Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na péči výplata

Od: juglans® odpovědí: 37 změna:

Dobrý den.Dnes mi přišlo rozhodnutí schválení přspěvku na péči a ted musí uplynout 15 dní,nabytí moci.dle kalkulačky,mi vychází,že nabyde právní moc ,dne 14.listopadu,tak snad se nemýlím.?Pokud to takhle je,měl by být následovně příspěvek vyplacen,ale já stejně nechápu kdy.Dočetla jsem se pouze,že pokud nabyde právní moci,začátkem měsíce,tak se zprvidla stihne vyplatit,do 20. v onom měsíci.Jenomže ,co je pojem začátkem měsíce?Pak koukám,že 17.vychází svátek,takže pochybuji,že stihnou,za 2 pracovní dny v po 20,vyplatit.Dále jsem se dočetla,že první další termín,by byl 9.v dalším měsíci..To by znamenalo,až v prosinci..Otázka zní,co si mám představit,pod pojmem,začátek měsíce,nebo,jak myslíte,že to dopadne?Pak bych měla prosím vás ,ještě jeden dotaz.Zažádala jsem 21.srpna a vím,že se příspěvek počítá,od tohoto dne.Nevím však,jak spočítají ten srpen?vydělí částku na dny a zaplatí tedy cca 10 dní,nebo náleží za tento měsíc,celá částka?Omlouvám se,ale jsem uplně fynančně na dně a potřebujem na péči pro dceru,co nejdříve...Již jsem se tady na poradně ,touto otázkou zabývala,ale to byl dotaz,kdy mi pošlou vyjádření,které mi přišlo tedy dnes.Děkuji vám za odpovědi a tak vlastně i podporu..

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

futra
hodnocení

4x

Já jsem vždycky jela na ÚP a tu 14 denní lhůtu ve které je možno se odvolat proti rozhodnutí ,,zrušila..tím ,že jsem se podpisem vzdala odvolání,protože jsem zatím s rozhodnutím byla spokojená..Tím se to trošku urychlí.

hodnocení

Dobrý den,pokud to opravdu jde i v této době a něco nezměnili,hned tak učiním.Já vím,že jsem před X lety,něco podobného využila.Děkuji mockrát za radu,v pondělí am hned dojdu.

hodnocení

Na tuto otázku,se mi opravdu dostalo dostatečné odpovědi a ještě jednou moc díky.Co,mi ještě tak jede hlavou a nevím,ikdyž se můžu zeptat v pondělí,tak si nejsem jista s tím,kdy hlásit případnou hospitalizaci,aby jsme nedostaly příspěvek neoprávněně.Pokud to dobře chápu,tak kdyby dcera se někam dostala,tím pečuje nemocnice,nikoliv já musí se hlásit.Ted ale nevím od kolika dní hospitalizace,se musí..A nebo v případě,že bych se já dostala do nemocnice,tak je to asi stejné,navíc příjde soc.pracovník,znova zkoumat,zda jsem schopna o dítě pečovat ,ze zdravotních důvodů..Snad to chápu,jen nevím,jaká doba je rozhodná,když člověk třeba na 3 dny ve špitále..Moje dcera jezdí každý rok do lázní,v případě,že bych se tam ubytovala a tak byla s ní,to nevím jak by to brali..Omlouvám se,budu se ještě vyptávat na uřadě,ale někdy lépe,si nechat vysvětlit selsky:)

futra

Má se to hlásit myslím do osmi dnů od začátku hospitalizace. Pokud bude alespoň jeden den v měsíci doma,tak vám peníze pošlou.Hlásí se to i tomu úředníkovi ,který vám zařizoval příspěvek na mobilitu.A pokud vám platí stát zdravotní a nejste sama v důchodu ,tak i na zdravotní pojišťovnu.A až ji pustí domu ,tak to také nahlásit.

hodnocení

4x

Jak píše @futra, zajeďte v pondělí na ÚP a vzdejte se práva podat námitky nebo práva na odvolání, nevím, co tam v tom rozhodnutí na konci máte napsané. Tím věc nabude právní moci v to pondělí a nemusíte (ani úřad nemusí) čekat těch 14 dní. A když už tam budete, zeptejte se na tu výplatu.

Za srpen dostanete poměrnou část - ode dne, kdy příspěvek náleží.

