Dobrý den.Chtěla bych se zeptat: pracuji na DPP jako jediný výdělek.Odměna je v každém měsíci různá,podle rozsahu práce,ale vždy je to do 10000Kč.Poslední měsíc neměl zaměstnavatel žádné zakázky a tak jsem nic nevydělala.Zdravotní pojištění si platím sama jako OBZP.Co můžu v takové situaci dělat? Jde např.smlouva na DPP nějak pozastavit a můžu se zaevidovat na ÚP? Aspoň abych si nemusela sama platit zdrav.pojištění,když jsem neměla žádný výdělek a nevím,jak dlouho tato situace potrvá.Nebo je ještě nějaká jiná možnost? Předem moc děkuji za odpověď,Vyskočilová I.
Ne, takhle to nefunguje. Jediná možnost,zrušit DPP a přihlásit se na pracák
jin
Na pracáku jsem byl tento čtvrtek.Úřednice nedoporučuje dělat na DPP nebo DPČ když jsem na pracáku a beru podporu.Asi ví nejlépe proč,když sedí u zdroje.Jsem se jí ani na to neptal.Řekla mi to sama od sebe.Takže souhlas.
DPP nejde "pozastavit", jedině ukončit. Zeptejte se zaměstnavatele, jestli pro Vás bude mít v dohledné době práci. Pokud ne, ukončete DPP a jděte se evidovat na ÚP.
@jin Současně s evidencí na ÚP nesmíte pracovat na DPP. Lze pracovaz na HPP nebo na DPČ, ale pouze v režimu tzv. nekolidujícího za/.... Nesmíte si vydělat více než polovinu minimální mzdy (čili nízký úvazek) a nebude Vám vyplácena podpora.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.