Nejste přihlášen/a.
Ajo, mám pocit, že jsem tady už napsala o sobě hodně. Jsme stejně staré a prostě je potřeba nějakou pečlivější údržbu a občas náhradní díl. Já se také zadýchávala. Na plícním mě vyšetřili, báli se CHOPN /chronická plícní nedostatečnost/. Dostala jsem foukátko Ventolín. A zahnali mě na karido. Tam mi zjistili zůžené cévy kolem srdce, tím i neprokrenost srdečního svalu a také nedomykavost chlopně. Cévy mě zákrokem na sále zprůchodnili a za 3 týdny jsem byla na úpravu nedomykavé chlopně. Ta právě "netěsnila" a krev se vracela zpět do plic a z toho ta dušnost. Na cévy jsem byla jen 3 dny, za plného vědomí, tepnou v lokti napravili zúžení. Na chlopničku týden, v narkoze, kdy mi tříslem, žilou, zavedli sponku, kterou secvakli špatnou chlopeň. Zní to strašlivě, ale bylo to všechno více zajímavé, něž bolestivé. Jsem plna úžasu a vděku za to, že se mi usnadnil a určitě prodloužil život. A po těch výkonech, jsem bez problémů byla na dialýze.
Vy budte mít jiný problém, ale ten vám musí najít a vyléčit kardiolog a také plícní lékař. Co naplat, roky jsou tady!
S dýcháním je to podivné. Jsem dušná. Mnohem méně než před těmi zásahy, ale stejně, špatně dýchám. Víte co je hodně podivné? Nedalo mi to, bylo mi smutno a když je mi smutno, očistím okna, vyplaví se endorfiny a smutek nebo vztek zmizí. 4 okna jsem vyčistila za 1,30 hodin, s jednou přestávkou na kafe. A zadýchaná jsem vůbec nebyla. Pověsila jsem záclony a dýchání v klidu. Ale schody, to funím jak sentinel. Přijde mi to na hlavu! Divné!
Až vám v kardiologické ordinaci udělají ECHO, možná vám zjistí nedomykaost chlopně, není potřeba se děsit. Ale možná vám zjistí docela něco jiného, co my víme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.