Zkuste se domluvit, jestli by bylo možné Vám poslat zálohu. U důchodů to tak funguje, ale to je jiný úřad.

hodnocení

Děkuji i vám za potvrzení,této možnosti,hned v po.tam zajdu.No,co se na konci píše.Že se mohu odvolat a že odvolání,nemá odkladný učinek,což této větě moc nerozumím.

To, že odvolání nemá odkladný účinek, znamená, že například může nastat předběžná vykonatelnost.

Tím se nemusíte zabývat, protože odvolat se proti rozhodnutí nechcete, naopak lhůty pro odvolání nevyužijete a rozhodnutí nabude právní moci o to dříve.

hodnocení

supr,moc díky

id
hodnocení

0x
Pardon, odpověď byla k jinému vláknu.
hodnocení

Jako že mám dát do jiné rubriky?ted uplně nerozumím.děkuji

Ne, @id odpověděla omylem na nějakou jinou otázku a stihla svoji odpověď ještě smazat, ale už tam zůstal záznam, tak uvedla aspoň, proč tam je.

hodnocení

Rozumím,nic se neděje.Jen jsem ale dodala tento dotaz,znova do staršího příspěvku,ohledně péče.Píši,aby se někdo nedivil,že se ptám tedy 2krát.:)

id
hodnocení

0x
Pokud příjemce příspěvku byl celý měsíc v nemocnici, tak se to muselo hlásit a příspěvek se nepobíral. Mohlo se něco změnit.
hodnocení

Ještě se na uřadě ujistím,ale pokud by musel být až měsíc,tak je to celkem přijatelné.Bylo by divné,aby člověk musek kvůli pár dnům,zase vše předělávat.díky

janacek

Nárok na příspěvek má i po dobu, po kterou je jí poskytována zdravotní péče v průběhu hospitalizace. - do toho by se ty lázně mohli počítat taky.Akorát z toho příspěvku nebude platit Vám ale těm lázním.Ale to si sociální už umí pohlídat.

janacek

Už si to všechno nepamatuji,tak jsem trochu pohledal na netu.Asi v případě hospitalizace ( jedné z vás ) bude platit formulář Oznámení o poskytovateli pomoci u kterého je napsáno - k němu se píše,že musí být vždy podán současně se žádostí o příspěvek na péči, případně kdykoli se změní poskytovatel služby. Nemocnice je změna poskytovatele.V tom formuláři jsou kolonky od-do.Musí se to ohlásit do 8 dnů od vzniku.Není k němu jestli měsíc/čtrnáct dnů nebo týden - je tam to slovo kdykoliv.Je to na stránkách MPSV.Tenhle formulář jsem nikdy za osm let použít nemusel.

Pamatuji ale moje začátky,kdy jsem na netu seděl pomalu od rána do večera a pořád něco studoval a vyřizoval od ÚP po OSSZ.V té době datovka ještě nebyla-teď je to pohoda si to vypsat a odeslat v klidu z domova.Nejrychlejší byl parkovací průkaz - na počkání bez vypisování blábolů.

Však až půjdete na ÚP tak se na všechno důkladně zeptejte a klidně si to i nahrajte.Nechápu jakou ty ženský na pracáku musí mít trpělivost.

