Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hemoroidy z dlouhého tlačení?

Od: lucifer odpovědí: 4 změna:
Mohu mít hemoroidy, když jsem dlouho tlačil na WC? Stalo se to teď jednou. Nebo bych to musel dělat každý den, aby se tam vytvořily? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, takto jednorázově se hemoroidy určitě nevytvoří. Ovšem, při hodně usilovném a pravidelném tlaku na konečník (při časté zácpě) si tento můžete časem trochu vytlačit/vystrčit. Zdravím!
P.S. Hemoroidy jsou vlastně skryté křečové žíly, ale jinde, než na nohách.

hodnocení

2x

To si nemyslím, že by hemoroidy vznikly po jednom sezení na WC.

Článku o hemoroidech je na webu hodně. Tady je odkaz na jeden z článků:

drmax.cz/...

Já osobně mám dobrou zkušenost s lékem hemostop, viz. např.

benu.cz/...

liska5
hodnocení

2x

Především upravte životosprávu, abyste nemusel tlačit. Ráno nalačno sklenici vody, ke každému jídlu zeleninu, saláty,kyselé zelí, mezi jídly ovoce, místo rohlíků a bábovky k čaji, celozrnné pečivo se semínky a kefír, ořechy, cereálie,.. Ubrat živočišných tuků, čokolády, černého čaje a rýže. Více pohybu a tekutin.

Hemoroidy má skoro každý dospělý, mnozí sice někde vevnitř a zatím bez problémů. Je to v podstatě křečová žíla. A tak přidat, co obecně cévám prospívá: často jíst česnek a pohanku, mít dostatek vitamínů v pestré stravě. Omezit cukr, mléko, bílou mouku, které podporují záněty ...i v cévách...

lucifer
hodnocení

Děkuji všem za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]