Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Investujete do nemovitostí? Zkušenosti s SMV Invest

Od: veleminskatka odpovědí: 24 změna:

Zdravím,

pátrám po více zkušenostech s investicemi do nemovitostí. Konkrétně se mi jedná o společnost SMV Invest. S manželem bychom rádi investovali nějaké peníze a právě jeho kolega v práci si jejich investice velmi chválí. Hledám tedy více zkušeností od více lidí, než se finálně rozhodneme. Díky moc za odpovědi. :)

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Ne. Nikdy bych nedával žádné své peníze žádné investiční společnosti, žádnému fondu, žádnému prostředníkovi, zjednodušeně žádnému podnikateli, který by mi sliboval výnos aniž bych měl přístup do jeho účetnictví.

a k čemu by ti byl, ten přístup do účetnictví?

Myslíš HLADA, že na tebe čekají? Na ulici se toulá tisíce lidí, které jim to dají, jen když uslyší 20%, uvidí pronajatou kanclář a pána v saku výbornou znalostí mani-puly a nejlépe s.r.o. se základním jměním 1,-Kč.

Pamatuj si, že GURU (sekty) je vždy NEOMYLNÝ a jeho kontrola je NEMYSLITELNÁ.

Politici investují do zlata, i ti, co měli vysoké funkce v ČR.
Ale to není nějaky velký tajemství.
Dělají to i státy - Rusko, Čína, USA

hodnocení

3x

Tuhle společnost neznám, nicméně určitě diverzifikujte, já investuji na XTB do akcií podle svého výběru (předcházelo tomu dost studia, ale nic za to neplatím a jsem dlouhodobě ve slušném zisku), dále Investown (je zastřešený Českou Spořitelnou), něco málo na Bondster a Portu Gallery a nakonec do fyzického zlata a stříbra. Každopádně se o všechno starám sama, nevidím důvod, proč by z mých peněz měl někdo mít provize. Za tu trochu času stráveného studiemi mi to stojí. Proto jsem taky zvolila XTB a ne např. Portu.
Určitě si společnosti, kde budete chtít investovat, pořádně prověřte, opět opakuji, nastudujte si všechno o dané problematice, diverzifikujte a investujte jen peníze, o které si můžete dovolit přijít, investice vždycky nese určité riziko.

hodnocení

2x

Ano investujte, z vašich peněz se budou platit pohádkové mzdy GURUú (investičních strátégů) drahé kanceláře, prosti ... ehm sekretářek a drahé auta ... koupí pár bytů, pole, aby se neřeklo, že byla naplněná skutková podstata podvodu, ...

Ty zatímní provize či úroky vyplácí pan PONZI

Doporučuji investiční společnost KRADEX, LTD, street Debth 1, Republic Banana

hodnocení

0x

Nikdy neviete, ake je pozadie tej spolocnosti a aj ked je dnes v poriadku, zajtra sa vedenia zmocnia nejake divne osoby a vytuneluju to cele. Potom (mozno) dostanete 5% vlozeneho, ked sa skonci konkurz. Sikovny pravnik tam narobi take presuny majetku, ze vymozitelnost toho naspat bude blizka nule. Ovela menej rizikove je nakupit nejake fondy, bud cez banku alebo priamo. Ak uz chcete nehnutelnost, tak si kupte nieco vlastne, s cim ale su spojene naklady a cas potrebne na manazovanie najmov a pod.

5%? Tak možná na Slovensku ... kde za podstatou jde všem pouze jistina.

Ale tady žijem ve Ceském Zlodějově, kde Finanční úřad si z konkursní podstaty jako první ukrojí vše včetně penále. Takže výnos berou jen ti zajištění v prvních skupinách ... VZP + MSSZ + banky ATP

hodnocení

0x
Jak už psala Sandra, zkuste mrknout na investown, je to ručené dalšími nemovitostmi a je na cestě posvěcení ČNB, takže se vylepší rating. Dále portál podílů, je to vaše, zaplatíte vklad na katastr. Anebo nejjednodušší cesta přes kteréhokoliv brokera realitní ETF, kde je tisíce nemovitostí, většinou velké komplexy, kanceláře, kina, obchody atd v jednom ETF. Dividenda každý měsíc. Nebo také akcie, nejznámější Realty income, aktuální výnos 6,% Na druhou stranu mnohem více diverzifikované bude celosvětové ETF, případně ETF na americký trh, dlouhodobý průměr 8-10% ročně.