hodnocení

Zdravím vás..Takže se musí lásit,kdyby byla jinde,než semnou,co se týče péče...To samé asi,když já budu v nemocnici?Vite,já občas se snažím něco od nich přečíst,ale jak jsem přetížená,vůbec mi to nejde,soustředit se..a také,někdy jejim pojmům nerozumím..Jinak uřednice,jsou za tu trpělivost dosti placené a zvolily si tuto práci sami,tak jim asi nevadí..Většinou se tedy setkávám na uřadě s ochotnými a pomůžou,jen ale minule,zrovna tato uřednice,byla skoupá na slovo,jeji odpovědi,byly nedostatečné,neuplné,přišlo mi to,že otevře pusu,jen tak,aby se neřeklo.vždyt jsem ji vysvětlovala situaci,víc než dost,i to,že jsem s dcerou lítala 12 let po lékařích,který na nic nepřišli a až po placeném vyšetření v Praze,,čekací doba 18 měsíců,cena 7700kc,konečně potvrdili,že má dcera autismus.V Brně je čekací doba,na toto vyšetření,jen půl roku,ale stojí 18000kc..Dozvěděla jsem se o těchto možnostech náhodou a dosti pozdě,mohla jsem dceři více pomoct a dopřát různé terapie..tak ku příkladu u nás,se jen jedna zabývá autismem a 60minut,stojí 1500kc..Jsem také v invalidce,platím z důchodu nájem atd.a prostě na to nemám..a dokonce jsem se dostala do mínusu..Vše jsem ji v krátkosti řekla a ona na mne kouká a odpovídá způsobem:Až vám pošleme schválení,pak MUSÍ ,ještě uběhnout 15 dní nabytí moci a pak hned vám peníze pošleme..Omlouvám se,ale tato odpověd,mě nic neřekla.Proč,mi neprozradila,že se můžu vzdát odvolací doby,proč neřekla,že když uběhne lhůta ,začátkem měsíce a obvykle se stihne vyplatit 20. v měsíci a nebo pak až další měsíc ,1 .termín je 9.den..To jsem se pak dočetla,po usilovném hledání..Na moje vyprávění o situaci,neřekla vůbec nic..Jako moje dcera,kdyby v čr,byli i odborníci na autismus,krom této ,co jsem se dozvěděla pozdě,mohla už mít příspěvek 12 let. a tím i větší péči.No tak ted bude brát ento příspěvek 2,5 roku a snad stihnem i něco napravit do 18 let.Ted byl vlastně největší problém,že dcera je v 9.třídě a byla jsem bezradná,co ji vlastně je a na jakou školu může..Tím že jsme dostali 1.srpna dg.to ale nekončí.ještě potřebujeme mít napsané,od poradny,pro postižené,jaké ulevy může mít,při plnění talentovek atd, a odevzdané do konce listopadu..Myslíte že papír už máme?Ani náhodou,volám tam,připomínám se,většinou tel.neberou,pak zas,že se ozvou a nic..Nj.je to na pojištovnu,placeni jsou,zřejmě pracovnic v omezeném počtu,tak čemu se divit.Omlouvám,se,že jsem se takto rozepsala,ale už toho mám za 12 let šíleností docela dost a jediné ,co mě těší,že aspon jsme se dopracovali,k nějakému výsledku za 5 minut 12..

janacek

Takže se musí lásit,kdyby byla jinde,než semnou,co se týče péče...To samé asi,když já budu v nemocnici?

Jak jsem už psal,tak tento tiskopis jsem nikdy použít nemusel,tak nevím přesně jak tohle funguje.Na to se musíte zeptat,nebo študovat net a články k tomu.No,ale asi ano.

28.10.23 11:59
hodnocení

ano,díky.

hodnocení

Dobrý den všem.Nemůžu nenapsat,jak jsem dnes pořídila na uřadě...Jsem rozlobená a potvrzuji neschopnost oné uřednice,na kterou jako jedinou,jsem si už trochu postěžovala minule.Řekla jsem ji že se chci vzdát,čekací doby 15 dní.Její odpověd byla:A proč?POkračovala jsem,že chci urychlit příspěvek,z důvodu,bla,bla,bla..Uřednice:Já jsem to nikdy nedělala,vůbec nevím..V zápětí výmluva:To vám příspěvek ,stejně neurychlí..Trvala jsem na svém.Tak někde volala a radila se.Po tel.mi znova řekla,že se to tím neurychlí a nebyla ochotna plnit,co žádám..Podotýkám,že tam co volala ,nezmínila o koho jde,ptala se obecně.Já jsem po této zkušenosti,zavolala na tento uřad,do okresního města,kam spadáme,jestli by šlo..atd.Paní říkala,že ano,ale že musím přijet podepsat.Pak jsem teprve řekla,odkud jsem a jestli to nevadí,Samozřejmě,že se zeptala,proč nejdu u nás.No a co myslíte,že následovalo..Otázka a proč nejdete u vás,když tam dnes jsou..Tak jsem řekla,že jsem tam právě byla a vše jak bylo.Dále se začala paní na tel.dívat do systému a hned změnila řeč.Vy nebudete čekat,na 15 denní lhůtu,protože uřad usoudil,že se nebudete odvolávat,tak hned v listopadu,nevím kterého datumu,částky zpětně dostanete.To vám paní měla říct..Já jsem ale poznamenala.Paní se nedívala vůbec do systému na nás,ona jen telefonovala a zpracovávala pouze požadavek..Co na to říkáte,není tohle další blábol,aby kryla neschopnost uřednice a nešla proti ní tím,že ona udělá,co měla ona?Moc se mi nechce věřit,že na nějakém předpokladu,že se nebudu odvolávat.rovnou nastavili výplatu a zrušili čekací dobu 15 dní?To snad přece není možné,nemůžou vědět,že se třeba odvolávat chci..Co si o tomto prosím myslíte?děkuji

okolik

Upřímně a není to už jedno. Nedávno pro Vás bylo velmi důležité datum, které Vás nyní ani nezajímá.

