Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se fixace elektřiny u ČEZu na 3 roky?

Od: lopatka odpovědí: 14 změna:

Vyplatí se fixace elektřiny u ČEZu na 3 roky?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

To kdyby jeden věděl. Nikdo si netroufne říci, co bude za půl roku a ne tak za 3 roky. Motáme se v tom úplně všichni. :-D jen si myslím, netvrdím, ale jen myslím, že když mohu platit cenu, která je teď, pak je lépe ji zafixovat a už se nestresovat, že jsem mohla mít 100kč každá měsíc v kapse, jestli slevní. O horentní částky stejně nepůjde.

hodnocení

5x

Fixace se nevyplatí, nejlépe je mít dlouhodobou smlouvu na neurčito, pak to kopíruje trh s minimálním rozpětím.

jp

Přesně, mám to taky tak. Kvůli pár stokorunám, bych se nikde nevázala.

To můžou být i tisíce, třeba můj dodavatel se na strop ani nedostal, poněvadž měl pro mě nakoupeno a letos už několikrát slevnil. Jak El tak plyn. Innogy i ČEZ mají reklamu, jak slevnují, přitom jsou stále nejdražší. Innogy dokonce fixovaným zákazníkům opět zvedá ceny. Nejlepší fix jsou spotové ceny, sice jsou velké výkyvy zima léto,ale v konečném součtu to vyjde levněji, protože člověk neplatí riziko u fixovanych cen, které si dodavatelé účtují pro případ růstu cen na burze

willi
hodnocení

3x
Jediný fix, který jsem kdy v životě měl, byl, když jsem byl u Skautské energie. Ta na tom měla založený model, že se soutěží fix na dva roky. Při prvním záchvěvu trhu jim to celé krachlo a můj dvouletý fix vydržel necelých 10 měsíců. To mě z uzavírání fixů vyléčilo. Prostě když to ta firma nebude chtít dodržet, bude-li to pro ni hodně nevýhodné, tak to nedodrží, a vy s tím neuděláte nic. Dokonce mám takový dojem, že u nově uzavíraných fixů už tam mívají nějakou noticku v obchodních podmínkách, že v případě mimořádně nepříznivého vývoje na trhu, mohou s cenou stejně hnout. V podstatě jediná jistota u fixu je, že kdyby šla cena hodně dolů, vám nepůjde.
Tak tak...

hodnocení

1x

Jelikož čekám pouze horší časy, zafixoval jsem sobě i otci na 24 měsíců u EONu - počítám, že tento dodavatel nebude ze své strany smlouvy rušit, jako to dělaly jiné firmy.

Ale jestli jsem udělal dobře uvidím za 24 měsíců.

111®

Mám fix taky a právě jsem koukal na ceník a je podstatně dražší než mám já fix. Ale je otázka co budou nabízet dále. Ale jestli zdraží drátovné tak s tím nic asi nenaděláme, asi potřebují vybrat na Dukovany

jendad

Dukovany jsou za pár šupu .

Ale musíte zaplatit dotace na soláry a především zálohy a infrastrukturu (decentralizace) . Prostě když budete posílat elektřinu ze soláru sousedovi z druhé části města , tak tu sít někdo musí zaplatit . A ty výkyvy zaplatí jedině spotřebitel . Stát na tom vybere DPH a jen se bude tlemit.

Jendad protože vláda je zkorumpovaná od uhlobaronu. Dodnes neexistuje sdílení energie, úložiště také zákon nezná a jiné další výhody oze, které za hranicemi fungují ke spokojenosti všech.

hodnocení

1x
U ČEZu se nevyplatí absolutně nic.

hodnocení

0x

Dnes se v denním tisku píše:

Domácnosti si v příštím roce na regulované části ceny energií připlatí tisíce korun ročně. Regulovaná složka elektřiny pro domácnosti vzroste podle návrhu Energetického regulačního úřadu (ERÚ) oproti letošnímu roku o 71 procent, což bude znamenat zdražení v průměru asi o 1408 korun za megawatthodinu (MWh) s DPH.

idnes.cz/...

Co tím chcete říct? Jedná se o regulovanou složku a né o cenu silové elektřiny. To znamená že vy tuhle cenu nijak neovlivníte. I když si zafixujete cenu siloviny, tak stát vám zdraží právě tu regulovanou složku a vy stejně zaplatíte víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]