Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Mé známé bude končit pronájem hrobového místa. Vzhledem k věku a hlavně vzdálenému bydlišti nebude smlouvu obnovovat. Podle informací správce hřbitova zlikviduje obrubníky i pomník správce sám na náklady pronajímatele. Nebo se o vše postará sám pronajímatel. Má smysl kontaktovat kameníky? Dají se ještě žulové obrubníky a mramorový náhrobek nějak využít (přeleštit, zmenšit..) a zpeněžit? Samozřejmě mohu zdejší kameníky kontaktovat, ale třeba má někdo ze zdejších rádců zkušenost.
Před dvěma roky jsem nechala likvidovat hrob po příbuzných, které jsem ani neznala. Zavolala jsem na obecní úřad, tam mi dali odkaz na hrobníka. Za 4 tisíce všechny kameny odstranil, místo upravil a zatravnil. Dobrá práce. Je mi to trochu líto, ale nemá cenu udržovat hrob, do kterého už nikdo pochován nebude.
Kameník použije nanovo po přeleštění. Záleží z jakého materiálu je tělo a postranice hrobu. Žula, přrodní kámen určitě bude zájem,Teracco nebývá tak oblíbené z hlediska životnosti.
JInak kamenictví věšinou urnové pomníky v různých barevných škálách dovážejí např. z Rakouska. Impala, Ithaka a pod.
Kameníci zhodnotí a použijí např. rozřezané desky na podlahu, schody, podschodnice, parapety, nebo zmíněný náhrobek, urnový pomník apod.
Jen ve většině připadů při renovaci hrobového místa likviduji za odvoz, nejsem si jista zda vykoupí. Prostě zkuste oslovit kameníctví v dané oblasti a uvidíte. Odvážet obrovské bloky k renovaci, není zcela jednoduché a musejí si půjčovat techniku.
Netušíme zde jakou technikou disponují. Určitě nutností je auto s rukou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.