Příspěvku ze státního se dočkáte.

hodnocení

Ano ze státního.Protože zrovna stát,doposud neudělal pro moji dceru vůbec nic.Terapie stojí 1500kc za hod.,aby ji pomohli zvládnout zkoušky na školu,které jsou už v lednu.Času moc není,nejde tak o datum,ale o čas a datum by mě zajímal,né že né,třeba abych věděla,na kdy ji mohu na první terapii objednat..Stát?Ten se o autisty nezajímá.jsou jen placené služby a diagnostika,jak by smet,když za prachy,tak jsme se dočkali,až v 15 letech dcery,co ji vlastně je.Víte kolik stojí vyšetření,třeba v Brně?Tak,nedávno jsem se dozvěděla,že 18000kc a to proto,že je menší,čekací doba,než v Praze,kde jsme platili 7700kc,ale čekali skoro 2 roky na objednání.Mezi tím státní odborníci,bud to měli na háku a nebo z ní udělali schizoidní osobnost,s nízkým IQ.Došla mi trpělivost po 12 letech lítání po dr.,bez výsledku,proto chci na její léčbu,co nejdřív.Když mi pošlou peníze v prosinci,což tak vypadá,do ledna,ji už asi nikdo nepřipraví,v tom,co nezvládá.A i tak je už ted je dost pozdě.

futra

Juglans vím o čem mluvíte.O ty s problémovým a agresivním ještě míň.A když bydlíte v pohraničí tak vůbec není možné sehnat službu pro domácí výpomoc.A sociální odbor na úřadu věděl ještě míň než já.

okolik

Junglans, jak je na tom dcera má dostatek Zinku v těle? A otázka se týká zrovna tak i Vás?

Vložím Vám se odkaz a zkuste se zvážit a porovnat příčiny podráždění Vás i dcery na příkladu psíka. Nedostatek Zinku působí na centrální nervový systém a stavy nejasné etiologie a napište zda něčemu odpovídá dcera.

Zincum metallicum/...

Mě spíše u Vás trošku podivilo, nezmiňujete otce a ten , má dozajista povinnost se podílet na péči o dceru. Zaměstnankyním úřadu projdou tisíce podobných případů a oni řeší pouze administrativní záležitosti. Další záležitosti rodiny jsou mimo ně. Promiňte, ale nevím jaké bylo na úřade Vaše vystupování. Měla jsem možnost letos poznat paní v důchodovém věku , počítám 70 možná plus.Vypadala velice zachovalá, oproti jiným pracujícím ženám. Každý na pobytu se od ní stranil, nebyla v kolektivu vůbec oblíbená. Nic jí nebylo vhod na vše a všechny nadávala. Většinu času trávila čtením Blesku, telefonováním a naštvaná na děti. Naříkala jak se v životě nadřela, přitom pracovala do 30 let. Od té doby v důchodu bez viditelné vady. Výše důchodu přes 20 000,- Kč a vše sypala dětem se špatnými vztahy. Od těch třiceti let možná i dříve, se svěřila každý rok byla měsíc v lázních. Takže sumasumárum 42 000 ,-Kč za pobyt každý rok a ještě doma ušetřila.Tak si jen člověk uvědomí ,pak jak se někteří lidí rekreují a jini se vůbec k takovým službám nedostanou. A když si uvědomíme, kolik takových je. Není to o tom, že bych jsem nepřející, ale spíše jak v tom někteří mají talent tančit... Jistě někdo další, takového zažil...

