Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Národní muzeum Praha - parkování autobus

Od: paveeeeeel odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer, dokázal by mi někdo poradit, jak se co nejlépe dostat k Národnímu muzeu (školní výlet). Zájezdový autobus. Dá se tam zajet, "vyhodit" nás a jet někam poblíž zaparkovat?

Absolutně netuším jak to chodí, proto prosím o radu.

Díky mockrát,

Pavel

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x
Tohle by si měl vyřešit řidič autobusu. Já bych vás vyhodila před Hlavním nádražím, tam autobusy stojí a zároveň je tam parkoviště ale taky pořád policajt. Těch 500m si k budově ND dojdete. Taky dost záleží na tom, z jakého směru jedete a v kolik hodin plánujete příjezd. Magistrála je od nějakých 7 do 10 skoro neprůjezdná, lepší vás vyhodit někde na metru a dojedete si k muzeu metrem. Jinak v Národním muzeu jsem byla v sobotu, momentálně k vidění krom jiného Věstonická venuše. Z kopule nad panteonem krásný výhled na Prahu. Zajímavá výstava luminiscence, kdy minerály po nasvícení vyzařují světlo. A samozřejmě zvířata, i když je to dělané hlavně líbivě, ale sbírka je dost osekaná, než jak ji pamatuju. Hmyzu byl celý sál, plné vitríny hmyzu, teď je v sále velikosti obýváku, motýli zabírají sotva 2m². Antropologický sál chybí úplně.
doplněno 31.10.23 06:58: Teď na to koukám, napsala jsem ND, což je označení pro Národní divadlo. Muzeum je pochopitelně NM a jsou to i jejich stránky - nm.cz. Ještě lze stáhnout aplikaci, kde máte komentáře k některým exponátům.

fram
hodnocení

0x

Okolo Národního muzea vede rušná víceproudá magistrála, nic jiného, na té se zastavit nedá. Jedině na ten rychlý výstup u Hlavního nádraží, tam zákaz zastavení snad není. Autobusy cestovek tam u východu z nádraží před Fantovou kavárnou nakládají klienty - turisty, na straně s příjezdem od jihu / východu. Poblíž jsou pak rozličné parkingy, vesměs podzemní a placené, ale nevím, jestli jsou všechna i pro autobusy. cz.prague-stay.com/...

Pouze pokud odjede autobus z centra, je to s parkováním o trošku lepší (třeba Letná). Pokud jste v Praze na den, je lepší z centra odjet a vůbec z Prahy 1.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]