Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkdy musím platit zdravotní pojištění

Od: buldas3000 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, když jsem skončil v zaměstnání na dohodu 25.10. a mám v plánu být teď osoba bez zdanitelných příjmů, tak těch 6 dnů zbývajících do konce měsíce za mě ještě hradí zdravotní poj. zaměstnavatel, že? Do prohlášení obzp pro pojišťovnu, mám tedy napsat, že platí ode dne následujícího měsíce, tedy 1.11.? a nebo 26.10?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pojištění se platí za kalendářní měsíc. Jako OBZP si ho budete platit od listopadu.

hodnocení

0x
Pozor na duchodove pojisteni. Není povinné, ale nepojistena doba se nepočítá na duchod (starobni, invalidni...).
Nejnizsi dobrovolná částka je 2823kc měsíčně.
Do 55 let by se bere 1 rok v evidenci na UP jako náhradní doba důchodového pojištění. Nad 55 let další 2 roky.
Pokud jste odpracovat 12 měsíců během posledních dvou let, měl byste nárok na podporu v nezaměstnanosti.
janacek

Nemusí odpracovat a bude dostávat PvN.Stačí např.doložit opatrování o osobu blízkou.Osm let jsem nepracoval jenom se staral a PvN od ÚP pobírám.Jak to asi taky dělá ta ,,menšina,,?Jenom ta ,,většina,, se nechá ojebat o korunky ze státního.Jo a je mi do 55 a mám důchod a PnB a byt 2+kk.

Ano. Doba péče je duchodove pojištěna (náhradní doba důchodového pojisteni) a je to svým způsobem "prace", když jste pečující osoba. Proto jste dostal PvN.
U dospělých pouze od 2. Stupne péče výše.
U dětí do 10 let stačí 1.st. pro zdravotní a duchodove pojisteni pro pečující osobu.

mll
hodnocení

0x

Stačí být zaměstnaný jen jeden den v měsíci a nic neplatíte. Kdysi jsem takto pracoval do 3. října (to byl pátek, v podnělí začínala škola) a pojištění platil až za listopad. Říkal jsem si, ještě že mě na té brigádě ukecali i na ty 3 dny v říjnu.

Jen tak miimo soutěž-ono kdysito mohlo být jiné než kdysi!

Kdysi manželka v jedné práci končil v páte a v pondělí již nastupovala v jiné ... po asi 7 letech ji za celkem asi 6dnů což byly výkendy přišlo doplatit ZP + penále za nezaplecené ve výši 10 000kč. proto kdysi a kdysi! toto je ale před víc jak25 roky! Posléze se to změnilo na to jak píšete!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]