou afty, aby to působilo v ústech desinfekčně. To Vaše chce zklidnit. Často se přidávají na pošramocené místo kvasinky, a proto se to nehojí. Ty ještě podpoří kombinace potravin např. koláč a syrové ovoce. Obecně kvasinky "přihnojíte" cukrem ve stravě a nápojích.. Ještě dobré jsou pastilky Tantum Verde.

asd1
hodnocení

1x

To je zánět dásně jak fík. Příčina nebude reakce na anestezii, ale spíš hygiena při tom vrtání - někdo před tebou tam byl se zánětem dásní a zubař si nechal stejný rukavice nebo něco takovýho...

Na poslední fotce to vypadá líp, na takový menší záněty je dobrý Kamistad. To na začátku bylo spíš rovnou na antibiotika. A chtělo to řešit hned druhý den, ne čekat dva týdny. Taky z toho mohl být chronický problém (tedy ještě může být)

hodnocení

0x
Potíral bych to Herbadentem.

okolik
hodnocení

0x

Pajan,žádný Herbadent v tomto stadiu nepoužívejte. Kdysi byl na bylinní bázi, což už dnes rozhodně neplatí. Líh NE.

Corsodryl nebo stačí kurkuma a potírat jí. Případně Šalvěj, Arniku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]