Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlení s přítelem

Od: evi odpovědí: 26 změna:
Dobrý den,
mám přítele rok a půl, já 25 on 34, seznámili jsme se u společné zábavy, naší sportovní závislosti. V podstatě jsem ho uhnala já, on zaprisahly single boy, rozumíte, charismatický kluk co může mít každou. Začali jsme spolu randit což následně vedlo k ofiko vztahu přestali to tajit, seznámili rodiny, přátelé atd. Máme společné aktivity, cestujeme, jsme takový aktivní pár. Já si třetím rokem pronajímám byt v Praze, kde pracuju. On má vlastní dům 100km od Prahy. Půl roku náš vztah funguje tak, že dny kdy pracuju(4 dny 7-19)jsem v Praze a následně 5 volných dní trávím u něj. De facto v pražském bytě pouze prespavam. Za byt platím 11 tis se vším což je zhruba třetina mé výplaty. Další 3 tisíce projezdim Praha-přítel. Je to asi měsíc co jsem (bohužel a věřte bylo mi velice trapně že dělám tento první krok já a "vsiram" se k němu) nadhodila dotaz společného bydlení. Že bych pustila pražský byt a žili jsme u přítele( víceméně to takto beztak funguje už 6 měsíců). Zdálo se mi, že jsem ho tím trošku rozhodila, že dělal vše proto aby tuto debatu ukončil. Byl spíše pro, ale určitě ne jednoznačně. Mě to docela ranilo, protože žiju v taškach v autě, dojizdim porad jak blázen a on má své pohodlí (zda se mi, že to vůbec nevidí, přitom sám by to vzdal už po prvních několika stech odjetych kilometrů). Nutno říct že u něj doma funguju jako kdybych zde opravdu žila, vařím, peru, uklizim, pracuju na zahradě, ne abych si to tu tvořila k obrazu svému ale abych mu ulehcila od starostí. Přechází to bez jakéhokoli dekuju. Chápu, je to chlap co žije sám, má nejspíš pořád takovou tu vidinu toho alfa samce, který se bojí že když se mu tam nastehuje ženská, už mu zůstane na krku pořád. Já ale nejsem koule na noze a samozřejmě když by se cokoli stalo, mám kam jit-rodina atd. Zda se mi to od něj sobecké, vyhazuju peníze z okna za byt kde nejsem a jezdím týdne stovky kilometrů. Na domě bychom se podělili, pomohla bych mu co se peněz týče, platila energie atd. Ráda bych tím ulevila i sobě, finančně, životně. Našla bych konečně svůj domov který nemám. Po té prvotní reakci se bojím nacinat toto téma znovu, nechci být opět zklamaná.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x

Evo, přečtěte si ještě jednou, co jste napsala. Pozorně! A proberte se. VY ho potřebujete, on Vás ne, Vy se mu hodíte. Jezdíte tam za svoje, ne za jeho, a Vaši péči, Vaši práci, bere jako samozřejmost. A má to i se sexem, prostě, taková služtička... Proč tedy, pokud pro něho jste důležitá, nejezdí on za Vámi? No, pouvažujte... Přeji Vám krásné příští dny! Šťastné!

evi
hodnocení

Já na to nejsem vůbec zvyklá, vlastně je to spíš karma. Vždycky jsem ty kluky měla na parku já, oni by mi snesli modré z nebe. A teď je to přesně naopak. zapomínám na své skutečné já a na své potřeby
evi
hodnocení

Nebudu lhát, je to nesmírně těžké. Miluju ho celým svým srdcem, udělala bych pro něj vše. Ale nějak se mi to nevrací. Je to takový boj srdce vs zdravý rozum.

Škoda že by se Vám asi nechtělo přijet a popovídat si. Pověděl bych Vám o případech hodně podobných Vašemu, které nakonec skončily smutkem. Pokud máte chuť, napište mi na JAK123@email.cza popovídáme. Třeba Vám to něco dá.

Stačí přečíst druhou a poslední větu. Pro materiál k obrábění je lepší zajet ho hobbymarketu.

hodnocení

11x

Co vam nie je jasne?

"on moze mat kazdu" + "ja ho uhnala" = mate velmi slabu vyjednavaciu poziciu, on ma zadarmo pomocnicku v domacnosti a pravidelny sex. Dovod toto menit nema ziadny a ked budete viest hniezdiace debaty, skoncite tam, odkial ste prisli a on sa necha odlovit dalsou naivkou. Takto stravite roky najvhodnejsie na zalozenie rodiny a deti, vo veku 30+ zistite, ze "ziadni kvalitni volni chlapi nie su". On ako zaujimavy chlap moze kyvnutim prsta balit az do dochodku vzdy nejake mladsie atraktivne kusy, vy nie.

evi
hodnocení

Tím uhnala myslím spíš to že jsme spolu trávili hezké chvíli, vzájemně flirtovali, ale první vyznání že ho miluji jsem řekla já. Máte pravdu že se hodně snažím se mu zavděčit, lítám kolem něj jako husa a zapomínám být na prvním místě. Když víte ona je to možná snaha obmekcit tu jeho tvrdou slupku, to jeho ledový srdce, ukázat mu, ze mit vedle sebe životního parťáka místo sexy jednonocek je výhra.
asd1
Navrhni mu ať jezdí on za tebou do bytu.
Jak jsi to popsala,tak on nehledá životního partnera ale sluzku a milenku. Až ho prestanes bavit nebo budeš chtít aby se zapojil u tebe tak tě vymění a pořídí si jinou naivku.