slovarm
hodnocení

0x

Osobně, osobně kdybych mohl vrátit čas na ten rok 2006, tak bych kupoval za všechny volné finance FYZICKÉ investiční zlato, nikdy nekupujte bezcenné papírky, certifikáty apod. o držbě zlata, stříbra, platiny, iridia atd. druhou stranou. Tehdy jsem se koukal na historický graf ceny zlata a to už tehdy v letech 2006/2007 s vypuklou katastrofickou US hypo krizí značně stoupalo, ale pořád bylo cca kolem 500-700 USD, jenže desítky a desítky let předtím se drželo kolem cca 200 USD a nikdo nemohl tušit, zda tam zase nespadne...Do žádné, žádné "investiční" společnosti bych nedal ani grešli, nefunguje to ani v době míru a stability, natož nyní v době válek a zelenorudých a Fiala GD EU fanatiků. Dnes má cenu doslova halda černého či hnědého uhlí, fyzické zlato držet, ušlechtilé trvanlivé potraviny jako zázračné sadinky např. atd. Žádné papírky (s vyjímkou známek) nejsou v dnešní době jistotou, natož elektonicky zapsané držení akcií, elektronické peníze CZK, €, USD natož papírové že. Kryptoměny jsou Tunel. Doporučuju sledovat prof. Oldřicha Rejnuše na YT, ten vám mj. objasní blízkou budoucnost eurozony a EU...

racio

Když je to fyzické zlato tak skvělé, proč se vracet do roku 2006? Stačí pár kilogramových cihel koupit řeba dnes. To je podobný výplod, jako argumentovat, že se chci vrátit do roku 2003, kdy akcie Mc Donalds Corp stále 16 USD a dneska stojí 268 USD. Jak říká kpt. Danko - vybudete nějaký sofistikovaný mudrlant.

No a v roce 2008 bylo zlato za 1000usd, jenže dolar se jaksi propadl až na 14kč. Takže by bylo dobré uvádět cenu zlata v korunách, jelikož měnové riziko už nikdo nezmiňuje.

hodnocení

0x
Jakou částku chcete investovat a jaký roční úrok, by jste si představovala?

hodnocení

0x
Tahle investice je totální kravina.
Jako řemeslník jsem dělal i u politiků, oni investují do zlata.
Zlato vždy bylo, je a BUDE perfektní obchodní komodita
Zlato už dávno není perfektní komodita, nedává žádný výnos, je to jen cyklický kov.
Zlato je komodit, které se vyhýbají velké výkyvy.
Žádný realitní bubliny.
Proč by nějak moc vzbuzovali zájem o zlato, čímž by sponovali jeho cenu nahoru, když ho teď v poklidu skupují největší ekonomiky světa(i samotný státy) a společnosti.
To by bylo blbý tu cenu zlata sponovat, když si potřebuji nahrávat co nejvíc to jde teď.
Cenu můžou vyhnat přes burzy později ;)
Oni vědí co dělají a na tom taky založili svoje bohatství - na spekulacích
Ale nehodlám se tady hádat...
racio

Politiky nemůžete brát jako dobrý příklad. Jim nejde v tomto případě o růst hodnoty majetku nebo pravidelnou dividendu. Oni potřebují vyprat špinavé peníze, které získali za obětavou práci pro všechny dělníky, rolníky, pracující inteligenci a parazity všeho druhu. A k tomu, je fyzické zlato zvlášť vhodné, jelikož jeho nabytí a držení se nikde neeviduje.

