Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrážka na kůži co to je?

Od: mcgyver® odpovědí: 13 změna:
Někdy, když jedu na kole nebo nesu něco těžkého se mě udělá vyrážka nad kotníkem viz. fotografie co to je? Po nějaké době to zmizne.
Vyrážka na kůži co to je?
Vyrážka na kůži co to je? #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

To je problém jemných vlásečnic v kůži. Jak to jednou začne, bude se to vracet. Mně se to jednou udělalo po túře v horku. Půl roku nic, a po jednom výletě znova. Je to cévní záležitost. Kožní lékařka mi nic nedala, jen se ptala, jestli nemám zvýšený krevní cukr a že to mám promazávat, aby kůže byla pružná. Jelikož to je cévní, uživala jsem kapky Korolen /raději dětské dávkování/ a mazala Ruticelitem. Ten používám pořád, i když flek zmizel. Je lepší si koupit co největší balení s dávkovačem - profesionál. Hodně drahé, ale pomáhá. Ty sklony Vám ale zůstanou. Souvisí s věkem, mně to začalo asi v 67 letech. Teď po dalších letech je ta kůže nad kotníky jakoby nahnědlá. Konzumovat vše, co prospívá cévám /pohanku, česnek/.

okolik

Jojo taky mi to tak přijde.

liska5

Už se to tady ale jednou řešilo, podobný dotaz tu byl. Taky jsem psala, že přesně tohle znám. V tom akutním stadiu to jakoby lehce trne a hřeje. Původně jsem myslela na reakci na nějaké traviny, prach nebo jak šlehá látka z nohavice.. Jinak to mizí postupně tak 14 dní, ale pořád tam zůstává taková nenápadná mapa. Zkusím najít foto mojí nožky s tím flekem.

okolik

Cévní záležitost

liska5

Ještě dodám, dejte si pozor, abyste se v těch místech nezranil. Já se škrábla o drát, a dlouho a špatně se to hojilo. Jinak vadí dlouhé sezení a horké koupele / termály/. To raději sprchu teplá-studená střídat. Taky vadí dlouhé sezení. Má to logiku, krev tolik neproudí. Chce to spíš chodit. A to mazání v podobě výživného hydratačního mléka. Vazelinové masti ne, to kůže nedýchá. Tyhle záležitosti bývají rodové. Máme tak trochu zaděláno na bércový vřed.

liska5

Jo a kupujte si ponožky pro diabetiky. Prostě zdravotní, s volným lemem.

okolik

Pán se nevydřil zda je užívá nějaké léky?

Nehty má v dobré kondici, ale o diabetika by se jednat mohlo. Rovněž doporučuji nosit ponožky bez gumového lemu.

Liška to trefila. Je to cévní problém, mám něco podobného, i když ne takhle hrozného. Červenají mi nohy od kotníku asi do půlky holeně a pálí jak čert. Máme to rodový po tatínkovi, bohužel. Mažu si nohy Hirudoidem a beru Detralex, stejně nepomáhá ani jedno, vyhozené peníze. Mám nosit kompresní punčochy a nesnesu je.

Teď mám daleko větší problém deset dnů, kdy mi doktorka vnutila chřipkovou a covidovou injekci najednou. Nikomu to nedoporučuju. V Praze to dávají se 14 denním odstupem minimálně, ale v našem prdelákově jsou chytřejší. Lituju, že jsem si to dala.

kacenka

Necháte se opíchat kdejakým sajrajtem a pak se divíte,že máte covid a chřipku.To chce česnek a psí sádlo.

liska5

Mně teda očkování na covid nic nevyvolalo ani nezhoršilo. Jednu dávku na covid i chřipku naráz mi doktor vnutil, že jsem riziková kategorie a že je to běžné. Já ji moc nechtěla, protože chřipky nemívám a dosud jsem očkování proti chřipce odmítala. Stalo se, a nic. Takže, jak kdo.

kacenka

Hlavně by si měl uklidit ten bordel - bincem to ani nazvat nejde.Pak ať se nediví že má vyrážku.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, možná potničky - kožní lékař by to mohl vědět přesněji. Zdravím!
euc.cz/...
doplněno 02.11.23 22:47: Tvoří se při zátěži nebo při sportu, což odpovídá Vašemu dotazu. Vytvoří se a po čase zase mizí, ovšem nepříjemné to je.
doplněno 03.11.23 00:00: mcgyver - jak vidíte, jednoznačná diagnóza zde není, tak stejně musíte za doktorem. Některé zkušenosti nejsou přenosné, chorob je "hafo"a internet neléčí.
okolik

Nesvírají vám gumičky od ponožek nohy? Směrem dolů od kotníku výsev nemáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]