Nejste přihlášen/a.
Dobrý den zhruba začátkem roku 2022 jsem podal trestní oznámení a podal jsem křivou ( smyšlenou ) výpověd kdy na základě mého podaného vysvětlení ( navíc kamrád který zalhal jako svědek v můj prospěch ) policie zajistila ( blokovala v bance ) částku 30 000 kč do ted. Jediné dvě škody které vznikly jsou zajištěním peněz na učtu ( uroky z prodlení ) a případně nemajetková ujma. Pokud jsem se tímto mým chováním dopustil třech trestných činů s minimální škodou, nebyl jsem nikdy trestán, rejstřík trestů bez záznámů, normálně pracuji a vedu řádný život, je možné že pokud by mě státní zástupce na podnět policie obžaloval že NEBUDE uložen nepodmíněný trest tzv odnětí svobody ve vězení? Jak velkou roli by hrálo mé případné nepřiznání či přiznání viny ke spáchání trestného činu? Původně šlo o MÉ trestní oznámení ohledně podvodu nyní se pouze prošetřuje a dokazuje že jsem podal křivou výpověd a přesvedčil kamárada aby vypovídal jako svědek v můj prospěch. Toto není výmysl,vtip ani troll, za normální odpovědi předem děkuji.
§ 346
Křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek
(2) Kdo jako svědek nebo znalec před soudem nebo před mezinárodním soudním orgánem, před notářem jako soudním komisařem, státním zástupcem nebo před policejním orgánem, který koná přípravné řízení podle trestního řádu, anebo před vyšetřovací komisí Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky
a) uvede nepravdu o okolnosti, která má podstatný význam pro rozhodnutí nebo pro zjištění vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, nebo
b) takovou okolnost zamlčí,
bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.
(3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 v úmyslu získat pro sebe nebo pro jiného prospěch, nebo
b) spáchá-li takový čin v úmyslu jiného vážně poškodit v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu.
(4) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny,
b) způsobí-li takovým činem značnou škodu, nebo
c) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného značný prospěch.
(5) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,
a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu velkého rozsahu, nebo
b) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu.
O tom, jak pracují OČTŘ mi vysvětlovat nemusíš, mám s tím poměrně nedávnou skušenost, která mě kromě peněz, ztráty řidičáku (a tím i práce) a podmínky, stála - a to slovo chci zdůraznit, hlavně spoustu nervů a depresí kdyby jen mě, ale zejména mé ženy. To poslední byl trest největší.
Já jsem se vždycky ke tvzení některých odsouzenců "jsem nevinnej" stavěl skepticky, ale dnes musím připustit, že v kriminálech určité procento zoufalých neviných bude.
PS: Já jsem totiž u soudu nabyl dojmu, alespoň v mém případě, že vůbec nejde o spravedlnost, ačkolli to může z mé strany znít neobjektivně, připouštím.
Takový soudní znalec kupříkladu předkládá za svůj úkon u soudu složenku za svou "práci", která se pak zakládá do spisu. V tomto případě netvrdím, že šlo o kreativní nakládání s důkazy, ale psíše o odfláknutou práci. Proč by měl znalec něco složitě studovat, když cosi načmárá, dejte mi za to peníze a nazdar. A když pak navrhuješ vyšetřovací pokus na místě, kde by se jistě přišlo na nové skutečnosti, které by proces zřejmě nasměrovaly jinak, tak ti to soud shodí ze stolu jako nadbytečné, a policie, prokurátor a soudce mají "čárku". Není čas, nazdar, další!
Tři až deset let v ,,teplákách,, to vydržíš.Co se tak strešuješ? Dostaneš jídlo,ošacení,střechu nad hlavou a žádný starosti se zdražováním energií.Když budeš hodnej,tak i manžel se najde.
@mnd nestresuji se, normálně se ptám. jistí influenceři známí na sociálních sítích prodávali anabolické steroidy jako doplnky stravy a navíc byly nalezeny i pravé anabolika i drogy a stejně jenom podmínky a pokuty a ještě jim zbylo dost peněz z prodeje. navíc dva měli už něco v rejstříků trestů, takže s minimální škodou sedět opravdu nepůjdu. zbyteční a otravní lidé jako vy. navíc se slušně zeptám a ještě tak to odepisujete.
Doporučuji vyhledat schopného advokáta, který vám vysvětlí, co a jak máte udělat, abyste z toho vyšli oba co nejlépe. Osobně znám případ, kdy jeden člověk se dopustil trestného činu, jeho kamarád křivě svědčil v jeho prospěch. Dostal podmínku, jeho kamarád za křivé svědectví rok natvrdo.
TAk kamarád svědek se buďto při prokázání křivého svědectví dostatečně nekál, anebo měl už vroubek z minulosti. Pokud je člověk bezúhonný, tak jak o sobě tvrdí tazatel, tak by to byl rok s dvouletou podmínkou. Ale záleží taky na okolnostech činu a podobně. něco jiného je křivé svědectví u vraždy se stotisícovým úplatkem svědka a jiné zase u čorky za 30 litrů, že...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.