Jen taková úvaha, existují i jiné maminky v obtížných situacích a třeba pracují za minimálku a taky se k věcem musí postavit čelem bez kňouráni. Senioři, kterým nemá kdo poradit. Prostě je to takový hloubkový pohled na společnost.

hodnocení

Okolik-prominte,ale mám to chápat tak,že na auitismus ,pomůže zinek?

hodnocení

Futra-Jj.víme dobře,jak to je ve skutečnosti a v pohraničí musí být vůbec mazec.Vydržat..Přeji vše dobré..

okolik

Junglans, posílám Vám odkaz na poradny jsou i mezi nimi lékaři. Poradna Buďtezdra/...

Řeší se i poruchy autistického spekta, Asperger...zkuste se domluvit od PC nelze diagnostikovat. Mám v okolí holčičku, kde byl velký problém a nyní je v pohodě.Maminka se obrátila také na pracoviště Homeopatie, klasická alternativa jí nepomohla.

Třeba za čas napíšete, že to vůbec nebyl špatný nápad.

hodnocení

okolik-Diagnozu máme,péči v blízkosti také,která se platí.Chtěla jsem jen uspíšit příspěvek na péči,vzdáním se odvolací lhůty,aby jsme na péči měli.Uřednice to prostě neumí a sedí na uřadě dál a my si musíme počkat,až na to bude.Tot vše,k našemu problému.dcera se msí sociální věci učit nácvikem,ty tam nikdy přirozeně nebude mít.

okolik

Je fain odepsat možnost , aniž bych to zkusil. Právě, že porada, zde může výrazně pomoci a zklidnit Vás obě.

Víte co, běžte se projít, zkuste někomu nabídnout, že jim shrabete listí, např. z ořešáku, je ho nyní všude plno. Myslím, že Vám pohyb prospěje a třeba Vás i něco napadne pozitivního. Autisté jsou inteligentní jen mají obtíže se sociální interakcí.

Když se tak zlobíte, zkuste zavolat, třeba do Lékárny na Cejlu a popiště svůj problém, třeba se najde řešení příznivé pro Vás dvě.

Jinak mě to může být jedno, je to Váš problém

A přemýšlejte, nevím kolik Vám, nevím jak to máte nastavené, někdy na pozdější dobu, kdy už budete starší a nepůjde Vám vše tak hladce, jako nyní.

Co si od Vámi zmíněné terapie slibujete?

hodnocení

Tak teda vážně nevím,jak jste došla k závěru,že obě potřebujeme zklidnit.Člověk když si postěžuje na neschopnost uřednice,ještě neznamená,že potřebuji zklidnit.Jsem realistka a vycházím z dané situace.Dcera má vrozenou věc a na to ji homeopatika,nejsou nic platné.Já tady píši,že nemáme peníze na služby ,ale marně.Seznam všech odborníků,přes autismus,mám od Nautis.Bez peněz,je nám tak akorát na nic.Chápete,že jediný problém,je příspěvek,aby už přišel?Myslíte,že hrabat listí,tomu nějak pomůže?Řeším v hlavě ted pouze,aby ji přijali na nějakou školu.Proč si myslíte,že terapie ,sociálních situací,ji nepomůže?Jedině trénig a po celý život ji ulehčí zvládat a naučit se reagovat,jak se očekává,ikdyž tomu nebude rozumět.Máte na věc jen uhel svého pohledu,pak si něco přečtěte,ale v podstatě nemůžete vědět,co autismus znamená.Nemám nic proti homeopatikum,ale zkuste s ním léčit někoho,kdo nemá třeba končetinu.Myslíte že mu doroste?Prostě autisti jsou jiní,někteří chytří,ale jednostranné,né sociálně.Mají jinak uzpůsobený mozek a to je jako s tou končetinou,nejde to změnit.

ben®
juglans - hlavně klid. Nenechte se vyprovokovat amatérskou, alternativní "zdravotnicí", která si zde otevřela ordinaci. Ukončete s ní konverzaci a buďte v pohodě.
hodnocení

Bene,moc díky,opravdu..Je to jak hluchý do vrat.Už jsem přemyšlela,jestli mě nedonutí nakonec hledat,ku příkladu Ořešák.No,máme tady Lípy,snad by to nevadilo:D

okolik

Junglans , pletete dvě diagnozy spolu. Těší mne, že ben*smich* (závislák) má silná fanoušková základna dorazil. Jistě Vám pošle ben peníze zázrakem mávnutí proutku,vše vyřeší. Seřve paní, ( na to má vytříbený talent) na úřadě, co si dovoluje, ihned osobně nevyplati obnos. A bude vyřešeno.Ten odborník, ,,přes všechno,,(plný žluči) který zhola nic netuší o projevech autismu. Nechápu proč se nevyjadřuje k jiným mým rekacím na dotazy, Že by byl s informacemi v koncích? To se mi snad ani nechce věřit?

