Ahoj, s manželem spolu čekáme holčičku. "Problém" je že on už má dva syny (12 a 8) ve střídavé péči a kvůli ním se chce na rok, dva přestěhovat od nás do bytu. Jako důvod uvádí že by to jinak bylo pro nás náročné, jeho kluci jsou divocí, starší má adhd takže by malou rušili a ona by naopak mohla rušit je pláčem. Mě se to celé pochopitelně nelíbí, chci žít jako rodina, ne jako samoživitelka. Navíc u nás bude manžel jen dva víkendy v měsíci, chtěla jsem aby byl s námi aspoň přes ty týdny, co bude bez dětí. Jenže on ty týdny i pracuje delší dobu, takže by se mu to nevyplatilo, navíc by ho opět mohla večer malá budit. Já jsem z toho zoufalá, věděla jsem že to bude náročné, když má děti, ale tohle by mě nikdy nenapadlo. Bojím se aby v tom nakonec nebyla jiná žena, takže mám určitě v plánu manžela někdy nečekaně přepadnout, když bude sam a uvidím jestli je opravdu sam. Já jsem se těšila jak budeme rodina a místo toho čekám na rozvod, je mi z toho smutno už jen kvůli miminku. Může mi někdo poradit,jak manžela přesvědčit aby si to rozmyslel?
Pomerne logicky vysledok plodenia dietata s chlapom, ktory uz dve odrastenejsie deti inde ma. Poradit vam neviem, ak sa raz chlap rozhodne ist prec, tak cim viac ho budete presviedcat, citovo vydierat a robit ziarlivecke sceny s prepadmi, tym viac si bude isty spravnostou svojho rozhodnutia.
To dieta bolo planovane a chcel ho silne aj on alebo ste skor vy veci zariadili tak, aby bolo decko na ceste?
Ony se neponižují, anebo to spíše takto nechápou. Jsou prostě zoufalé, tomu se rozumět dá, ale zase je potřeba se k situaci postavit čelem a ne vyhrožovat, prosit, nebo dokonce ho špehovat.
Nikam ho nechoďte špehovat. Co Vám to přinese, když zjistíte, že v tom je jiná žena? To se zhroutíte. Shodíte se a jemu se zpátky už určitě nebude chtít. A když ho nenačapáte, tak mu stejně dál nebudete věřit. Jste těhotná, nejdřív myslete na tu holčičku. Učte se žít nezávisle, neviset na něm .
Víte, první věc, která mě vždy u ženy zajímala, jestli má děti. Pokud jo, zařadil jsem bleskovou zpátečku, i kdyby se mi líbila sebevíc. Neměl jsem nikdy zájem za a) dělat někomu náhradního fotra, za b) aby žena byť jen řešila cizí fakany, aby odcházely peníze z rodinného rozpočtu na cizí fakany, pokud by je neměla v péči. Vy jste šla do chlapíka se dvěma dětmi, z nichž min. jeden je malinko retardovaný. ADHD je pouze moderní cool označení pro dřívější diagnózu lehké mozkové disfunkce. Paní, co jste si navařila, to máte. Váš chlap se pro něco rozhodl, nemá cenu se ho snaží přesvědčit a jestli se za rok, dva nebo kolik vrátí, to vám dnes neřekne možná ani on sám.
Trvejte na tom, že chcete být rodina jako celek a kluci budou touto součástí taky.Dnes má adhd každé druhé dítě,na to nech se nevymlouvá,děti musíte spolu zvládnout.Manželovi sdělte, že ho vy i holčička potřebujete a v žádném případě nepřichází v úvahu odchod z rodiny.Jestli nemá nekalé úmysly,měl by na to přistoupit.
Sdělit starýmu "v žádném případě nepřichází v úvahu odchod z rodiny" je fakt úplně to nejlepší...
slovan
Mě na takových konstelacích vždy fascinuje, kde je v tom všem ta neomylná, ženská intuice se kterou dotyčná některé muže ignoruje a k jiným se vrhá, aby po čase zjistila, že se zase spletla... Chudáci děti :-/
Svoju ulohu tu zohravaju aj tehotenske hormony, ktore evolucne spravne zene hovoria : nemozem ostat sama v jaskyni s deckom, ked vonku obchadza sablozuby tiger.
Ano, dnes má ten šavlozubý tygr podobu cen energií, bydlení a dalších důležitých životních nákladů.
slovan
Nešiřte tu dezinformace. Onehdy jsem zahlédl veliký plakát, který nechal obětavě, na svoje náklady, vytisknout nějaký Vláďa a tam psal, že už skončilo vydírání ruským plynem. Taky elektřina brzy zlevní, i potraviny, mzdy rostou, inflace klesá, na ulicích bezpečno, práce pro všechny i bydlení pro mladé ( stačí dva, tři miliony, to má dnes přece každý student ).
On musí chtít sám od sebe být s vámi. Kdyz on nechce, tak to je konec. I kdyby se vám ho podařilo přemluvit, tak takový vztah vy vám stejně moc štěstí nepřinesl. Nebyla by jste klidná, neboť nějaké podezření už tam je.
Snažte se přesvědčit ho, že to spolu zvládnete i s jeho dětmi. Pokud si říct nedá, tak se obrňte trpělivostí, chovejte se k němu stále mile, nešpehujte, pak byste to musela rozseknout sama, kdybyste zjistila nevěru. Jediná možnost je, nechat ho, ať časem sám vyhodnotí, která je lepší. Proč by měl zrovna natrefit na svou osudovou? Dejte jim čas se lépe poznat, ono se ukáže a možná, že se k Vám rád ještě vrátí, ale větší šanci máte, když si bude myslet, že o nevěře nic nevíte. Měl by jednodušší návrat. Ale vím, že pro Vás to bude nesmírně těžké, je třeba myslet na výsledek a obrnit se trpělivostí. Třeba Vás ale opravdu jen nechce zatěžovat svými dětmi? Musíte cítit jaký vztah s ním máte. Pokud dobrý, tak může mít třeba obavu, abyste se nakonec nerozvedli kvůli jeho nezvladatelným dětem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.