Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Den otevřených dveří na ZŠ

Od: milos* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, měl bych dotaz.
Naše dítě navštěvuje poslední rok školku a tak začínáme přemýšlet na jakou ZŠ bychom ho přihlásili.
Nevíte kdy bývají dny otevřených dveří?
A jak to celé funguje? První se tedy navštíví v den otevřených dveří školy a pak se vybere jen jedna a podá se přihláška? Nebo je možné vybrat třeba 2 školy a pak se rozhodnout kterou vybrat nebo na kterou dítě vezmou?
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Že by se na ZŠ řešil nějaký den otevřených dveří, to si nejsem jistý. Dle místa bydliště máte nějaký spádový obvod do kterého patříte. Samozřejmě jsou i výjimky jako speciální školy, nebo školy s uměleckým zaměřením.
Na dotaz mi vyhledávač vyhodil několik dnů otevřených dveří. :)
Asi nejlepší bude pro pana Miloše sledovat weby nebo sociální sítě škol.
lmgify

@martincakl: Nemusí se chodit do spádové školy ( Školský zákon §36)

milos*
hodnocení

Podívám se ještě na stránky škol, kdy to bývá.
Myslel jsem, že teď teď někdy to bývá.

už mám děti velké, takže netuším, jak moc jsem mimo. u nás na ZŠ oficiální dny otevřených dveří bývaly před zápisem. ten je někdy v březnu/dubnu, takže bych ho očekávala zhruba v únor/březen. pak ještě byla možnost prohlédnout si školu v rámci některé ze školních slavností, ty byly i pro veřejnost. u nás to touhle dobou (kolem Mikuláše) býval tzv. Den školy - pro rodiče prvňáků slavnost čtení, pro ostatní třídní prodejní stánky, taneční a hudební představení a tak.

ale tedy popravdě netuším, jestli se u nás ještě oficiální DOD konají. škola má přetlak spádových uchazečů, asi tak jako i ostatní školy po okolí. tak jako tak se mezi školami v podstatě vybírat nedá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]