Nejste přihlášen/a.
Všiml jsem si, že bankomat mne vydal několik dvoutisícovek v perf.UNS stavu v postupce sériových čísel za sebou-T. Má tohle u sběratelů vyšší hodnotu než jenom nominální?
Kromě notoricky známé série E tam nic nepíšou. Ani nepíšou, proč je vzácná, a to tam mají vyjádření čnb k desetikoruně (mnohokrát přetiskované, ale beru, že opakování je matkou moudrosti), proč se taky nezeptali na tu dvoutisícovku série E, třeba proto mají taky nějakou prefabrikovanou odpověď, nebo by ji na základě toho dotazu stvořili.
Ani nepíšou, jaká dvoutisícovka vzoru 96 je teda vzácná, určitě ne všechny (normálně se s nima platilo, pamatuju že asi týden po jejich zavedení je dostali rodiče ve výplatě (vozili jim výplatu z Prahy) a bylo kolem toho pozdvižení, protože to skoro nikde neznali, ale pak se s ní dost běžně platilo, poslední jsem dostal někdy začátkem loňského roku v bankomatu a i předtím se dost často tahle původní série vyskytovala, nebyla to žádná vzácnost).
Sice nevím co je Uns
Ale ne, proč by měla mít postupka vyšší cenu? kdyby to bylo tak jednoduché, no tak by stačilo přijít do České národní banky pro postupky, z nových emisí
Většina těchto sběratelských nesmyslu, resp. jejich hodnota je dána pouze tím, Že existuje nějaký blázen, který je schopen za to zaplatit, smysl to nedává
Díval jsem se nyní na bazoš a někdo tam píše že je velmi vzácná a hledaná nová série T. Asi jich je málo?
U dvoutisícovek je údajně vzácná série E. V oběhu byly A, B (už neplatné), C, D, F a pak už jsou písmena jak z klobouku, tak si to nepamatuju, minimálně Z ale mám pocit že i to T. Každopádně písmeno E asi existuje (na aukru se občas nabízí, nikdy jsem si nevšimnul, že by se dvoutisícovka za třeba 10 tisíc prodala), jen z nějakého důvodu neni normálně v oběhu.
Vůbec poslední dobou jsou ta písmena všelijaká, dřív to šlo podle abecedy a najednou mám tisícovku L, stovku X a Y dvoustovku W, snad jen pětistovky se pořád drží svého G (E a F jsou asi už zrušené (A-D už neplatí) a nic nového jsem neviděl).
Vůbec by mě zajímalo, proč v tom dělají takový bordel, proč to jako donedávna nemůže jet podle abecedy.
Postupku člověk dostane při troše štěstí v bankomatu, je to taková zajímavost, ale jestli to má nějakou extra hodnotu, možná za 100 let ano, ale dneska to má jen hodnotu nominálu.
Těžko říct, co tím zedník myslel... každopádně to jsou blbosti, až dojde na lámání chleba, tak vám budou nějaké bankovky, sběratelské předměty nebo zlato k ničemu
Zatím, když je blahobyt, no tak to má sběratelskou hodnotu, čeho je málo, zato sběrateli ochoten zaplatit více.
pokud toho jsou jenom dva kusy, nebo bylo vyrobeno jen 1000 ks před 100 lety, no tak to má ohromnou hodnotu. Jako třeba nějaké 10 Kč, které se používaly ke kalibraci mincovních automatu... a nestahly se z obehu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.