Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cholesterol - proč jsou hodnoty tak vysoké

Od: anonymo odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám docela špatné výsledky cholesterolu v mg/dl:

celkově 189 (nad 200 je špatně)

HDL 63 (pod 45 je špatně)

LDL 107 (nad 116 je špatně, někde je i nad 100)

Čím to je?

Pohyb mám cca 18 hodin týdně (nepočítám chůzi, krátké dojíždění na kole), nekouřím, mám snad zdravý jídelníček, nemám vyšší věk, jím asi víc vlákniny, než by bylo třeba, jím pravidelně ořechy, ryby, často fazole, špenát, avokádo; smažené jídlo, bílý cukr, bílou mouku, uzeniny, tučné mléčné výrobky jsem neměla dobrovolně tak 12 let.

Může takové hodnoty způsobit čiště jen stres?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x
Cholesterol se dá pozitivně velmi rychle ovlivnit užíváním omega 3. Při koupi produktů je třeba řídit se množstvím EPA a DHA, čím víc v denní dávce, tím líp. Nízké dávky cholesterol nesnižují, chce to klidně 1-4g denně. Výši cholesterolu negativně ovlivňují nasycené mastné kyseliny. Pozor na kokosový a palmový tuk, obsahují jen nasycené mastné kyseliny. Hlavně palmový je problém, protože je hojně používán v průmyslově vyráběných potravinách. Další možností je tzv. familiární hypercholesterolémie. Je to dědičné zvýšení cholesterolu, hlavně v rodinách, kde je běžné umírání na infarkty, mrtvice.
anonymo
hodnocení

Třeba prarodiče a rodiče si mají trochu vyšší cholesterol, ale jí trochu jinak.

liska5
hodnocení

3x

Strava a pohyb, to je základ. Ten máte. Lze ještě brát Mg+B6 /dobré i na stres/ - v lékárně ho mají v jedné formuli, C a D vitamín a denně několik jablek. Ano bývá to někdy rodové. A taky ty hladiny kolísají. I nízký vadí, u žen třeba v otěhotnění.

Cholé je žluč, cholerický je člověk, co se snadno rozčiluje, ale i přísně sleduje své hodnoty a striktně dodržuje různá. stravovací omezení. Souvislost s psychikou tam asi bude, ale příčin je víc.

jp
hodnocení

3x

Psychika a stres má také vliv na vyšší cholesterol. Moc se hlídáte, 12 let jste neměla smažené jídlo, uzeninu ani dortík? Vy nemúžete být v pohodě.

anonymo
hodnocení

Uzeniny jsem vlastně přestala jíst ve školce, tak ještě déle. Nechutná mi to. Občas nějaký "dortík" mám, jen to není klasika, ale spíš nějaká napodobenina. Měla jsem anorexii.

sasa*
hodnocení

0x

Anonymo, opět další (nebo neumim číst) Kolik ti je let? Základní údaj o věku chybí.. Pak se dá treošku radit- třeba selháváají játra apod...! Nebo je vyšší jen Chl , nebo i triglyceridy? Kolik vážíš, jaká je výška apod. To je podstatnější,

než to, že nemáš 12 let mouku bílou...Ale stejně nejlépe ti poradí prakt. lékař, který má záznamy o tvém z. stavu.

anonymo

Je mi 26 let, 159 cm, 54.5 kg.

hodnocení

0x
Výživový poradce/nutriční terapeut by ti sestavit jídelníček namiru včetně tuku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]