Návrh na procházku, byl jen k utříbení myšlenek, sama uvádíte pocitově přetížení. Někdo si jde zaběhat, jiný něco tvoří, upeče a tak podobně. bylo myšleno jako odlehčení od současných obtíží.

Na dotat po otci, jste vůbec nereagovala...?

Nemá smysl reagovat na někoho, kdo o pomoc si sice říka, ale nestojí o ni.

okolik

Zkuste podívat na svět očima Babkazov*srdce*, Je milá empatická sála z ní hluboká moudrost. Když vidím její přispěvky , rezonují mi slova písničky ,, Hraju si s osudem,, vím, že to nemá zdaleka jednoduché, avšak dokáže pohladit radou.

Než na kohokoliv útočit, Neznám tuto ženu, ale vážím si jí.

hodnocení

Proč by Ben a někdo jiný řešil peníze,Tady každý pochopil,že uřednice neumí a není ochotna se vzdělávat ve svém oboru,takže je tam na nic a ostatní ji nechtěli shodit.no a co asi s tímhle by měl kdo řešit.Jen jsem na to poukázala.To,co píšete Benovimjinak nechápu.Má ale na rozdíl od vás schopnost empatie.Co má společného otec,s problémem viz uřednice,když jsem žádala o příspěvek já,nechápu.Samozřejmě,že jinak dle svých možností přispívá výživným.Nebylo předmětem otázky,do toho tahat otce.Ohledně zdraví,rozhoduji o dceři já.Dále jsem se ani nevyjadřovala k příběhu oné paní,na které nic nebylo vidět a dle vašeho usudku,ji nic nebylo a přesto důchod a plno peněz.víte vy,kolik je nemocí,které nejsou vidět a přesto zneschopní?Představte si,že na mne taky nikdo nemoc nevidí,vypadám dobře,jak říkají..Přesto,jsem několik let,plně invalidní,dokonce trvale a už nemám kam příjem dávat,obracím ho vidlemi na půdě a ještě jsem tak vyčůraná,že chci příspěvek pro dceru..Vašim usudkum nerozumím,jsou tak říkajíc mimo m...

hodnocení

A každý ví,kdy a jak,má relaxovat.Posílat někoho hrabat,zní,že má raděj něco dělat,nebo-li vůbec něco dělat,aby se nezaobíral...Vím co mám dělat ,ale taky to,že některé věci nezměnim.A taky se divím,proč jste se něco od Babky zov,nepřiučila.

okolik
hodnocení

0x

Junglans,

přepíšu vám sem pár informací.

Vlivem vysokého průběžného stresu lidé s PAS snadněji než jiní opakovaně onemocní běžnými nemocemi, které jim brání ve škoní docházce a kolektivních šinnostech. Jedná se o častá nachlazení bývá diagnostikováná nezralá imunita či imunitní poruchy, astma, metabolické poruchy. Napětí, které přenáší se přenáší do fyzického těla souvisí s častými laringitidami, úrazy, onemocnění krčních a nosmích mandlí, otitidami s náseldnými poruchami sluchu, ale i ekzémy.

Za druhé je jisté, že pomoc a podporu potřebují i rodiče dětí s PAS, U mnohých vidíme chronickou únavu pramenící z neustálé péče o autistu, ale také duševní tihu, pocitu viny , studu a nejistoty.

Téměč 40 leté pozorování pacientů s PAS a dalšími blízkými patologiemi ukazuje, že se dětemi jejich příbuzným daří ve větší nebo menší míře homeopaticky pomáhat. Celkové zlepšení můžeme hodnotit u různě zadaných úkolů od 40 do 80 procent.

Připravuje se v těchto dnech na jaro cca duben Kongres Homeopatická prevence a léčba problémového chování dětí.

Doufám, že už se vaše situace stabilizovala, klidně se ozvěte, jak jste na tom.

Pokud byste měla zájem se něco dozvědět ...případně se zůčastnit mohu vám předat informace.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]