Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, co obnáší práce v domově důchodců. Jsem laik, mám jen zkušenost z nemocnice jako sanitářka. Jinak mám pouze střední zemědělskou školu. Co vše ta práce v domově důchodců obnáší? A kolik čistého pracovníci berou?
Děkuji za info
Tazatelka , kurz zřejmě absolvovala, jinak by ji v nemocnici nenechali pracovat.
Budete pečovat o seniory, podávat stravu, zabezpečovat hygienu, včetně přebalování. péče o zubní náhrady, doprovod na ošetření, směnnost, údržba pokoje, péče o prádlo. Spolupráce s fyzio, program na volný čas. Fyzickou zdatnost.
Asi hrubý výčet , co mne tak napadlo.
Ohodnocení netuším, ale asi se z něj nezbohatne, neustále někoho hledají.
Já pamatuji z předloňských častých návšev v domově důchodců, že tam chodily na víkendy brigádníce. Zdali to byly studentky zdrávky, či si chodily přivydělávat netuším.
Ale když zajdete do důchoďáku v okolí, určitě se domluvíte na nějaké brigádě, výzkumu, zkušenosti, tak jak si to nazvete.
Pak to zažijete na vlastní kůži.
Jen vím, že některé pracovnice, sestry mají klidné klienty, v jiných patrech mají více nemocné, nahoře byli jen ležáci, čekají na spásu...
Klobouk dolů, před většinou pracovnic, páč to musí člověk dělat z lásky k bližnímu.
Manželka to dělá, říká se tomu tuším pracovník přímé obslužné péče.
Řekl bych, že na to musí mít člověk povahu a mít schopnost držet si určitý odstup a "nebrat si práci domů".
Já bych na to neměl.
Samozřejmě je rozdíl, pokud se dělá na normálním oddělení a nebo třeba na oddělení s demencí nebo Alzheimerem.
Co se týče ohodnocení, není to úplně špatný, ale je to plně zasloužený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.