Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém plic nebo srdce?

Od: aja1946® odpovědí: 13 změna:
Když jdu třeba rychleji, nevystačím s dýcháním nosem a musí se silně nadechnout ústy, někdy třeba i vklidu. Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Ajo, mám pocit, že jsem tady už napsala o sobě hodně. Jsme stejně staré a prostě je potřeba nějakou pečlivější údržbu a občas náhradní díl. Já se také zadýchávala. Na plícním mě vyšetřili, báli se CHOPN /chronická plícní nedostatečnost/. Dostala jsem foukátko Ventolín. A zahnali mě na karido. Tam mi zjistili zůžené cévy kolem srdce, tím i neprokrenost srdečního svalu a také nedomykavost chlopně. Cévy mě zákrokem na sále zprůchodnili a za 3 týdny jsem byla na úpravu nedomykavé chlopně. Ta právě "netěsnila" a krev se vracela zpět do plic a z toho ta dušnost. Na cévy jsem byla jen 3 dny, za plného vědomí, tepnou v lokti napravili zúžení. Na chlopničku týden, v narkoze, kdy mi tříslem, žilou, zavedli sponku, kterou secvakli špatnou chlopeň. Zní to strašlivě, ale bylo to všechno více zajímavé, něž bolestivé. *palec*Jsem plna úžasu a vděku za to, že se mi usnadnil a určitě prodloužil život. A po těch výkonech, jsem bez problémů byla na dialýze. :-D Vy budte mít jiný problém, ale ten vám musí najít a vyléčit kardiolog a také plícní lékař. Co naplat, roky jsou tady!

doplněno 01.11.23 06:16:

S dýcháním je to podivné. Jsem dušná. Mnohem méně než před těmi zásahy, ale stejně, špatně dýchám. Víte co je hodně podivné? Nedalo mi to, bylo mi smutno a když je mi smutno, očistím okna, vyplaví se endorfiny a smutek nebo vztek zmizí. 4 okna jsem vyčistila za 1,30 hodin, s jednou přestávkou na kafe. A zadýchaná jsem vůbec nebyla. Pověsila jsem záclony a dýchání v klidu. Ale schody, to funím jak sentinel. Přijde mi to na hlavu! Divné!

liska5
hodnocení

3x

Taky s přibývajícím věkem srdíčko nestíhá, zejména to netrénované. A nejen srdíčko, všechno nám leniví. Někdy je ta změna skoková, třeba po nějaké viroze.

hodnocení

3x

Plíce a srdce v tom spolu úzce souvisí. Příčinu odhalí jen odborné vyšetření.

hodnocení

2x
Přesnější důvod problémů jen po vyšetření, jinak jen domněnky...u mě to bylo nakonec srdce...

hodnocení

2x

Až vám v kardiologické ordinaci udělají ECHO, možná vám zjistí nedomykaost chlopně, není potřeba se děsit. Ale možná vám zjistí docela něco jiného, co my víme.

asd1
hodnocení

2x
Vestička koule mi říká že si máš zajít ke kardiologovi a na plicní,nebo aspoň ke sportovnimu doktorovi, změřit parametry v zátěži.
asd1

Samozřejmě Vestička = Věštecká... (ať žijou automatický opravy *ua*

hodnocení

1x

Vybočená nosní přepážka? Máte to odjakživa nebo se to nově objevilo?

hodnocení

Už delší dobu, mám žádanku na kardiologii, ale objednání za dlouho
okolik

Ajo1946, pokud se zadýcháváte při chůzi a zvláště při chůzi do kopce požádejte o ECHO na Kardiu. Může být příčinou plicní hypertenze.

hodnocení

Jo tam jdu

fub
hodnocení

0x
MOŽNÁ:
blesk.cz/...
Zvláštní podobnost clánků
seznamzpravy.cz/...

fub
hodnocení

0x
Do třetice
diastyl.cz/...
Kdo opisoval?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]