Dodam, on nemusi hladat sluzku, zrejme v tom dome funguje aj sam a navari si, aj operie, aj to nevyzera ako chliev, ale pomoc od niekoho ho potesi a odbremeni.

hodnocení

4x

Dobrý den. On evidentně o společné bydlení nestojí. Vyhovuje mu to tak, jak to je. Buď se s tím smiřte, nebo si najděte někoho, kdo to bude mít jinak.

petrm
hodnocení

3x

Zažil jsem něco podobného, pouze věkový rozdíl byl větší. Protože jsem za sebou měl několik nepodařených vztahů (narozdíl od partnerky), potřeboval jsem k rozhodnutí o společném bydlení více času než 6 měsíců, ale to se velmi těžko někomu vysvětluje. Není problém v tom, že by málo miloval nebo byl sobec, prostě nechce po hlavě skákat někam, kde si zase může natlouct.

p23®
hodnocení

1x

Pán ve svém věku ještě neví asi co chce. Nebo mu to takhle vyhovuje. Měl by to sám začít řešit. Neřeší. Asi bych postupně omezovala návštěvy. Tím bych zjistila, jestli mu chybím. Snad by se potom k tomu vyjádřil. Pokud ne, hledala bych jinde. Vím, máte ho ráda. Ale pokud Vám to tak nevyhovuje a nevidíte v tom budoucnost, tak bych se poohlédla jinde. Hlavně nikoho neuhánět. Muži se nenechají. Musejí sami.

Držím palce. Zdravím.

Blbost, pán ví moc dobře co chce a tazatelka to prostě není ;)

@boban : on ju chce, ale len v tomto limitovanom rezime, nie na trvale spolocne byvanie a zalozenie rodiny.

okolik

Pán evidentně nechce ,, hnizdít,,.

Vyhovuje mu tento řežim.

liska5

Přesně tak. On nic nechce řešit. To jen ji to trápí, jemu tohle vyhovuje. A jakýkoliv nátlak z její strany mu bude proti srsti. Možná, kdyby se ona na nějakou dobu neukázala, jak by reagoval? Nejspíš to po chvíli "zahoření" vjede do stejných kolejí.

hodnocení

1x

Njn, velmi často za sebou zamilovaná žena boří mosty, ale protějškům tohle nevyhovuje a leknou se...ale je dobré, že se "odkopal"...

Běžte od toho, tohle přece nemáte zapotřebí.

hodnocení

0x
Tady radit je ztráta času, ona se tu chce jen vypovídat.
Stejně to dopadne jak to dopadne...
On prostě společné žití nechce, na 100%bych řekl, že má jiné kámošky, co k němu chodí na "návštěvu" ;)
evi
hodnocení

Možná máte pravdu a opravdu se jen chci svěřit... nebo možná Radu zkušenější či pohled muže. Reálný, bez pretvarky, unesu to
myslím si že s těmi kámoškami ale nemáte pravdu
Evi
Nedělám se odborníka na ženský, ty jako ženská je znáš líp
Ty mně zase neříkej, jací jsou muži ;)
Jestli to chceš rozseknout, OZNAM MU, ŽE JSI MOŽNÁ TĚHOTNÁ. NAVÍC TO ANI NENÍ LEŽ. PROTOŽE TĚHOTENSTVÍ JE MOŽNÉ I PŘES OCHRANY.
MÁŠ NA TO KOULE? Když už to tu zmiňujes, že bys měla mít koule ;)

hodnocení

0x
Vám nezbývá než sním o těchto "pro něj nepříjemných" věcech začít otevřeně mluvit, abyste věděla na čem zkutečně jste. Ukáže se jak vidí budoucnost s Vámi a zároveň vám otevře oči, jestli má ve vztahu cenu pokračovat..
evi
hodnocení

Máte pravdu, musím ukázat koule a když není schopen on musím to rozseknout ja
jak již tady někdo psal, tou nejistotou přicházím o nejlepší léta
asd1
Tohle urychlí vyjet na dva týdny na vodu nebo na trek na hory, tam se pretvarovat moc neda a kdo jaký je se rychle projevi v plný parádě..

@asd1 : v tomto pripade vylet na hory nic neriesi, podla opisu je to sportovec, toto nie filtracia rozmaznanych sleciniek z mesta. Oni si rozumeju, len to nema spolocnu buducnost, po akej mlade zeny tuzia, cize hniezdocko a rodina. Urcite maju spolocne zaujmy, intelektovo aj v sexe si vyhovuju, len to nema spolocnu viziu. Ak by mali obaja 50 rokov a deti uz nemohli a nechceli mat, tak idealny par v aktivnom veku s perspektivou dozitia na dochodku.

id
hodnocení

0x
Navrhněte - týden oba u vás a týden oba u něj. Nezkoumejte proč to nejde. Po návrhu a přítelovy reakce zjistíte na čem jste.

ltz
hodnocení

0x
On chce mít ženu, ale nechce s ní bydlet. Vyhovuje mu to tak, jak to má doposud. Jestli s ním přesto chcete zůstat, tak za ním jezděte méně často. Nemusíte mu tam dělat uklízečku, on to snad ani neoceni. Může přece na oplátku jezdit i on za vámi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]