Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidní důchod - kdy bude přezkoumání?

Od: armachm* odpovědí: 9 změna:

Byl mi přiznán invalidní důchod 2.stupně v měsíci březnu 2010 se zpětnou platností od listopadu 2009. Z a jak dlouho bude prováděno přezkoušení mého zdravotního stavu?

Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

Asi bude záležet na důvodu ID. Pokud byl přiznán na amputovanou nohu pod kolenem, tak pravděpodobně nebude důvod revize. Lze jen těžko předpokládat, že končetina opět doroste. I když v dnešní době se v rámci šetření není čemu divit. Mé tchýni (85 let) byl odebrán nejvyšší IV. stupeň soc.dávek, s tím, že jí musí III. stačit, byť je na tom zdravotně s přibývajícím věkem hůře než v době přiznání původního IV. stupně. V takovém případě nepomůže ani odvolání na ministerstvo zdravotnictví.

lidus*
hodnocení

1x

Jak u které nemoci. Mám roztroušenou sklerozu do 40ti let věku přezkoumání bylo každé dva roky, od 40ti do 50ti let až po 10 letech. Jak to bude dál netuším.

michal958*
hodnocení

0x

po 6 ti mesicich sem nasel na netu

hodnocení

0x

Ve zprávě od té komise to snad je napsaný nebo ne?.?.? Pokud je to poprvé tak to bývá na 12 měsíců.

simir67*
hodnocení

0x

Dá se zažádat o důchod předběžně, přes internet

28.09.10 18:13

Cože?

lidus*

simir67-to slyším prvně ale napište stránky kde. Vědět to tak bych přes net žádala o průkaz ZTP-P ten můj mi totiž končí a manžel nestíhá obíhat příslušná místa s lejstry.

Liduš, důchody řeší jiný úřad než průkaz ZTP. Pokud vím, není možné přes internet podávat žádosti o důchod.

cyril*

Bohužel se pletete. Po internetu nebo potrubní poštou, případně i prostřednictvím poštovního holuba klidně můžete žádat oč Vás jen napadne.V tom má pisatel zcela pravdu. Jen jaksi neuvedl, že odpověď (bude-li vůbec nějaká), bude nejspíš negativní. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]