Však se nehádáme, nejsme VEpři :) Jen říkám, že jakmile zlato vyroste, všichni v něm vidí dokonalou investici. Je nutné říci, že když je na trzích nervozita, vysoké sazby, inflace, tak investoři opouštějí akcie a hotovost přesouvají do zlata, protože i hotovost je v té době více riziková a citlivá na změny úrokových sazeb. Jakmile se situace uklidní, začnou sazby klesat a začíná oživovat ekonomika, začne přesouvání aktiv ze zlata zpět do akcií. To platí, vždy. A bylo to tady i před deseti lety v případě hypoteční krize a jakmile zlato začalo růst až na cca 1900 USD, tak lidi se opět vzbudili a nakupovali zlato za všechny úspory jak šílení. V té době jsem tady psal že zlato je zralé na prodej a místo zlata brát nemovitosti. Byl jsem tady za blázna, nemovitosti byly mimo zájem, nikdo je nechtěl, i soused měl problém prodat byt za milión, nabídky dostával za osm set tisíc a podobné ceny. Nakonec mě poslech, byt si nechal a dneska by ho hravě bez mrknutí oka prodal přes 4mega, tedy cca pět x tolik. Kolik vydělal na pronájmu to nevím. Někteří zde nakupovali zlato za 400tis na samém vrcholu cca 1900usd. Poté zlato kleslo někde mezi 1000-1200usd a i když jsou dneska na svém, 1900-2000 USD, tak nejsou na svém , protože je nutné započítat inflaci za těch cca deset let a ta byla vysoká. Jen za poslední dva roky občané přišli o třetinu svých úspor. A zlato během těch deset let nevyplatilo žádný úrok,dividendu nebo jedinou korunu zisku. Takže neváhejte, sledujte sazby v US a jak začnou klesat, zlato musí pryč.

Politici nebo i centrální banky nakupují zlato především proto, protože nevěří české koruně a ani euru. Celosvětově hraje prim americký dolar a ještě dlouho bude mít dominantní vliv. I když ČNB nakupuje tuny zlata, stále ještě nemá zásoby takové, jak za zlatého standardu. ČNB má jen hromady hotovosti v USD a eur, kterými mohla na začátku války ubránit korunu proti oslabení a vysoké inflaci dodnes a bohužel to neudělala, proto jsme tam, kde jsme. Nákupem zlata přesouvá hotovostní korunové a eurove rezervy do dolaru, které nemá takovou inflaci. V US je inflace 3% ale sazby 5,5%. U nás inflace 15 a sazby 7, takže reálná ztráta. ČNB také nakupovala za miliardy akcie Applu a Tesly, opět upevnit zásoby do dolarových aktiv. Česká koruna je velmi labilní riziková měna a euro proti dolaru taky není ideální ve své stabilitě. Amerika je největší globální ekonomika světa a když si tam jen trochu prdnou, pozná to celý svět.

pi
Zlato je hedge a ne investice. A do papiroveho nebo fyzickeho?
Naklady na prodej fyzickeho seberou 10% a k tomu jeste riziko skladovani a ukradeni… ale proc ne, treba 2% investicniho majetku tam klidne dejte a pak vykladejte: investuji do zlata. Ale za vykradenej kvartyr to asi nestoji

hodnocení

0x
rozdělení aktiv ČNB. Zlato 1,3% podíl.

youtu.be/...

mll

čnb se zlata dávno zbavila. Prý je dnes (roz. tehdy) moderní investovat do eur a akcií. Vybrala si dobu před tím, než cena všech kovů na světových trzích poskočila v krátké době na desetinásobek. Eura nakoupená tehdy za cenu kolem 40 korun to taky byla skvělá investice. No ale čnb zde není proto, aby vytvářela zisk, ale proto, aby pečovala o českou korunu a podobné věci.

janmatejka
hodnocení

0x

Zdravím, minulý rok 22 jsem byl také osloven touto společností... obavy byly, nakonec jsem se rozhodl že to zkusím, trochu jsem se optal, do čeho je investováno, jaké jsou záruky a tak dále.. nic špatného se samozřejmě nedozvíte.

Je to jako s příslovím, kdo se bojí, nesmí do lesa. obavy budou mít lidi vždy.

Takže za ten rok co uběhl bylo zatím vše bez problémů, vše dle smlouvy, kterou jsme uzavřeli.. čeká mi ještě jeden rok,ale uvažuju o opětovné investici..

JM

janmatejka
hodnocení

0x

Zdravím, .. nic špatného se samozřejmě nedozvíte. Rozhodnutí bude vždy na Vás samotné.

hodnocení

0x

Byl bych opatrný s těmi korporátními dluhopisy. Ručení žádné, riziko ztráty vysoké. Stačí menší problém na realitním trhu a už se to sype. Státní dluhopisy jsou v podstatě bez rizika a výnos muze být podobný. Nebo třeba ETF na index sp500, že zkrachuje 500 největších US společností je málo pravděpodobné a výnos za posledních 5 let dělá 100%.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]